Home TOP NEWS Τοποθετήσεις Προέδου της Δημοκρατίας για «στημένα» και κάρτα φιλάθλου

Τοποθετήσεις Προέδου της Δημοκρατίας για «στημένα» και κάρτα φιλάθλου


Κατά την ομιλία του στην κατάθεση του θεμέλιου λίθου για το νέο γήπεδο της Λεμεσού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε  και στους χειραγωγημένους αγώνες αλλά και στο θέμα της κάρτας φιλάθλου.

Η αναφορά του για τους χειραγωγημένους αγώνες: «Όπως έχω τονίσει προ 20 ημέρου σε ευρεία σύσκεψη στο Προεδρικό, πρώτιστο μέλημα είναι η λήψη πρόσθετης σειράς μέτρων για να καταπολεμήσουμε το διαχρονικό φαινόμενο της χειραγώγησης αγώνων. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, όταν διαπιστώθηκε το 2015 ότι ο “στάβλος” υπήρχε και οι «παράγκες» λειτουργούσαν είχαμε πει ότι θα πάρουμε μέτρα. Το 2016 καταθέσαμε την σχετική νομοθεσία και το 2017 ψηφίστηκε η σχετική νομοθεσία την οποία η Κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή για καταπολέμηση της χειραγώγησης. Το 2018 υιοθετήθηκε ο κώδικας χρηστής διοίκησης και δεοντολογίας με εφαρμογή από την 1/1/19 και εν συνεχεία έγινε ο διορισμός της επιτροπής δεοντολογίας με βάση της διατάξεις του νόμου περί πάταξης του φαινομένου χειραγώγησης αγώνων».

Σχετικά με την κάρτα φιλάθλου είπε: «Το Υπουργείο Δικαιοσύνης επεξεργάζεται ένα τροποποιητικό νομοσχέδιο όχι για να αλλάξει η νομοθεσία αλλά για να δώσουμε μεγαλύτερη ευχέρεια και εμπιστοσύνη σε όσους ακόμα προφασίζονται ότι τάχα θα αποκαλυφθούν τα προσωπικά τους δεδομένα».