Home TOP NEWS Η Financial Mirror για τα έσοδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και την επένδυση Παπασταύρου

Η Financial Mirror για τα έσοδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και την επένδυση Παπασταύρου


Στα οικονομικά οφέλη της Ομόνοιας από την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ εστιάζει η οικονομική ιστοσελίδα «Financial Mirror». Σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση σημειώνει πως ο Σταύρος Παπασταύρου άρχισε να βλέπει την επένδυσή του στον σύλλογο να αποδίδει μετά από μια απογοητευτική πρώτη σεζόν όταν ανέλαβε το 2018-19. Σημειώνεται πως οι πράσινοι με την ιστορική πρόκριση σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης «κλειδώνουν» έσοδα 8.000.000 ευρώ, ενώ ενδεχόμενη επιτυχία επί του Ολυμπιακού Πειραιώς θα εκτοξεύσει τα έσοδα.

Αναλυτικά το δημοσίευμα

«Η Ομόνοια Λευκωσίας βλέπει το ευρωπαϊκό όνειρό της να πρασινίζει, αφού απέκλεισε τον Ερυθρό Αστέρα και προκρίθηκε στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην 72ετή ιστορία της. Η επιτυχία επί του Ερυθρού Αστέρα θα φέρει έσοδα 8.000.000 ευρώ εκ των οποίων τα 5.000.000 θα προκύψουν σε περίπτωση αποκλεισμού στην επόμενη φάση από τον Ολυμπιακό Πειραιώς.

Εάν η Ομόνοια δεν αποκλείσει τους ερυθρόλευκους θα λάβει επίσης μπόνους 2.920.000 ευρώ για τη συμμετοχή της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα έφτασε στα πλέι οφ, αφού πρώτα απέκλεισε τις Αραράτ-Αρμενία και Λέγκια Βαρσοβίας. Η Ομόνοια απέκλεισε τον Ερυθρό Αστέρα στα πέναλτι (4-2) με τον τερματοφύλακα Φαμπιάνο να αποκρούει δύο πέναλτι.

Εάν νικήσει τον Ολυμπιακό Πειραιώς στις διπλές αναμετρήσεις των πλέι οφ τότε ο σύλλογος είναι έτοιμος να λάβει μεγάλα χρηματικά ποσά, αφού η πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ δίνει 15.200.000 ευρώ. Η Ομόνοια θα κερδίσει, επίσης, το καλύτερο συντελεστή βαθμών στην ΟΥΕΦΑ της τελευταίας δεκαετίας.

Μετά την προκριματική της Τετάρτης, ο Κύπριος επενδυτής του κλαμπ Σταύρος Παπασταύρου με έδρα τη Νέα Υόρκη βλέπει την επένδυσή του στον σύλλογο να αρχίζει να αποδίδει, μετά από μια απογοητευτική πρώτη σεζόν όταν ανέλαβε το 2018-19. Η Ομόνοια επέστρεψε στο κερδοφόρο Τσάμπιονς Λιγκ μετά από απουσία μίας δεκαετίας, αλλά τώρα είναι ένα βήμα μακριά από την είσοδο στους ομίλους. Ο σύλλογος παίζει στο κορυφαίο τουρνουά της Ευρώπης αφού τερμάτισε την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα, αλλά όχι τον τίτλο καθώς η περσινή σεζόν διακόπηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Παπασταύρου ανέλαβε το 2018 δεσμευόμενος να επενδύσει περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ. Παρά τους αρχικούς δισταγμούς που υπήρχαν και την αποχώρηση των οργανωμένων οπαδών που έφυγαν για να δημιουργήσουν μια νέα ομάδα, ο Παπασταύρου έγινε πρόεδρος τον Μάιο του 2018.

Ο επενδυτής που εδρεύει στη Νέα Υόρκη έκανε έμβασμα 1.500.000. ευρώ από την πρώτη μέρα που ήταν κρίσιμο για τον σύλλογο να περάσει τα οικονομικά κριτήρια της UEFA. Απορρόφησε επίσης 9.500.000 ευρώ από το χρέος των 15.000.000 ευρώ του συλλόγου, υποσχόμενος ότι η ποδοσφαιρική ομάδα ποδοσφαίρου θα λαμβάνει 5.000.000 ευρώ ετησίως για τη μισθοδοσία των παικτών».

Από goalnews.com