Home TOP NEWS Post Game: Καλός ο βαθμός, καλή και η πρωτιά!

Post Game: Καλός ο βαθμός, καλή και η πρωτιά!


Μας αιφνιδίασε η εικόνα του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο. Η αλήθεια είναι πως δεν περιμέναμε να δούμε την ΟΜΟΝΟΙΑ σε παιχνίδι της να έχει τόσο παθητικό ρόλο… κι όμως. Το Αποέλ επέβαλε πλήρως τον ρυθμό του από την αρχή του παιχνιδιού, οι παίκτες του έπαιξαν με περισσότερο πάθος και δύναμη ενώ εμφανίστηκε και πολύ διαβασμένος ο αντίπαλος προπονητής.

Το γεγονός ότι δεν δεχτήκαμε τέρμα ή τέρματα στο πρώτο ήμιχρονο ήταν εντελώς συγκυριακό ενώ υπήρξαν και φάσεις στις οποίες ο Παντιλιμόν έσωσε την ομάδα. Ήταν μακράν το καλύτερο παιχνίδι του Ρουμάνου από την ημέρα που ήρθε στην ΟΜΟΝΟΙΑ. H OMONOIA αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα, τα λάθη ήταν συνεχόμενα και οι αντίπαλοι επιτίθονταν «κατά κύμματα».

Ήταν εύτυχημα το γεγονός ότι το πρώτο ημίχρονο τελείωσε χωρίς τέρματα, αν και η ΟΜΟΝΟΙΑ έχασε στο τέλος του μεγάλη ευκαιρία με τον Ματ. Το Αποέλ ωστόσο είχε 7-8 σημαντικές στιγμές για να σκοράρει στο πρώτο 45λεπτο.

Στο δεύτερο μέρος το Αποέλ μπήκε το ίδιο δυνατά και η ΟΜΟΝΟΙΑ έδειχνε να μην μπορεί να αντιδράσει, μέχρι που ο Χένινγκ Μπεργκ έκανε την κίνηση που άλλαξε το παιχνίδι. Στο 55ο λεπτό απέσυρε από το γήπεδο τον Γιόρντι και έβαλε στη θέση του τον Βίτορ. Η ομάδα απέκτησε περισσότερο όγκο στο κέντρο, ο Πορτογάλος έδωσε πολύ περισσότερη ηρεμία στην ομάδα και σιγουριά και κάπου εκεί η ΟΜΟΝΟΙΑ άρχισε να βγάζει επιθετικές προσπάθειες. Μπορεί να μην δημιουργήσαμε τη μεγάλη ευκαιρία ωστόσο φτιάξαμε τις προϋποθέσεις και κυνηγήσαμε γκολ αναγκάζοντας παράλληλα τον αντίπαλο να οπισθοχωρήσει λίγο.

Τα τελευταία λεπτά ήταν κυρίως παιχνίδι αντεπιθέσεων, ήταν και η ΟΜΟΝΟΙΑ επικίνδυνη αλλά και το Αποέλ όταν έφευγαν στην κόντρα. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και η βραδιά ίσως να βρήκε εμάς ικανοποιημένους με το αποτέλεσμα.

Κορυφαίοι του αγώνα οι Παντιλιμόν και Λανγκ. Πάρα πολύ καλοί ήταν επίσης οι Λούφτνερ και Λέτσιακς ενώ ο Μαυρίας ήταν σε ακόμα ένα παιχνίδι πολύ σταθερός αμυντικά όμως δεν βγήκε πολλές φορές στην επίθεση.

Ο Κούσουλος δικαίωσε ξανά τον Μπεργκ, αμυντικά έδωσε πολλές μονομαχίες ενώ υπήρξαν κάποιες στιγμές που ολιγώρησε με την μπάλα στα πόδια. Ο Γιόρντι φάνηκε επηρεασμένος από την αποχή, εξαιρετικός ο Βίτορ από την ώρα που μπήκε στο ματς.

Έτρεξε αρκετά ο Μποτεάκ και προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα, τρομερός ο Ακιντόλα ο οποίος ταλαιπώρησε αφάνταστα τον Νικόλα Ιωάννου και ήταν συνεχής πηγή κινδύνου για τον αντίπαλο.

Ο Ματ έχασε τη μεγάλη ευκαιρία στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και γενικότερα έδειξε νευρικότητα στο παιχνίδι του. Αντικαταστάθηκε από τον Κακουλλή ο οποίος από την ώρα που μπήκε έδωσε φρεσκάδα στην ομάδα επιθετικά.

Πολύ καλό παιχνίδι και από τον Μπεργκ ο οποίος διέκρινε τις αδυναμίες και τις διόρθωσε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Καλός ο βαθμός, καλή και η πρωτιά με το τέλος της πρώτης φάσης. Βλέπουμε μπροστά τον αγώνα με την ΑΕΛ.