Home TOP NEWS Κλείτος Ερωτοκρίτου: “Είναι τεράστιο κεφάλαιο πλέον ο Μπεργκ, το μόνο που φοβάμαι...

Κλείτος Ερωτοκρίτου: “Είναι τεράστιο κεφάλαιο πλέον ο Μπεργκ, το μόνο που φοβάμαι είναι να μην φύγει”


Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Κλείτος Ερωτοκρίτου μίλησε στην εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» του Active (107.4 & 102.5) ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει την πορεία το παιχνίδι της ομάδας μας με τον ΠΑΟΚ, αλλά και γενικότερα την πορεία της.

Αναλυτικά:

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ κι αν απογοητεύτηκε με την ισοπαλία: «Η Ομόνοια δικαιούτο κάτι περισσότερο. Κρίνοντας το αποτέλεσμα και με βάση τον αντίπαλο, πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι. Ήταν το πρώτο ιστορικό παιχνίδι, απέναντι σε μια καλή ομάδα. Για να είμαι ειλικρινής την περίμενα καλύτερα, όμως αυτό ίσως έχει να κάνει με τον τρόπο που αγωνίστηκε ο δικός μας προπονητής, τον οποίο θεωρώ μαέστρο. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να μιλάς για μια ομάδα. Στεναχωριέμαι ότι λένε ότι η τάδε ομάδα παραχώρησε ισοπαλία ή έχασε από την τάδε ομάδα και προσπαθούν να βρουν ελαφρυντικά. Το ποδόσφαιρο είναι ένα απρόβλεπτο παιχνίδι. Αν δεν είσαι έτοιμος, μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε. Γι’ αυτό είναι ωραίο παιχνίδι. Ειδικά τώρα με τον κορωνοϊό, θα γίνουν πολλά. Για παράδειγμα η Λίβερπουλ έφαγε επτά γκολ. Μέχρι το σημείο του πέναλτι με τον Ολυμπιακό, η ομάδα λειτουργούσε σωστά, όπως και με τον ΠΑΟΚ. Οι δυνατότητες της Ομόνοιας είναι πολύ μεγάλες. Κυνήγησε τη νίκη και είναι εδώ που λέω ότι η Ομόνοια μπορούσε να φύγει με τη νίκη».

Για το αν υπήρχε πέναλτι στην φάση του 75’ όταν ανατράπηκε ο Μποτεάκ: «Το μήνυμα που θέλω να στείλω, είναι αν η ομάδα είναι συγκεντρωμένη και δυνατή, μπορείς να φέρεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Πιστεύω πως σωστά αναφέρθηκε ο Μπεργκ για το πέναλτι, πρέπει να λες και τα άσχημα που συνέβησαν. Με τον Ολυμπιακό, αν δεν δινόταν το πέναλτι, πιστεύω δεν θα έμπαινε ούτε το δεύτερο. Θέλει να στείλει το μήνυμα ο Μπεργκ, και στους παίκτες του πως θα μπορούσαν να κερδίσουν. Ταυτόχρονα και μήνυμα στην διαιτησία πως είμαστε κι εμείς εδώ και μην μας αδικείτε».

Για τα στοιχεία της Ομόνοιας στην άμυνα και της επιτυχίας: «Υπάρχουν λόγοι και εξηγήσεις γιατί παρουσιάζεται με αυτό τον τρόπο η Ομόνοια. Ήμουν παρών όταν κάναμε το ρεκόρ των 14 αγώνων χωρίς να δεχθούμε γκολ. Υπάρχουν τα μυστικά. Στην περίπτωση της φετινής Ομόνοιας, πάντα είχα την άποψη ότι μια ομάδα που θέλει να πετύχει πράγματα, πρέπει να έχει σωστή αμυντική λειτουργία. Θα σου δώσει την ευκαιρία να είσαι μέσα στο παιχνίδι σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Πολύ πιο εύκολα φτάνεις στον στόχο σου. Είμαι βέβαιος πως δούλεψε αρκετά. Ο Μπεργκ πιστεύω πως είναι ο άνθρωπος που στα ζητούμενα του είναι τόσο ξεκάθαρος που δεν αφήνει αμφιβολία στους παίκτες για το τι πρέπει να κάνουν. Αυτό φαίνεται όταν χάνεται η μπάλα. Βλέπεις 11 παίκτες να κινούνται αυτόματα, κατά την δική του άποψη. Ο καθένας έχει το δικό του δρομολόγιο. Για να βγαίνει αυτό, είναι σχεδιασμός του προπονητή. Υπάρχουν οι κατάλληλοι παίκτες. Ο τερματοφύλακας εμπνέει τεράστια εμπιστοσύνη, έχει καταφέρει να κάνει μια τετράδα πίσω, πειθαρχημένοι που εκτελούν οδηγίες. Δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Οι κεντρικοί αμυντικοί είναι ψηλών προδιαγραφών. Το πιο σημαντικό ρόλο για μένα τον παίζει ο Γκόμεθ. Με την παρουσία του μόνο, αναγκάζει όλους τους υπόλοιπους να έχουν την κατάλληλη τοποθέτηση. Κινείται με τέτοιο τρόπο που ξέρουν οι άλλοι τι να κάνουν. Πιστεύω με το να μετακινηθεί πιο πίσω, βρήκε το κέντρο βάρους του. Βλέπουμε να μην δημιουργούνται μεγάλοι χώροι όταν χάνεται η μπάλα. Τρέχουν όλοι. Κάνω μια αντιστοιχία με τον Μοράις του ΑΠΟΕΛ. Ήταν το ίδιο πράγμα, η ισορροπία του ΑΠΟΕΛ. Παρουσιαζόταν μια ομάδα σφικτή, γεμάτη, είχε άξονα και ο ΑΠΟΕΛ είχε τις μεγάλες επιτυχίες. Φέτος αναγεννήθηκε ο Μποτεάκ. Αν δεν ξέρει κανείς την ηλικία του θα νομίσει κάποιος ότι είναι 15 ετών. Απίστευτα τα στοιχεία του. Ελευθερώθηκε λόγω Γκόμεθ. Την ίδια στιγμή αποδείχθηκε πως όλοι οι παίκτες είναι αντάξιοι της ιστορίας της Ομόνοιας. Είμαι βέβαιος πως θα γράψουν ιστορία. Το μόνο που φοβάμαι είναι να μην φύγει ο Μπεργκ. Είναι τεράστιο κεφάλαιο πλέον. Δεν μιλώ για τώρα. Εγώ θα τον ήθελα στην ομάδα για πέντε χρόνια. Οι επιτυχίες στην Ευρώπη του Μπεργκ, έγιναν αντικείμενο συζήτησης και στην Ελλάδα, που μιλούσαν όλοι για την καλή δουλειά που έκανε στην Ευρώπη. Σε παρακολουθούν πολλοί στην Ευρώπη και δεν είναι δύσκολο. Ίσως τον κρατήσει όμως η αγάπη του κόσμου. Ευχή μου είναι να μείνει για καιρό ώστε να αξιοποιήσει τα ταλέντα της Ομόνοιας».

Για την δήλωση του Λέτσιακς («να τερματίσουμε στην 2η θέση»): «Μόνο τέτοιου είδους ανθρώπου μπορούν να πετύχουν πράγματα στο ποδόσφαιρο. Έχει στόχους, θέλει να κερδίσει. Αυτή είναι η διαφορά των παικτών, βοηθούν την ομάδα τους να πετύχει. Ο στόχος για την Ομόνοια, επετεύχθη, μπήκε στους ομίλους. Τώρα ο καθένας θέλει να αποδείξει πως μπορούν να χτυπήσουν όλους τους αντιπάλους».