Home TOP NEWS Η Γαλλική «ρουκέτα», οι κορυφαίες στιγμές και οι ατυχίες στην καριέρα του...

Η Γαλλική «ρουκέτα», οι κορυφαίες στιγμές και οι ατυχίες στην καριέρα του Μποτεάκ


Ο βραχύσωμος Γάλλος μεσοεπιθετικός Ερίκ Μποτεάκ είναι και επίσημα ποδοσφαιριστής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Εντάσσεται στην ομάδα και προσθέτει ταχύτητα στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής δίνοντας στον Χένινγκ Μπεργκ μία πολύ ποιοτική λύση στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού της ομάδας μας.

Ποιος είναι όμως ο νεοφερμένος ποδοσφαιριστής του «τριφυλλιού»;

Eric BautheacWho is Who:

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα

Ο Μποτεάκ κατάγεται από το Μπανιόλ-συρ-Σεζ, μία μικρή κοινότητα της πόλης Νιμς στο Νότιο κομμάτι της Γαλλίας. Γεννήθηκε στις 24 Αυγούστου 1987 και σε πολύ μικρή ηλικία εντάχθηκε στις ακαδημίες της Οράνζ. Εντοπίστηκε από ανθρώπους της Σεντ Ετιέν και σε ηλικία 13 ετών, το 2000, εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της. Το 2006 ανέβηκε στη δεύτερη ομάδα του συλλόγου.

Τον Οκτώβριο του 2007 μετακόμισε στις Κάννες όπου έπαιξε για την τοπική ομάδα για ένα χρόνο, σε πρωτάθλημα χαμηλότερη κατηγορίας, η ποιότητα του όμως τον έκανε να ξεχωρίσει και το 2008 πήρε μεταγραφή στην Ντιζόν όπου έπαιξε για ένα χρόνο στην δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας με πολύ καλή παρουσία έχοντας. Έπαιξε 36 παιχνίδια την πρώτη του χρονιά εκεί πετυχαίνοντας 6 τέρματα και είχε σημαντική συνεισφορά στην άνοδο της ομάδας του στη μεγάλη κατηγορία.

Η παρουσία του στο Σαμπιονά

Ο Μποτεάκ μόνο ψηλότερα μπορεί να κοιτάξει. Το 2011 παίζει πλέον στα ποδοσφαιρικά «σαλόνια» της Γαλλίας. Καταγράφει άλλες 34 συμμετοχές με τη φανέλα της Ντιζόν, σημειώνει τρία τέρματα και προσφέρει 7 ασίστ στους συμπαίκτες του. Η Ντιζόν υποβιβάζεται όμως ο Μποτεάκ δεν θα επιστρέψει ποτέ στη δεύτερη κατηγορία. Το καλοκαίρι του 2012 παίρνει μεταγραφή για την Νις.

Η τρομερή σεζόν και η αποτυχία στην Ευρώπη ελέω… Απόλλωνα Λεμεσού

Το 2012-13 είναι μία ονειρική σεζόν για τον Μποτεάκ. 35 συμμετοχές, 9 τέρματα και 8 ασίστ είναι οι αριθμοί του αυτή τη χρονιά ενώ η ομάδα του τερματίζει στην 4η θέση του Γαλλικού πρωταθλήματος και εξασφαλίζει θέση στο Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης περιόδου. Η πορεία όμως της Νις προς τους ομίλους σταμάτησε στον Απόλλωνα Λεμεσού. Ο Μποτεάκ δεν έπαιξε στο ΓΣΠ ήταν στην εντεκάδα στον επαναληπτικό, έχασε ευκαιρίες στην Γαλλία και η ομάδα του έμεινε εκτός χάνοντας έτσι την ευκαιρία να παίξει σε Ευρωπαϊκό όμιλο.

Οι πρώτοι του τραυματισμοί

Η χρονιά άρχισε άσχημα για την Νις και συνεχίστηκε έτσι μέχρι το τέλος. Το 2013-14 ήταν μία δύσκολη σεζόν και για τον Μποτεάκ. Είχε τραυματισμούς στο γόνατο, απείχε από την ομάδα για κάποια διαστήματα, με αποτέλεσμα η Νις να παλέψει μέχρι το τέλος για την αποφυγή του υποβιβασμού. Τα κατάφερε στο τέλος να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία και η επόμενη χρονιά ήταν καλύτερη τόσο για τον Μποτεάκ όσο και για την ομάδα του. Τη σεζόν 2014-15 ο Μποτεάκ θα αγωνιστεί σε 35 αγώνες θα πετύχει 8 τέρματα και θα μοιράσει 6 ασίστ με τη Νις να τερματίζει στη μέση του πίνακα.

Η μεταγραφή του στην Λιλ και το μακρινό ταξίδι στην Αυστραλία

Όντας σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και σε εξαιρετική ηλικία, λόγω και της σταθερής του παρουσίας, η Λιλ θέλησε να τον αποκτήσει. Δαπάνησε 2,5 εκ. Ευρώ για την αγορά του και τον ενέταξε στο ρόστερ της το καλοκαίρι του 2015. 28 παρουσίες στην πρώτη του χρονιά, 2 γκολ και μία ασίστ, 14 συμμετοχές από το καλοκαίρι του 2016 μέχρι τον Νοέμβριο και ακολούθως έρχεται η χειρότερη στιγμή στην καριέρα του. Τραυματίζεται στη λεκάνη και χάνει το υπόλοιπο της σεζόν. Τον Σεπτέμβριο του 2017 αποφασίζει να κάνει, σε ηλικία 30 χρονών,  το μακρινό ταξίδι στην Αυστραλία για να συνεχίσει την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία. Επόμενος σταθμός του η Μπρίσμπειν Ρόαρ. Στα δύο χρόνια παρουσίας του εκεί θα παίξει σε 45 παιχνίδια, θα σκοράρει 10 τέρματα και φέτος το καλοκαίρι θα μείνει ελεύθερος. Τον περασμένο Απρίλιο, ο Μποτεάκ έγινε αντικείμενο σχολιασμού στον ποδοσφαιρικό κόσμο, με μια παράξενη εκτέλεση πέναλτι. Συγκεκριμένα, σε αγώνα απέναντι στην Adelaide United, ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας σκόραρε από την άσπρη βούλα ξεγελώντας τον αντίπαλο πορτιέρο, σε μια από τις πιο χλιαρές εκτελέσεις πέναλτι.

Και τώρα η ΟΜΟΝΟΙΑ

Στα 32 του χρόνια ο Ερίκ Μποτεάκ θέλει να παρουσιάσει τις ποδοσφαιρικές του αρετές στο Κυπριακό πρωτάθλημα. Υπήρξε γι’ αυτόν ενδιαφέρον από ομάδες της Αυστραλίας αλλά και της Τουρκίας ωστόσο ο Γάλλος επέλεξε την ομάδα μας για να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο. Είναι ταχύς, διεμβολιστής με ευχέρεια στο σκοράρισμα και αν βγάλει στην ομάδα μας έναν καλό εαυτό έχει να της δώσει πολλά.

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Η «περίεργη» εκτέλεση πέναλτι:

Γκολ κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν:

Κάποιες καλές στιγμές του:

https://www.youtube.com/watch?v=ossoarIlk5c