Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Θα ζητήσουν αυτούσιες τις συνομιλίες για τα στημένα οι Κυπριακές αρχές

Θα ζητήσουν αυτούσιες τις συνομιλίες για τα στημένα οι Κυπριακές αρχές


Αυτούσιο το περιεχόμενο των ηχογραφημένων συνομιλιών θα ζητήσουν οι κυπριακές Αρχές από τις ισπανικές σε σχέση με τις αναφορές για στημένους αγώνες του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Οι οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα προς την Αστυνομία έφτασαν χθες στο Αρχηγείο Αστυνομίας και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κώστας Κληρίδης ζητεί όπως οι έρευνες για στημένους αγώνες στην Κύπρο, όπως ήταν στο πρόσφατο δημοσίευμα σε ισπανικό μέσο, συνεχιστούν με στόχο να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία. Επίσης, ο Γενικός Εισαγγελέας προτρέπει όπως οι Αρχές της Κύπρου υποβάλουν μέσω δικαστικής συνδρομής αίτημα στις ισπανικές Αρχές για να τους παραδώσουν αυτούσιο το περιεχόμενο των ηχογραφημένων συνομιλιών στις οποίες γίνεται αναφορά σε στημένα στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τις οδηγίες αυτές, φαίνεται πως ο Γ. Εισαγγελέας έχει αποφανθεί πως το περιεχόμενο των ηχογραφημένων συνομιλιών προήλθε από νόμιμη παρακολούθηση, γι’ αυτό και μπορεί να γίνει αποδεκτό ως μαρτυρία στην Κύπρο, φτάνει να κατατεθεί σε μελλοντική δίκη νομότυπα, δηλαδή από κάποιο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο.

Το θέμα έφερε στο φως ιστότοπος στην Ισπανία που επικαλείτο έρευνα των ισπανικών Αρχών για στημένους αγώνες στη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό προέκυψε τηλεφωνική συνομιλία Ισπανού πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Λάρνακας που μιλούσε με άλλον ποδοσφαιριστή στην Ισπανία και τον συμβούλευε σε ποιες ομάδες του κυπριακού ποδοσφαίρου να στοιχηματίσει. Για την υπόθεση αυτή κλήθηκαν πέρσι στην Κύπρο Ισπανοί ανακριτές που παρακάθησαν σε σύσκεψη στο Αρχηγείο Αστυνομίας και ζητήθηκε το περιεχόμενο των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών από τις παρακολουθήσεις που αφορούσε την Κύπρο.

Τα αποσπάσματα αυτά όντως διαβιβάστηκαν στην Ιντερπόλ Λευκωσίας και στη συνέχεια μεταφράστηκαν. Στις 31 Ιανουαρίου 2020 ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε στον Γενικό Εισαγγελέα ο οποίος έδωσε την περασμένη Παρασκευή τις νέες οδηγίες του ώστε να συνεχίσει η ανάκριση.

Πηγή: goalnews.com