Home TOP NEWS Γιόρντι Γκόμεθ: 17 χρόνια από το κοινό ντεμπούτο του με τον Μέσι...

Γιόρντι Γκόμεθ: 17 χρόνια από το κοινό ντεμπούτο του με τον Μέσι στην Μπαρτσελόνα!


H 16η του Νοέμβρη είναι μια συμβολική ημέρα για τον Λιονέλ Μέσι και την Μπαρτσελόνα. Σαν σήμερα πριν 17 χρόνια ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα των Καταλανών.

Το ημερολόγιο έγραφε 16 Νοεμβρίου 2003 όταν η Μπαρτσελόνα αντιμετώπιζε σε φιλικό αγώνα την Πόρτο στα εγκαίνια του νέου γηπέδου των «δράκων» με τον Φρανκ Ράικαρντ να χρησιμοποιεί για πρώτη φορά τον Μέσι στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η Μπαρσελόνα στο φιλικό εκείνο παιχνίδι είχε ηττηθεί με 2-0 από την Πόρτο του Ζοζέ Μουρίνιο.

Πάντως στον συγκεκριμένο αγώνα πέραν από τον Μέσι είχαν χρησιμοποιηθεί από τον Ολλανδό προπονητή άλλοι τέσσερις ποδοσφαιριστές για πρώτη φορά στην ανδρική ομάδα ανάμεσα σε αυτούς και ο ποδοσφαιριστής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Γιόρντι Γκόμεθ.

Η ιστοσελίδα espn.com.br σε δημοσιεύμα της κάνει αναφορά στους τέσσερις ποδοσφαιριστές που έκαναν ντεμπούτο, όπως και ο Λιονέλ Μέσι, στο φιλικό με την Πόρτο ανάμεσα σε αυτούς και στον Γιόρντι Γκόμεθ.

Η αναφορά του espn.com.br:

«Μπήκε 21 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο του φιλικού με την Πόρτο καταγράφοντας περισσότερα λεπτά συμμετοχής από τον Μέσι. Σε επίσημο παιχνίδι με την ανδρική ομάδα αγωνίστηκε μόλις 22’ στη νίκη με  6-0 επί της Ζαμόρα για το King’s Cup τον Ιανουάριο του 2006. Σήμερα είναι 35 ετών. Αποχώρησε από τον Μπαρτσελόνα  το 2005, πήγε στην Εσπανιόλ και μετά πέρασε μέσω τις Σουόνσι, Γουίγκαν, Σάντερλαντ, Μπλάκμπερν, Ράγιο Βαγιεκάνο και Λέφσκι Σόφιας.

Ο Γκόμες κατέγραψε 131 εμφανίσεις στην Πρέμιερ Λιγκ και από το 2018 είναι στην Κύπρο και την Ομόνοια Λευκωσίας της οποίας είναι και αρχηγός. Η ομάδα του αγωνίζεται στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ με αντιπάλους τον ΠΑΟΚ, την Αϊντχόφεν και την Γρανάδα».

Image