Home TOP NEWS Match Report: Τρίτη φιλική νίκη με… οδηγούς τον Παπουλή και Κακουλλή!

Match Report: Τρίτη φιλική νίκη με… οδηγούς τον Παπουλή και Κακουλλή!


Συνέχεια στις φιλικές νίκες έδωσε η ΟΜΟΝΟΙΑ, επικρατώντας του Εθνικού Άχνας στο Δασάκι με 0-2 με τα γκολ που πέτυχαν οι Φώτης Παπουλής και Ανδρόνικος Κακουλλής στο 9ο και 19ο λεπτό της αναμέτρησης αντίστοιχα.

Το πρώτο ημίχρονο:

O Χένινγκ Μπεργκ ξεκίνησε την αναμέτρηση χρησιμοποιώντας ποδοσφαιριστές ουσιαστικά βασικής ενδεκάδας. Συγκεκριμένα στο πρώτο μέρος αγωνίστηκαν κάτω από τα δοκάρια ο Φαμπιάνο, στην άμυνα οι Λανγκ, Λούφτνερ, Μαυρίας και Λέτσιακς. Στην μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Βίτορ Γκόμες, Γιόρντι Γκόμεθ και πιο μπροστά σε ρόλο δεκαριού ο Παπουλής. Στην επιθετική γραμμή ξεκίνησαν οι Τιάγκο, Μποτεάκ στα «φτερά» και ο Κακουλής στην κορυφή.

Στο πρώτο μέρος ο Εθνικός Άχνας ήταν η ομάδα που ξεκίνησε κάπως καλύτερα και στο 5ο λεπτό κατέγραψε την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα, με τον Ηλία από κοντά να μην μπορεί να νικήσει τον Φαμπιάνο που ήταν σε ετοιμότητα. Στην συνέχεια η ΟΜΟΝΟΙΑ ανέλαβε τις πρωτοβουλίες στο παιχνίδι και στο 9ο λεπτό κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Κακουλλής με μια ωραία πάσα βρήκε τον Παπουλλή στην άμυνα του Εθνικού Άχνας και ο δεύτερος με ένα ωραίο πλασέ νίκησε τον Στρατηλάτη γράφοντας το 0-1 για την ομάδα μας. Δέκα λεπτά αργότερα οι «πράσινοι» βρήκαν και πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Κακουλλής από δημιουργός έγινε σκόρερ αφού εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την εξαιρετική πάσα του Μποτεάκ και μέσα από την περιοχή δεν λάθεψε για το 0-2. Στο 21ο λεπτό η ΟΜΟΝΟΙΑ λίγο έλειψε να φτάσει και σε τρίτο τέρμα με τον Βίτορ Γκόμες, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι αφού σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Αν και ο ρυθμός του αγώνα μετά την τελευταία φάση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είχε πέσει, εντούτοις η ομάδα μας κατάφερε λίγα λεπτά πριν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή για το ημίχρονο να φτάσει σε άλλη μια φάση με τον Τιάγκο να κάνει το σουτ αναγκάζοντας σε μια δύσκολη επέμβαση τον Στρατηλάτη.

Αυτό ήταν το πρώτο ημίχρονο. Μπορεί να μην υπήρχαν οι πολλές φάσεις, όμως η ομάδα μας έβγαλε αρκετά τρεξίματα, δύναμη, πέτυχαν δύο γκολ και γενικά έδειξαν αρκετή διάθεση στις τέσσερις γραμμές.

Δεύτερο ημίχρονο

Στην επανάληψη ο Μπεργκ άρχισε με τρεις αλλαγές, ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Κίκο, Τζιωνή και Κούσουλο στις θέσεις του Γκόμεθ, Γκόμεζ και Παπουλή, ενώ στην συνέχεια και με την συμπλήρωση 60λεπτών στο γήπεδο πέρασαν και οι Ματ, Λοϊζου, Παναγιώτου, Περέιρα, Χούμποτσαν, Χαραλάμπους, Σάββα και Κυριακίδης.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ στην επανάληψη έβαζε συνεχώς πιέσεις ψηλά και γενικά ήταν η ομάδα που είχε για περισσότερη μπάλα στην κατοχή της και έψαχνε συνεχώς διαδρόμους για να φτάσει στην εστία του Εθνικού Άχνας. Στο 50ο λεπτό η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε την πρώτη της καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος με τον Κακουλλή να πιάνει ένα ωραίο σουτ, όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω.

Λίγα λεπτά αργότερα το “τριφύλλι” είχε άλλη μια ευκαιρία. Ο Λοϊζου βρήκε εξαιρετικά τον Κίκο και ο δεύτερος έκανε το γύρισμα στην περιοχή με τον Ματ Ντάρμπισαιρ να κάνει την προβολή αλλά από κοντά να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στο πλεκτό. Στο 70ο λεπτό ήταν σειρά του Σάββα να απειλήσει όμως το σουτ που επιχείρησε από το ύψος της περιοχής ήταν άστοχο. Στο 72ο λεπτό ήταν σειρά για τους γηπεδούχους χάσουν ευκαιρία αλλά ο Κυριακίδης κατέβασε ρολά και αποσόβησε το γκολ. Στο 77ο λεπτό της αναμέτρησης η ΟΜΟΝΟΙΑ έφτασε μια ανάσα από το 0-3. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, οι Νταρμπισάιαρ, Κούσουλος και Παναγιώτου προσπάθησαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα αλλά ο κήπερ του Εθνικού στέρησε κι από τους τρεις το γκολ.

Μέχρι το τέλος του παιχνιδιού το σύνολο του Χένινγκ Μπεργκ είχε και κάποιες άλλες αξιόλογες προσπάθειες στο παιχνίδι, όμως το γκολ δεν ήρθε ποτέ και η ομάδα μας έφυγε από το Δασάκι με την φιλική νίκη και το 0-2 που διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο.

Συμπερασματικά

Το σκορ σε τέτοιους αγώνες το επισημάναμε πολλές φορές δεν είχε ιδιαίτερη σημασία. Αυτό όμως που κρατάμε είναι ότι η ομάδα μας σε τρία φιλικά πέτυχε ισάριθμες νίκες, έδειξε διάθεση και ενέργεια στο γήπεδο και γενικά δείχνει να βαδίζει στον σωστό δρόμο λίγες βδομάδες πριν από τις επίσημες υποχρέωσεις της.