Home TOP NEWS Match Report: Υπερπροσπάθεια και πρώτος ιστορικός βαθμός στην Τούμπα

Match Report: Υπερπροσπάθεια και πρώτος ιστορικός βαθμός στην Τούμπα


Σκοραρε ο Μποτεάκ στο 15ο λεπτό, ισοφάρισε ο Μουργκ στο 56′ για να διαμορφωθεί το τελικό αποτέλεσμα στην Τούμπα. Σημαντικός βαθμός για την ΟΜΟΝΟΙΑ η οποία πάλεψε το ματς και πήρε κάτι που άξιζε 100 τοις εκατό.

Το πρώτο ημίχρονο:

Ο Χένινγκ Μπεργκ άρχισε τον αγώνα με τον Φαμπιάνο και στην άμυνα τους Χούμποτσαν (δεξιά), Λανγκ – Λούφτνερ (κεντρικοί αμυντικοί) και Λέτσιακς (αριστερά). Στη μεσαία γραμμή οι Βίτορ και Γκόμεθ με τον Παπουλή σε ρόλο 10αριού. Δεξιά στην επίθεση ο Μποτεάκ, αριστερά ο Τζιωνής και στην κορυφή θα βρίσκεται ο Ντούρις.

Τα πρώτα λεπτά έδειχναν ισορροπημένα. Έκανε κάποιες λανθασμένες μεταβιβάσεις ο ΠΑΟΚ στο κέντρο καθώς έβγαλε πιέσεις η ΟΜΟΝΟΙΑ η οποία έδειξε με τη σειρά της πρόθεση να κάνει και αυτή παιχνίδι.

Η πρώτη φάση στο παιχνίδι ήρθε στο 5ο λεπτό με ένα ανέβασμα του Γιαννούλη από αριστερά, έδωσε στον Σβαμπ στην περιοχή,  πλάσαρε όμως πάνω στον Φαμπιάνο.

Δεν είχε ρυθμό το ματς στα πρώτα του λεπτά.

Στο 11ο λεπτό ο Γκόμεθ έκανε φάουλ στον Σβάμπ έξω από την περιοχή μας. Ο Σβαμπ ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας τη μπάλα με δύναμη έξω, δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Φαμπιάνο.

Όσο περνούσε ο χρόνος οι γηπεδούχοι άρχισαν να αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία του αγώνα χωρίς όμως να μπορέσουν να απειλήσουν.

Στο 15ο λεπτό ο Λέτσιακς πήρε μπάλα από αριστερά, έβγαλε μία μπαλιά έτοιμο γκολ στον Μποτεάκ ο οποίος από κοντά πλάσαρε σωστά και σκόραρε.

Στο 17ο λεπτό ο Μποτεάκ έγινε ο πρώτο παίκτη που κιτρινίστηκε καθώς ανέτρεψε τον Γιαννούλη που εφορμούσε προς την περιοχή μας.

Ήταν φυσιολογικό στη συνέχεια να ανέβει ο ΠΑΟΚ ψηλά για να απαντήσει όμως αμύνθηκε καλά η ομάδα.

Στο 24ο λεπτό ο ΠΑΟΚ κέρδισε φάουλ από πλάγια θέση, το εκτέλεσε ο Μουργκ όμως η άμυνα βγήκε εις διπλούν από τον Λούφτνερ. Στη φάση κτρινίστηκε ο Λανγκ.

Είχε την κατοχή της μπάλας ο ΠΑΟΚ όμως χωρίς ουσία.

Στο 33ο λεπτό ο ΠΑΟΚ πήρε την πρώτη κίτρινη. Δώθηκε στον Ιγκνασον, την κέρδισε ο Ντούρις.

Κίτρινη κάρτα πήρε και ο Φώτης Παπουλής ο οποίος τράβηξε τον Γιαννούλη που ετοιμαζόταν να βγάλει τον ΠΑΟΚ στην αντεπίθεση.

Έγινε επικίνδυνος ο ΠΑΟΚ στο 37ο λεπτό όταν ο Γιαννούλης έδωσε από αριστερά, συρτά στην περιοχή όμως η άμυνα μας ανταποκρίθηκε πολύ καλά.

Η μεγάλη ευκαιρία για την ΟΜΟΝΟΙΑ για το δεύτερο γκολ ήρθε στο 41ο λεπτό οταν ο Τζιωνής έδωσε στην περιοχή για τον Παπουλή ο οποίος μονομάχησε, κέρδισε κόντρες και βγήκε από πολύ πλάγια μπροστά στον Ζίφκοβιτς πλασάρωντας στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Στο 44ο λεπτό ένα σουτ του Ζίφκοβιτς έξω από την περιοχή δεν ανησύχησε τον Φαμπιάνο

Το δεύτερο ημίχρονο

Μπήκε στο γήπεδο για να πιέσει επιθετικά με την ΟΜΟΝΟΙΑ να περιμένει ξανά τον ΠΑΟΚ στο δικό της γήπεδο.

Στο 51ο λεπτό ήρθε η πρώτη τελική στην επανάληψη. Ο Γιαννούλη σέντραρε στην περιοχή από αριστερά, ο Τσόλακ κέρδισε την κεφαλιά όμως ήταν πολύ άστοχη.

Ένα λεπτό αργότερα έγινε ξανά σέντρα από αριστερά με τον Τσόλακ να κερδίζει ξανά στον αέρα την κεφαλιά όμως να μην βρίσκει στόχο.

Στο 54ο λεπτό ο Μποτεάκ έκλεψε στην περιοχή μας, έκανε όμως στραβοκλωτσιά προσπαθώντας να διώξει μακριά, πήρε ο Τσόλακ ο οποίος από πλάγια θέση τελείωσε τη φάση με άστοχο σουτ.

Στο 56ο λεπτό δεν μπόρεσε να διώξει η άμυνα μας, έγιναν διαδοχικά λάθη για να καταλήξει η μπάλα στον Ζίφκοβιτς ο οποίος έδωσε στην περιοχή στον Τσόλακ, αυτό έσπασε προς τα πίσω τη μπάλα για τον Μουργκ που πλάσαρε και σκόραρε από κοντινή απόσταση.

Στο 60ο λεπτό η ΟΜΟΝΟΙΑ έφυγε στην αντεπίθεση, ο Μποτεάκ έδωσε στον Παπουλή ο οποίος έδωσε στον Τζιωνή βγάζοντας τον μόνο απέναντι στον Ζίφκοβιτς, τον πλάσαρε όμως δεν μπόρεσε να τον νικήσει. Χάθηκε τεράστια ευκαιρία για την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Ένα σουτ του Μουργκ στο 65ο λεπτό πέρασε ψηλά άουτ.

Κι άλλο σουτ έγινε από τον Αουγκούστο λίγο αργότερα κι αυτό ήταν πολύ άστοχο.

Πίεσε πολύ ο ΠΑΟΚ και στο 70’ ο Σβαμπ πήρε πάσα από τον Ζίφκοβιτς στην περιοχή, γύριε έκανε σουτ όμως πέρασε έξω.

Ακόμα ένα σουτ έγινε στη συνέχεια από τον Αουγκούστο, απέκρουσε δύσκολα και ασταθώς ο Φαμπιάνο.

Στο 72ο λεπτό λίγο έλειψε ο Λούφτνερ να βάλει αυτογκολ ύστερα από γύρισμα του Γιαννούλη από αριστερά.

Στο 74ο λεπτό ο Μπεργκ έριξε στο παιχνίδι τους Ασάντε, Κακουλλή και Κούσουλο βγάζοντας από το παιχνίδι τους Γκόμεθ, Παπουλή και Ντούρις.

Στο 75ο λεπτό ο Μποτεάκ μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Μιχαηλίδη όμως ο διαιτητής Μέιντεν δεν σφύριξε.

Στο 78ο λεπτό ο Κακουλλής πήρε μπαλιά από τον Φαμπιάνο και έφευγε μόνος απέναντι στον Ζίφκοβιτς όμως τον σταμάτησε ο βοηθός για ΌφσαΪντ.

Στο 80ο λεπτό ένα γυριστό σουτ του Σβαμπ από δύσκολη θέση πήγε στον Φαμπιάνο.

Μετά τις αλλαγές η ΟΜΟΝΟΙΑ κατάφερε να βγει μπροστά.

Στο 85ο λεπτό βγήκε μία σέντρα από αριστερά, ο Φαμπιάνο έδιωξε με τη γρθιά του, στην εξέλιξη έγινε γυριστό σουτ από τον Σβαμπ, απέκρουσε σταθερά ο Φαμπιάνο στη γωνιά του.

Στο 88ο λεπτό ο Λανγκ έκανε φάουλ στον Μπίσεσβαρι κοντά στην περιοχή μας, το εκτέλεσε ο ίδιος και ο Λούφτνερ απέκρουσε την επικίνδυνη σέντρα.

Πίεσε πολύ στα τελευταία λεπτά για να βρει δεύτερο γκολ ο ΠΑΟΚ με την ΟΜΟΝΟΙΑ να οπισθοχωρεί.

Στο 94ο λεπτό ο ΠΑΟΚ κέρδισε κόρνερ, ο Βαρέλα έπιασε την κεφαλιά όμως ήταν άστοχη.

Το παιχνίδι τελείωσε με την ΟΜΟΝΟΙΑ να φεύγει με βαθμό από την Τούμπα. Ένας βαθμός ιστορικός για την ομάδα μας και ο οποίος ήρθε μετά την υπερπροσπάθεια των παικτών μας.