Home TOP NEWS Το σπουδαιότερο των τελευταίων χρόνων

Το σπουδαιότερο των τελευταίων χρόνων


Πάνε πολλά χρόνια από το τελευταίο ντέρμπι μεταξύ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του Αποέλ στο οποίο υπήρξε, σε αυτό το προχωρημένο στάδιο της ποδοσφαιρικής χρονιάς, τόσο μεγάλο ενδιαφέρον. Να βρίσκονται δηλαδή και δύο ομάδες ψηλά στην βαθμολογία και να ανταγωνίζονται ακόμα και για αυτό το πρωτάθλημα.

Η τελευταία χρονιά στην οποία η ΟΜΟΝΟΙΑ μπήκε στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος με μονοψήφια διαφορά από την πρώτη στην βαθμολογία ομάδα ήταν την περίοδο 2014/15. Ήταν στους 9 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα και 7 από το δεύτερο Αποέλ. Μάλιστα  εκείνη τη χρονιά η τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης περιλάμβανε το ντέρμπι ΟΜΟΝΟΙΑ-Αποέλ και το αποτέλεσμα του αγώνα ήταν 1-1.

Το φετινό ντέρμπι έχει μεγάλη κρισιμότητα κυρίως λόγω της αγωνιστικής ανόδου της ομάδας μας και της θέσης στην οποία βρίσκεται σήμερα.

Πάει πολύς καιρός από την τελευταία φορά που η ομάδα μας έμπαινε στην δεύτερη φάση όντας πάνω από το Αποέλ στη βαθμολογία. Την περίοδο 2011/12 ήμασταν στην ισοβαθμία με το Αποέλ, με το τέλος της πρώτης φάσης ενώ την χρονιά 2009/10, όταν είχαμε κατακτήσει τότε τον τίτλο, η ΟΜΟΝΟΙΑ κέρδιζε το Αποέλ στην τελευταία αγωνιστικής της πρώτης φάσης και ανέβαζε την διαφορά της από τον αντίπαλο της στους 7 βαθμούς. Ήταν η τελευταία φορά που βρεθήκαμε πάνω από το Αποέλ στην δεύτερη φάση.

Όλα πάντως συνηγορούν ότι θα δούμε την Δευτέρα ένα ντέρμπι απ’ τα παλιά και μακάρι στο τέλος να βαφτεί πράσινο!