Home TOP NEWS Η αρχή στη Τσεχία και… το «άλμα» της Κοπεγχάγης

Η αρχή στη Τσεχία και… το «άλμα» της Κοπεγχάγης


Ο Μίχαελ Λούφτνερ αποτελεί την πρώτη μεταγραφή της ομάδας μας για την περίοδο 2019-20. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ο 4ος σταθμός στην καριέρα του ποδοσφαιριστή. Στα θετικά το νεαρό της ηλικίας του, καθώς και οι εμπειρίες που πήρε σε Τσεχία και Δανία, με αποκορύφωμα την εκπληκτική χρονιά που έκανε με την Κοπεγχάγη.

Αναλυτικά το «who is who» του Λούφτνερ:

Ο Μίχαελ Λούφτνερ γεννήθηκε στις 14 Μαρτίου του 1994 στην πόλη Κάρμπιτζ της Τσεχίας. Άρχισε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα με την Τέπλιτσε και αγωνίστηκε με όλες τις ομάδες της Ακαδημίας.

Τον Οκτώβριο του 2012 και σε ηλικία 18 ετών, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα, σε αγώνα Πρωταθλήματος της Τσεχίας, κόντρα στην Χράντετς Κράλοβε. Ένα μήνα μετά, σκόραρε και το πρώτο του γκολ απέναντι στην Πρωταθλήτρια Σλάβια Πράγας, βοηθώντας τη δική του ομάδα να πάρει μια πολύ μεγάλη νίκη με σκορ 3-0. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να γίνει ένα αναπόσπαστο μέλος της ομάδας, παρά το νεαρό της ηλικίας του. Στην Τέπλιτσε παρέμεινε μέχρι το 2016, όπου κατέγραψε 88 συμμετοχές, σκοράροντας 5 φορές.

Τον Ιανουάριο του 2017 υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Σλάβια Πράγας, παίρνοντας ανταμοιβή για την πολύ καλή παρουσία που είχε με την Τέπλιτσε. Στην Σλάβια έμεινε μοναχά για ένα εξάμηνο, καθώς κέντρισε το ενδιαφέρον των ανθρώπων της Κοπεγχάγης για να τον αποκτήσουν. Στους έξι μήνες παρουσίας του στην Σλάβια Πράγας, ο Λούφτνερ αγωνίστηκε σε 16 παιχνίδια και συνέβαλε τα μέγιστα στο να κατακτήσει η ομάδα του το Πρωτάθλημα.

Το Καλοκαίρι του 2017 πραγματοποίησε ένα μεγάλο άλμα στην καριέρα του, παίρνοντας μεταγραφή στην Κοπεγχάγη. Με το «καλημέρα» ο Τσέχος αμυντικός αποτέλεσε ένα πολύ σημαντικό γρανάζι για την ομάδα του και δύσκολα έβγαινε από την ενδεκάδα. Τη σεζόν 2017-18, η Δανέζικη ομάδα συμμετείχε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, φτάνοντας μέχρι τους «32» της διοργάνωσης όπου αποκλείστηκε από την Ατλέτικο Μαδρίτης με συνολικό σκορ 1-5. Ο Λούφτνερ αγωνίστηκε σε όλα τα παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ, βρίσκοντας μάλιστα και δίχτυα δύο φορές, στους αγώνες των ομίλων με Ζίλινα και Σέριφ. Συνολικά την περσινή περίοδο κατέγραψε 51 συμμετοχές και σκόραρε 3 τέρματα. Γενικώς έκανε μια σπουδαία πρώτη χρονιά με την Κοπεγχάγη, δικαιώνοντας τους ιθύνοντες της ομάδας για την επιλογή του.

Δεν ήταν ανάλογη όμως η χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε για τον Λούφτνερ. Ένας σοβαρός τραυματισμός τον Σεπτέμβριο του 2018 τον άφησε εκτός για 238 μέρες, χάνοντας σχεδόν όλη τη σεζόν. Κατάφερε να αγωνιστεί μόνο σε 4 παιχνίδια και αυτά στην αρχή της χρονιάς, πριν τραυματιστεί. Πάντως, παρά την απουσία του, η Κοπεγχάγη κατάφερε να πάρει τον τίτλο του Πρωταθλήματος για τη σεζόν 2018-19.

Σε επίπεδο Εθνικών, αγωνίστηκε με όλες τις μικρές ομάδες της Τσεχίας, με αποκορύφωμα την επίλεκτη ομάδα U21, όπου αγωνίστηκε το 2017 στο Euro κάτω των 21. Η ομάδα του δεν κατάφερε να προκριθεί, ολοκληρώνοντας τη διοργάνωση στην τελευταία θέση με 3 βαθμούς, ωστόσο ο Λούφτνερ κατάφερε να σκοράρει ένα από τα ωραιότερα γκολ της διοργάνωσης με έναν κεραυνό από το χώρο του κέντρου, στον αγώνα με αντίπαλο την Ιταλία.

Ο τραυματισμός που είχε την χρονιά που μας πέρασε, δεν αναιρεί το γεγονός ότι στην ΟΜΟΝΟΙΑ δεν μπορεί να βρει τον παλιό του εαυτό. Έχει ξεπεράσει το σοβαρό του πρόβλημα και είναι έτοιμος με μια σωστή προετοιμασία να βρει ξανά τα πατήματα του. Εξάλλου αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από την ομάδα μας. Ας ελπίσουμε ότι στην ΟΜΟΝΟΙΑ θα δούμε τον Λούφτνερ της πρώτης χρονιάς στην Κοπεγχάγη ή και ακόμη καλύτερο και έτσι να αποτελέσει ένα σημαντικό γρανάζι για την ομάδα μας.

Η γκολάρα που πέτυχε στο Euro U21:

Το γκολ στο Europa League κόντρα στη Ζίλινα:

Το γκολ στο Europa League κόντρα στη Σέριφ:

Κάποιες καλές στιγμές του: