Home TOP NEWS «Προκαλεί ερωτηματικά η στάση του Αποέλ»

«Προκαλεί ερωτηματικά η στάση του Αποέλ»


Δείτε τις θέσεις της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έτσι όπως εκφράστηκαν από τον εκπρόσωπο τύπου της ομάδας Ανδρέας Δημητρίου μέσα από τηλεοπτική του παρέμβαση το μεσημέρι.

Αναλυτικά:

«Οι θέσεις μας σχετικά με το Κυπριακό Ποδόσφαιρο εκφράστηκαν και στην ανακοίνωση που εκδώσαμε στις 9 Ιανουαρίου και στη συνέντευξη τύπου που παραχωρήσαμε στις 27 Ιανουαρίου.

Από την πρώτη στιγμή είχαμε αναφέρει πως θα υποβάλουμε έκθεση στην ΟΥΕΦΑ με στοιχεία, πληροφορίες και γεγονότα σχετικά με τη διαφθορά στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Σε δηλώσεις μας την επόμενη μέρα της ανακοίνωσης και μετά που η Αστυνομία είχε επικοινωνήσει μαζί μας, είχαμε πει πως, σε περίπτωση που το θέλαμε, θα υποβάλουμε μέρος της έκθεσης στον Γενικό Ελεγκτή ή και στον Αρχηγό της Αστυνομίας. Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε και η σχετική τοποθέτησή μας στη Συνέντευξη Τύπου, στην οποία ο πρόεδρος ήταν ξεκάθαρος: Είχε πει πως θα υποβληθεί ολόκληρη η έκθεση στην ΟΥΕΦΑ, δηλαδή με στοιχεία, πληροφορίες και γεγονότα και μέρος αυτής της έκθεσης στον ΚΟΑ και στην ΚΟΠ, ενώ υπογράμμισε πως εάν το Κράτος μας κάνει να νιώσουμε ασφαλείς και πως θα λειτουργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τότε θα δώσουμε τα στοιχεία και στην Αστυνομία.

Ήμασταν συνεπείς στο τι λέγαμε και τι κάναμε από την πρώτη στιγμή και πάνω σε αυτό το πλαίσιο κινούμαστε. Η έκθεση μας στην ΟΥΕΦΑ θα υποβληθεί και μέσα σε αυτήν θα περιλαμβάνονται και μαρτυρίες που έχουμε στη διάθεσή μας. Αυτές οι μαρτυρίες δεν θα περιλαμβάνονται στην έκθεση που θα δώσουμε στον ΚΟΑ και στην ΚΟΠ για τους λόγους που εξηγήσαμε. Θέλουμε να συνεργαστούμε με την ΟΥΕΦΑ, να την βοηθήσουμε και αυτή με τη σειρά της να βοηθήσει το Κυπριακό ποδόσφαιρο.

Στο σημείο αυτό να δώσουμε και ένα μικρό παράδειγμα για να αντιληφθεί ο κόσμος τι εννοούμε όταν λέμε πως ακόμη δεν εμπιστευόμαστε τις Αρχές. Ο Πρόεδρος το απόγευμα της ημέρας που παραχωρήσαμε τη Συνέντευξη Τύπου είχε συνάντηση στο Αρχηγείο της Αστυνομίας. Στη συνάντηση συζητήθηκαν αυτά που αναφέρθηκαν στη Συνέντευξη Τύπου και ο Πρόεδρος εξήγησε ξανά γιατί στο παρών στάδιο δεν παραχωρεί τα στοιχεία στην Αστυνομία. Μέχρι να φύγει ο Πρόεδρος από το Αρχηγείο και να επιστρέψει στο γραφείο του, οι ιστοσελίδες ήδη έγραφαν ότι είχε συνάντηση και πως δεν θέλησε να δώσει στοιχεία. Και ρωτάμε: Πώς μπορεί ο Πρόεδρος να εμπιστευθεί το Κράτος με αυτόν το τρόπο;»


Ο Ανδρέας Δημητρίου ξεκαθάρισε ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ με τις ενέργειες της όχι μόνο δεν θέλει να προσβάλει το Κυπριακό ποδόσφαιρο αλλά να γίνει συλλογική δουλειά ώστε να εξυγιανθεί «Δεν θέλουμε να γκρεμίσουμε ή να προσβάλλουμε το Κυπριακό ποδόσφαιρο, αλλά να σταματήσουμε αυτούς που το πληγώνουν. Επιθυμία μας είναι να συμβάλουμε ώστε να το φτιάξουμε ξανά πάνω σε υγιείς βάσεις, να το βοηθήσουμε να μεγαλώσει όπως του αξίζει. Θέλουμε να δουλέψουμε ομαδικά και να συνεργαστούμε μαζί με  όσους αποτελούν τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο στον τόπο μας για να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις. Στο τέλος της ημέρας, όπως είπε και ο Πρόεδρος, εάν δεν μπορεί η καλύτερη ομάδα να κερδίζει τους αγώνες και η κάθε ομάδα να λαμβάνει τη θέση που της αξίζει στη βαθμολογία, τότε η ηγεσία της ΚΟΠ και των επιτροπών της οφείλουν να αποχωρήσουν και να αφήσουν κάποιους άλλους να αναλάβουν που θα μπορούν να διορθώσουν τα πράγματα».

Προκαλεί ερωτηματικά η συμπεριφορά του Αποέλ ανέφερε «Παρατηρούμε πως από την ημέρα που ξεκινήσαμε να τοποθετούμαστε για διαφθορά στο Κυπριακό ποδόσφαιρο, ο ΑΠΟΕΛ προχωρά συνεχώς σε παρεμβάσεις και εμπλέκεται από μόνος του στο όλο θέμα. Δηλαδή, χωρίς εμείς ή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να έχουμε αναφέρει ή υπονοήσει τον ΑΠΟΕΛ σε οποιαδήποτε τοποθέτησή μας όλο αυτό το διάστημα, ο ΑΠΟΕΛ για λόγο που προκαλεί ερωτηματικά συνεχώς επεμβαίνει και εμπλέκεται από μόνος του.

Να σας αναφέρουμε και τα γεγονότα: 
 Ο ΑΠΟΕΛ στις 5 Ιανουαρίου έκανε λόγο για φαντάσματα που βλέπουν διάφοροι για το ότι ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται πίσω από το καθετί που συμβαίνει στο ποδόσφαιρο μας. Αυτή η τοποθέτηση έγινε δύο μέρες μετά που είχαμε διαμαρτυρηθεί έντονα για τη διαιτησία μας στον αγώνα με τον Απόλλωνα.  Στις 9 Ιανουαρίου είχαμε εκδώσει την γνωστή ανακοίνωση σχετικά με το Κυπριακό ποδόσφαιρο. Μια ημέρα μετά, ο ΑΠΟΕΛ δήλωσε πως θα πρέπει να στοιχειοθετήσουμε σχετικά με τα όσα αναφέραμε αλλιώς θα φέρουμε την ευθύνη (βέβαια μετά την ανακοίνωσή μας ακολούθησαν τα γεγονότα που μας επιβεβαίωσαν όπως οι Φάκελοι της ΟΥΕΦΑ, βόμβες σε ανθρώπους του ποδοσφαίρου, δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο μας και διακοπή του πρωταθλήματος)   – Στις 28 Ιανουαρίου, μια ημέρα μετά τη συνέντευξη τύπου του Προέδρου, ο ΑΠΟΕΛ δήλωσε ξανά ότι πρέπει να καταθέσουμε τα στοιχεία που έχουμε στην Αστυνομία με την αιτιολογία ότι ο ΑΠΟΕΛ έχει υποφέρει από τέτοιες αναφορές. Στις 29 Ιανουαρίου μετά το παιχνίδι κυπέλλου που είχε με τον Απόλλωνα και ενώ εξέφραζε παράπονα για τη διαιτησία ανέφερε: «Όποιος θέλει να φταίξει κάτι, φταίει τον ΑΠΟΕΛ» και επίσης ότι: «Συνεχίζουμε να πληρώνουμε την προπαγάνδα που υπάρχει».  Αποκορύφωμα αυτού του παραληρήματος ήταν η χθεσινή ανακοίνωσή τους, μέσω της οποίας ο ΑΠΟΕΛ αντιδρούσε διότι πολιτική παράταξη ασκεί πιέσεις στην κυβέρνηση για να καθαρίσει το Κυπριακό ποδόσφαιρο μετά και τη δημόσια παραδοχή του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για διεφθαρμένους παράγοντες, διεφθαρμένους διαιτητές και Στάβλο του Αυγεία.  Δηλαδή σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, ενώ ούτε εμείς αλλά ούτε και ο πρόεδρος της δημοκρατίας δεν αναφέραμε ούτε υπονοήσαμε τον ΑΠΟΕΛ σε καμία τοποθέτησή μας, ο ΑΠΟΕΛ έμπαινε στη διαδικασία είτε να απαντά από μόνος του, είτε να εμπλέκεται μόνος του στα όσα καταγγέλλονταν σχετικά με τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο μας. Είναι απολύτως φυσιολογικό και εύλογο να διερωτάται κάποιος γιατί ο ΑΠΟΕΛ ένιωσε την ανάγκη να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο».  

Θα είναι λάθος το όλο ζήτημα να μετατραπεί σε κόντρα ΟΜΟΝΟΙΑΣ και Αποέλ είπε ο Δημητρίου «Ο ΑΠΟΕΛ κατά την άποψή μας υποπίπτει ένα σοβαρό λάθος. Προσπαθεί να μετατρέψει αυτό το πολύ σοβαρό θέμα σε αντιπαράθεση ανάμεσα στην ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΑΠΟΕΛ. Αντί να αναγνωρίσει το σοβαρότατο πρόβλημα που υπάρχει στο Κυπριακό ποδόσφαιρο, ένα πρόβλημα που πλέον αναγνωρίζουν σχεδόν όλοι και να συμπεριφερθεί δημιουργικά και να δείξει διάθεση για συνεργασία, μπαίνει συνεχώς σε μια διαδικασία να απαντά και να εμπλέκεται από μόνο του λες και θέλει να υπερασπιστεί όλη αυτή την προβληματική κατάσταση».

Είναι άστοχη η προσπάθεια σύνδεση των πιέσεων που ασκεί το ΑΚΕΛ στην κυβέρνηση με την ΟΜΟΝΟΙΑ είπε ο Ανδρέας Δημητρίου ο οποίος ανέφερε «Ειλικρινά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πώς ο ΑΠΟΕΛ κατόρθωσε να συνδέσει τις πιέσεις που εξασκεί το ΑΚΕΛ στην κυβέρνηση για κάθαρση του ποδοσφαίρου με την ΟΜΟΝΟΙΑ. Μια πολιτική παράταξη, μετά τις γνωστές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, ζητά την εξυγίανση του ποδοσφαίρου και ο ΑΠΟΕΛ επιχείρησε να συνδέσει αυτό με την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Ο ξεκάθαρος και μοναδικός στόχος μας είναι η εξυγίανση του Κυπριακού Ποδοσφαίρου. Δεν υπάρχουν οποιοιδήποτε άλλοι στόχοι, ούτε κάποια πολιτική σύνδεση όπως εσφαλμένα ανέφερε ο ΑΠΟΕΛ στην χθεσινή του ανακοίνωση. Τώρα, εάν η οποιαδήποτε πολιτική παράταξη ασκεί πιέσεις στην Κυβέρνηση για να καθαρίσει το Κυπριακό Ποδόσφαιρο, αυτό αναπόφευκτα προκύπτει από τις τοποθετήσεις που είχε κάνει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ο οποίος έκανε λόγο για διεφθαρμένους παράγοντες, διεφθαρμένους διαιτητές και στάβλο του Αυγεία που πρέπει να καθαρίσει».