Home TOP NEWS Ανάλυση: Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Πρωταθλήματος είναι η Αμφιβολία

Ανάλυση: Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Πρωταθλήματος είναι η Αμφιβολία


Πανηγυρίζει ο Υπουργός Δικαιοσύνης για το φράγμα των 100.000 στην κάρτα οπαδού. Και μπράβο του. Ακολούθως βγαίνει ο πρώην Πρόεδρος του ΚΟΑ και ευλογεί τα γένια του. Έβαλε πλάτες λέει. Και μπράβο του. Το άθλημα βρίσκεται στα καλύτερα του. Έχουν καταφέρει να έχουμε ένα πολύ υγιές πρωτάθλημα, με φιλάθλους που απολαμβάνουν ποιοτικό ποδόσφαιρο, δίκαιο και ανταγωνιστικό. Σας ευχαριστούμε.

Δουλευόμαστε μεταξύ μας και το χειρότερο είναι πώς έχει κόσμο που τους πιστεύει και τους αποδίδει τα εύσημα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο Πρωτάθλημα μας όμως δεν είναι η κάρτα οπαδού.

Είναι η αμφιβολία.

Η αμφιβολία που ποτέ δεν νιώθεις σιγουριά αν είναι ή οχι δίκαιο το αποτέλεσμα κάθε αγώνα και θα εξηγήσω τι εννοώ.

Πολλοί διαμαρτύρονται για την διαιτησία. Σε κάθε αγωνιστική. Είτε για λανθασμένες αποφάσεις που όντως αποδεικνύονται λανθασμένες. Είτε για διαιτητές που έχουν χρωστούμενα σε ομάδες και τα ξοφλούν σε επόμενους αγώνες για να επέλθει δικαιοσύνη. Είτε για παράγοντες που ενώ κατηγορούν διαιτητές, μετά κάνουν δηλώσεις υπέρ τους. Στημένους αγώνες. Περίεργα αποτελέσματα. Αυτό γίνεται συνεχώς. Συνεχώς όμως. Κάθε αγωνιστική. Αμφιβολία. Για κάθε έκβαση αγώνα.

Με αποτέλεσμα να υπάρχουν μόνο 2 πιθανά ενδεχόμενα. Είτε το σύστημα διαιτησίας είναι διεφθαρμένο, είτε το σύστημα διαιτησίας είναι άχρηστο.

Εάν όμως είναι άχρηστο, δηλαδή να είναι χαμηλού επιπέδου οι διαιτησίες και τα ανθρώπινα λάθη να είναι τόσο συχνά, πώς γίνεται να δέχονται αυτή τη χαμηλού επιπέδου διαιτησία μόνο συγκεκριμένες ομάδες; Παραδείγματα πάμπολα.

Κανείς βέβαια δεν μπορεί να αποκλείσει να συμβαίνουν ταυτόχρονα και τα δύο ενδεχόμενα. Το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ φέτος γύρισε σελίδα. Έφτιαξε μια πολύ δυναμική και αποτελεσματική ομάδα, η οποία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη για τις δυνατότητες που μπορεί να έχει. Όμως μέχρι στιγμής η αγωνιστική δυναμική της δεν της αρκεί. Ο παράγοντας διαιτησία της έχει στερήσει αποδεδειγμένα αρκετούς βαθμούς. Αυτό τι σημαίνει; Πως πρέπει να φτιάξουμε ακόμα καλύτερη ομάδα ώστε να μην μπορούν τα διαιτητικά λάθη, ή… μη λάθη, να μπορούν να μας κερδίσουν; Τι νόημα έχει; Πάντα το σφυρί θα είναι πιο δυνατό από την τρίπλα.

Πρέπει να παρθούν από την ίδια την ομάδα αποφασιστικά μέτρα άμεσα. Και ο κόσμος και όσοι αγαπούν την ομάδα θα είναι δίπλα της. Ένας κόσμος διψασμένος και πικραμένος εδώ και χρόνια. Αλλα αξιοπρεπής. Ακούστε τον. Δικαιώστε τον. Δώστε του δίκαιο πρωτάθλημα. Είναι ίσως πιο σημαντικό από τον τίτλο. Και τότε οι τίτλοι θα έρθουν.

Διαφορετικά απλά ρίχνουμε κέρματα στο πηγάδι και ευχόμαστε να μην μας αδικήσουν πολύ. Και οι Υπουργοί θα συνεχίσουν αγέρωχοι, χωρίς αμφιβολία, να πανηγυρίζουν…