Home TOP NEWS Match Report: Εύκολη επικράτηση κόντρα στον Ερμή και βήμα πρόκρισης στους «8»

Match Report: Εύκολη επικράτηση κόντρα στον Ερμή και βήμα πρόκρισης στους «8»


Η ΟΜΟΝΟΙΑ πραγματοποιώντας μια πολύ καλή εμφάνιση, επικράτησε με 0-5 του Ερμή στο «Αμμόχωστος» και βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στα προημιτελικά του κυπέλλου. Σκόρερ για την ομάδα μας οι Πάρντο με αυτογκόλ (2′), Τζιωνής (8′, 51′), Εζρά (28′) και Μίκου (90′).

Α’ ημίχρονο

Με το «καλημέρα» του αγώνα η ΟΜΟΝΟΙΑ άνοιξε το σκορ στο 2ο λεπτό. Ωραία πάσα του Ορτέγα από δεξιά στον Περέιρα, η σέντρα του προς στον Κακουλλή, έβαλε το πόδι ο αμυντικός του Ερμή, ο Πάρντο πήγε να μαζέψει και του έφυγε η μπάλα με κατάληξη στα δίχτυα για το 0-1. Δύο λεπτά μετά, ο Γκόμεθ επιχείρησε να απειλήσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, με τον Πάρντο να αποκρούει σε κόρνερ. Στο 8′ ο Βίτορ έδωσε ωραία κάθετη πάσα στον Τζιωνή, ο μικρός είδε έξω τον Πάρντο, επιχείρησε το ψηλοκρεμαστό πλασέ, ωστόσο η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ. Στο 12ο λεπτό, αυτή τη φορά ο μικρός τα κατάφερε κάνοντας το 0-2. Πολύ ωραία κάθετη πάσα του Εζρά που έβγαλε φάτσα τον Τζιωνή με τον Πάρντο και ο νεαρός με ιδανικό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 16′ ο Γεωργίου δοκίμασε μακρινό σουτ, με τον Φαμπιάνο να αποκρούει εύκολα. Στο 19ο λεπτό, Λέτσιακς και Τζιωνής συνδυάστηκαν υπέροχα, με τον Μαρίνο να του αφήνει τη μπάλα με τακουνάκι, το σουτ του Γιαν έφυγε λίγο άουτ. Στο 28′ η ΟΜΟΝΟΙΑ πέτυχε και τρίτο γκολ, αυτή τη φορά με τον Εζρά. Άλλη μια εξαιρετική συνεργασία από τους «πράσινους», με τον Ορτέγα να δίνει κάθετη προς στον Εζρά, δεν λάθεψε από κοντά ο Ισραηλινός κάνοντας το 0-3. Στο 32ο λεπτό, ο Κακουλλής έπειτα από μια εξαιρετική προσπάθεια στα αριστερά, άδειασε δύο αντιπάλους και πάτησε περιοχή, το πλασέ του όμως έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Πάρντο. Δύο λεπτά μετά, ο Γκόμεθ εκτέλεσε κόρνερ, ο Λούφτνερ πήρε το κεφάλι, ωστόσο η μπάλα έφυγε άουτ. Στο ίδιο λεπτό προέκυψε πρόβλημα με τον Φαμπιάνο και έγινε αναγκαστική με τον Κυριακίδη να παίρνει τη θέση του. Στο 42′ ο Τζιωνής έκανε ένα χλιαρό πλασέ από κοντά, με τον Πάρντο να αποκρούει. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ημιχρόνου.

Β’ ημίχρονο

Η πρώτη φάση του δευτέρου μέρους, έφερε και το 4ο γκολ της ομάδας μας. Στο 51′, και έπειτα από άλλη μια εξαιρετική προσπάθεια από τους παίκτες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, με τον Λέτσιακς από αριστερά να δίνει στην περιοχή για τον Τζιωνή, με τον μικρό να πλασάρει ιδανικά από κοντά για το 0-4. Στο 59′ ο Μπεργκ ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, με τους Κούσουλο και Μίκου να παίρνουν τις θέσεις των Βίτορ και Κακουλλή. Στο 64ο λεπτό, ο Περέϊρα έβγαλε ωραία σέντρα από δεξιά, ο Μίκου κατέβασε, το πλασέ του όμως δεν ήταν το ιδανικό και η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 68′ ο Ορτέγα επιχείρησε απευθείας εκτέλεση φάουλ, με την μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια. Δύο λεπτά μετά, ο Εζρά δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής. με τον Πάρντο να μαζεύει. Στο 71′ ο Εζρά, πέρασε ωραία και μπήκε περιοχή, το πλασέ του όμως έφυγε έξω. Τρία λεπτά μετά ο Ερμής έχασε την πιο καλή του ευκαιρία στον αγώνα, με τον Πόπινς εντός περιοχής να κατεβάζει και να δίνει έξω στον Μπελά, το πλασέ του οποίου έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κυριακίδη. Στο 86ο λεπτό, ο Γκόμεθ εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα πήρε μια παράξενη τροχιά και λίγο έλειψε να μπει στα δίχτυα, ωστόσο ο Πάρντο μάζεψε με δυσκολία. Τρία λεπτά μετά, ο Τζιωνής έφτασε κοντά στο χατ τρικ, το πλασέ του εντός περιοχής όμως δεν ήταν δνατό και μάζεψε ο Πάρντο. Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 90ο λεπτό, με τον Ορτέγα να βγάζει τον Κούσουλο φάτσα με τον Πάρντα, αυτός έδωσε έτοιμο γκολ δίπλα στον Μίκου που από κοντά έκανε το τελικό 0-5.

Συμπερασματικά

Η ΟΜΟΝΟΙΑ έκανε όλα όσα χρειαζόταν σήμερα. Σοβαρή, συγκεντρωμένη και με ωραίο ποδόσφαιρο επικράτησε εύκολα με 0-5 του Ερμή και απλοποίησε την υπόθεση πρόκριση ενόψει και του επαναληπτικού σε μια εβδομάδα στο ΓΣΠ. Μελανό σημείο ο τραυματισμός του Φαμπιάνο, ο οποίος ελπίζουμε να μην αντιμετωπίζει κάτι σοβαρό, αφού την Κυριακή ακολουθεί μεγάλο ντέρμπι με την Ανόρθωση για το πρωτάθλημα.