Home TOP NEWS Οι ομάδες που κόβουν μισθούς παικτών κινδυνεύουν με περιορισμό στις μεταγραφές

Οι ομάδες που κόβουν μισθούς παικτών κινδυνεύουν με περιορισμό στις μεταγραφές


Η πρόθεση αρκετών συλλόγων να προχωρήσουν σε περικοπές μισθών προς τους ποδοσφαιριστές θα έχει και ανάλογο κόστος, με το ενδεχόμενο περιορισμών στα έξοδα για μεταγραφές να είναι ορατό.

Οι προσπάθειες των περισσότερων ομάδων της Premier League να πείσουν τους παίκτες για την περικοπή των μισθών τους ώστε να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του κορονοϊού ενδέχεται να έχουν σοβαρό τίμημα αν ευδοκιμήσουν.

Προς το παρόν, η PFA που εκπροσωπεί τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές στην Αγγλία αντιστέκεται στην ισχύ της περικοπής για όλες τις ομάδες, με τους παίκτες της Άρσεναλ να έχουν γίνει οι πρώτοι που συναινούν, με τις κατάλληλες, βέβαια, εγγυήσεις.

Ωστόσο, τόσο οι Κανονιέρηδες όσο και όποια ομάδα φτάσει σε σημείο να επικυρώσει το «ψαλίδι» στους μισθούς τους, είναι πολύ πιθανόν να μπει στο μεταγραφικό παζάρι με περιορισμούς στα ποσά που θα μπορεί να δαπανήσει.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των «Times», υπάρχει η σκέψη να μην επιτραπούν οι αγορές ποδοσφαιριστών στις ομάδες που εξοικονόμησαν χρήματα από τα μέλη του ρόστερ, μέχρι να αποζημιώσουν ως και το τελευταίο ευρώ. Ακόμη, αν γίνουν πωλήσεις για να μπουν χρήματα στα ταμεία του κλαμπ, θα πρέπει βάσει αυτού του σεναρίου να αξιοποιηθούν για τα χρωστούμενα στους παίκτες, δίχως δηλαδή να υπάρχει ελευθερία κινήσεων, σε ένα μεταγραφικό παράθυρο που έτσι κι αλλιώς προβλέπεται «στενό», χωρίς τις δυνατότητες του πρόσφατου παρελθόντος.

Πηγή: gazzetta.gr