Home TOP NEWS Post Game: Θρίαμβος με υπογραφή Νορβηγού

Post Game: Θρίαμβος με υπογραφή Νορβηγού


Θριάμβευσε στο Τσίρειο η ΟΜΟΝΟΙΑ. Το τελικό 3-0 χθες βράδυ ήταν αντιπροσωπευτικό της εικόνας του παιχνιδιού όπως επίσης της εξαιρετικής τακτικής του Μπεργκ  ο οποίος φάνηκε πόσο διαβασμένος ήταν έχοντας προσεγγίσει τον αγώνα με τρόπο τον οποίο μάλλον δεν ανέμενε ο αντίπαλος προπονητής.

‘Έκπληξη στην εντεκάδα ήταν το δίδυμο στην επίθεση Μίκου-Κακουλλής .   Απόλυτα λογική επιλογή του Νορβηγού ο οποίος θέλησε να έχει έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος θα μπορούσε να ακολουθήσει τον ταχύτατο Ακιντόλα στις γρήγορες επιθέσεις/αντεπιθέσεις της ομάδας και παράλληλα, από τη στιγμή που ήξερε ότι η ΑΕΛ παίζει με τριάδα στην άμυνα, θέλησε να του δώσει στήριγμα βάζοντας σκόπιμα τον Μίκου κόντα του θέλοντας να δώσει ευχέρεια κινήσεων  στον μικρό.

Δικαιώθηκε στο πρώτο γκολ το οποίο σημείωσε ο Κακουλλής, είχε συμμετοχή στη φάση ο Μίκου ενώ ο Ακιντόλα έδωσε την ασίστ.

Ήταν μία υπέροχη βραδιά για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Μπήκε καλύτερα στο γήπεδο η ομάδα του Μπεργκ, κράτησε περισσότερο την μπάλα από την αντίπαλο της ωστόσο στο πρώτο 20λεπτο δεν δημιούργησε φάσεις.

Στην πρώτη απειλητική της επίθεση η ΟΜΟΝΟΙΑ σκόραρε ενώ συνέχισε να είναι καλύτερη από την ΑΕΛ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου αν και οι γηπεδούχοι έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες, με ένα σουτ βολίδα το οποίο εξουδετέρωσε ο Παντιλιμόν και ένα μπέρδεμα στην περιοχή μας που λίγο έλειψε να μας στοιχήσει.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΛ μπήκε αποφασισμένη να αντιδράσει. Δεν έφτιαξε τη μεγάλη ευκαιρία όμως βγήκαν κάποιες επικίνδυνες σέντρες στην περιοχή του Παντιλιμόν. Το 2-0 από τον Βίτορ στο 52ο λεπτό ήρθε κατά κάποιο τρόπο κόντρα στη ροή του παιχνιδιού και από κει και έπειτα τα πάντα πήραν τον δρόμο τους.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ θα μπορούσε να πετύχει πολλά γκολ στις αντεπιθέσεις στο ανοικτό γήπεδο, από τη στιγμή που η ΑΕΛ αναγκαστικά ανέβασε παίκτες ψηλά,  όμως σκόραρε 5 λεπτά πριν το τέλος με το πέναλτι του Ματ.

Η πρωτιά, το εύρος της νίκης, η παρουσία της ομάδας στο γήπεδο και η νοοτροπία νικητή που έβγαλε προκαλούν ένα πολύ ωραίο συναίσθημα και μεγάλη αισιοδοξία ενόψει της συνέχειας.

Έπεισε ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα, ο Παντιλιμόν. Σταθερότατος, ενίοτε και εντυπωσιακός σε ορισμένες επεμβάσεις, με πολύ καλή επικοινωνία με τους συμπαίκτες του. Φαίνεται ότι απλά ήταν θέμα προσαρμογής.

Το κορυφαίο του παιχνίδι στην ΟΜΟΝΟΙΑ έκανε χθες ο Λούφτνερ ο οποίος ήταν ένας πραγματικός ογκόλιθος στην άμυνα. Αδίκησε τον εαυτό του με την κάρτα που δέχθηκε στο τέλος. Μαζί με τον Λανγκ ο οποίος με την ταχύτητα του, καθαρίζει σαν σκούπα όλες τις επικίνδυνες  προσπάθειες των αντιπάλων.

Εξαιρετικός ο Λέτσιακς, με συμμετοχή στο πρώτο γκολ. Πάρα πολύ καλός ο Χούμποτσαν ο οποίος έφυγε τραυματίας. Ο Κούσουλος που μπήκε στη θέση ανταποκρίθηκε άψογα σε ρόλο δεξιού μπακ.

Ανέβασε ξανά στροφές ο Γιόρντι και επέστρεψε στις γνωστές καλές του εμφανίσεις, εκ των κορυφαίων σίγουρα ο Βίτορ ο οποίος αναχαίτισε, δημιούργησε και σκόραρε.

Ο Ακιντόλα έδειξε σε ακόμα έναν αγώνα ότι πρόκειται για… μεγάλη πάστα ποδοσφαιριστή. Σέρβιρε γκολ, έβγαλε την ομάδα μπροστά και η παρουσία του και μόνο έκανε τον αντίπαλο να αισθάνεται την απειλή.

Ο Τιάγκο βοήθησε πολύ αμυντικά, επιθετικά μπήκε περισσότερο στο παιχνίδι στο τελευταίο 20λεπτο.

Πολύ καλή δουλειά από τον Μίκου ο οποίος έδωσε πολλές βοήθειες στην επίθεση αλλά και μάχες στο έδαφος και στον αέρα με την άμυνα της ΑΕΛ.

Ο Κακουλλής σκόραρε και ήταν σίγουρα εκ των πρωταγωνιστών. Ο Μάτ έβαλε το γκολ του από την άσπρη βούλα, ο Τζιωνής που μπήκε στο τέλος έχασε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει.

Καταπληκτικό παιχνίδι από τον Μπεργκ. Απόλυτα μελετημένος ο Νορβηγός εξέπληξε με τις επιλογές του και απέδειξε για άλλη μία φορά ότι στις αποφάσεις του δεν υπάρχει κανένα ρίσκο, μόνο… γνώση!