Home TOP NEWS Μποτεάκ: «Με έπεισαν τα λόγια του Μπεργκ για να υπογράψω»

Μποτεάκ: «Με έπεισαν τα λόγια του Μπεργκ για να υπογράψω»


Συνέντευξη σε μέσο της Γαλλίας και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα «ultimodiez.fr», παραχώρησε ο Έρικ Μποτεάκ. Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής της ομάδας μας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, για την πρώτη του σεζόν στην Κύπρο, την επιλογή του να έρθει στην ΟΜΟΝΟΙΑ, το κυπριακό πρωτάθλημα, την προσαρμογή του, τις υποδομές της ομάδας, καθώς και για τη ζωή στη Λευκωσία.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Πώς είναι η πρώτη σου σεζόν στην Κύπρο; «Προς το παρόν είμαστε πρώτοι στην κατάταξη. Έχουμε μια μεγάλη ομάδα με περίπου δεκαπέντε ξένους, πολλοί από τους οποίους είναι Ισπανοί, Βραζιλιάνοι και Πορτογάλοι. Αυτό το μείγμα εθνικοτήτων δίνει όμορφο ποδόσφαιρο. Έχω μεγάλη χαρά να παίζω σε αυτή την ομάδα, είναι καλό να βρούμε ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου. Αισθάνομαι πραγματικά ικανοποιημένος εδώ, είτε στο ποδόσφαιρο είτε στην καθημερινότητά μου».

Πώς καταλήξατε να παίζετε στο κυπριακό πρωτάθλημα; «Όταν πήγα στην Αυστραλία, συνειδητοποίησα ότι θα δυσκολευόμουν να βρω το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Μετά την περασμένη σεζόν, ήθελα να έρθω πιο κοντά στην Ευρώπη, ειδικά αφού έπαιζα σε καλό επίπεδο. Ήμουν σε επαφή με τη Μπρεστ και την Τουλούζ για να επιστρέψω στη Λιγκ 1, αλλά με ζήτησαν να περιμένω την πώληση ορισμένων από τους παίκτες τους. Αλλά δεν είχα χρόνο να περιμένω. Μετά από την εμπειρία μου στο εξωτερικό, είπα στον εαυτό μου «γιατί να μην ανακαλύψω κάτι άλλο;», δεδομένου ότι είχα την αίσθηση ότι ταξίδεψα στη Γαλλία, μετά από 17 χρόνια παίζοντας στη χώρα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έρχεται σε επαφή μαζί μου και αφήνω τις πόρτες ανοιχτές, χωρίς όμως να σχεδιάζω πάρα πολύ. Επικοινώνησα με Γάλλους ποδοσφαιριστές που παίζουν στην Κύπρο και με συμβούλευσαν να δοκιμάσω την εμπειρία. Μου άρεσαν επίσης τα λόγια του προπονητή και κατέληξα να υπογράψω εδώ. Σήμερα δεν έχω καμία απογοήτευση».

Πώς βλέπεις το ποδόσφαιρο στην Κύπρο; Υπάρχει πραγματική τρέλα; «Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι μια θρυλική ομάδα της χώρας. Το 50 ή το 60% του νησιού στηρίζει την ΟΜΟΝΟΙΑ. Σχεδόν όλα τα παιχνίδια παίζονται σαν να είναι στην έδρα μας. Το γήπεδο μας με περισσότερες από 23.000 θέσεις γεμίζει ολοένα και περισσότερο, δεδομένου ότι έχουμε μια πραγματικά καλή πορεία».

Πώς ήταν η προσαρμογή σου; «Δεν ανησυχούσα πολύ, γιατί ήξερα ότι θα παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Το σχέδιο για να επιστρέψω στην πρώτη γραμμή της εθνικής σκηνής με έπεισε. Και στη συνέχεια έγινε ευκολότερη και από το επίπεδο αγγλικής γλώσσας που βελτίωσα στην Αυστραλία».

Πώς κρίνεις τις υποδομές της ομάδας; «Έχουμε ένα καλό εκπαιδευτικό κέντρο με δύο γήπεδα. Η ομάδα παρέχει φυσιοθεραπευτές και κάθε είδους θεραπείες. Όσον αφορά τις υποδομές, είναι παρόμοιο με αυτό που έχω βιώσει στη Γαλλία».

Ποια είναι η καθημερινή σου ζωή στη Λευκωσία; «Όλοι οι συγγενείς μου που ήρθαν να με δουν, έκαναν την ίδια παρατήρηση. Όλοι μου είπαν «έχετε μια κόλαση εδώ!». Μπορείτε να βρείτε πολύ όμορφες παραλίες με ζεστό νερό, οι άνθρωποι είναι ωραίοι και η ζωή είναι πολύ φθηνότερη από ό,τι στη Γαλλία. Είναι ένα μικρό νησί, αλλά υπάρχουν πολλά να κάνουμε και να επισκεφτούμε. Η γαστρονομία είναι επίσης πολύ ποικίλη και πολύ καλή».