Home TOP NEWS Η υπέρβαση και τα νέα δεδομένα στην ΟΜΟΝΟΙΑ

Η υπέρβαση και τα νέα δεδομένα στην ΟΜΟΝΟΙΑ


Προφανώς η ομάδα δεν ξέχασε να παίζει μπάλα από την μια μέρα στην άλλη. Και επίσης προφανώς είναι η ίδια ομάδα που πριν 1 μήνα την αποθεώναμε. Ο ίδιος προπονητής. Οι ίδιοι παίκτες. Το ίδιο τεχνικό τιμ. Τι άλλαξε; Η ομάδα κάνει την κοιλιά της. Όπως οι περισσότερες ομάδες μέσα σε μια σεζόν. Δείχνει όμως και τις αδυναμίες της και είναι καλά να μιλάμε ανοιχτά για αυτές.

Η καλόπιστη κριτική ευελπιστούμε οτι θα βοηθήσει για να βγούμε όλοι σοφότερη αυτής της μικρής κρίσης στην ομάδα. Και λέμε μικρής γιατί δεν έχει χαθεί τίποτε ουσιαστικά. Η ομάδα έχει εξαιρετική παρουσία στην Ευρώπη μέχρι στιγμής, με ένα θετικό αποτέλεσμα και ένα αποτέλεσμα (ήττα από PSV) που δεν είναι εκτός προγράμματος μεν και ήρθε και με τον τρόπο που ήρθε δε… Στο πρωτάθλημα, ναι μεν χτες είχαμε την πρώτη μας ήττα και το δεύτερο συνεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα, αλλά στην πράξη είμαστε μόνο 5 βαθμούς από την κορυφή με προοπτική μάλιστα να είσαι μόνο στο -2 αν κερδίσεις τον Απόλλωνα στο εξ αναβολής παιχνίδι.

Αυτά είναι δεδομένα. Αυτά που επίσης όμως είναι δεδομένα είναι πως η ομάδα δεν έχει την εμπειρία στο βάθος του πάγκου που χρειάζεται για ένα τόσο απαιτητικό πρόγραμμα. Αλλά ας μην είμαστε άδικοι. Είναι εν μέρη κατανοητό. Η περσινή περίεργη χρονιά και η πανδημία δυσκόλευε πολύ και τον προγραμματισμό και τα ρίσκα. Το μπατζετ όπως επαναλάμβαναν συχνά Μπεργκ και Λάρκου, ήταν συγκεκριμένο. Η ομάδα έπρεπε να κινηθεί μέσα σε αυτά τα πλαίσια. Η υπέρβαση όμως αγωνιστικά ήρθε. Η ΟΜΟΝΟΙΑ με συνεχόμενες επιτυχίες μπήκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Ευρωπαικούς ομίλους! Επιτυχία τεραστίων διαστάσεων για όλους. Και ομαδικά αλλά και σε προσωπικό επίπεδο για τους παίκτες, προπονητή και διοίκηση. Τώρα όμως;

Τώρα δυστυχώς αρχίζουν να φαίνονται οι αδυναμίες όσο το πρόγραμμα δυσκολεύει, οι αγώνες είναι συνεχόμενοι και οι αντίπαλοι καλύτεροι. Και είναι λογικό. Η ομάδα καλείται να ανταπεξέλθει σε μια καινούργια για αυτήν πραγματικότητα. Διπλά παιχνίδια κάθε εβδομάδα. Λόγω πανδημίας όπως γνωρίζετε δεν υπάρχει καν φέτος το κενό 15 ημερών μεταξύ των ευρωπαικών αγώνων. Αυτό κάνει τα πράγματα πολύ δύσκολα για ομάδες σαν την ΟΜΟΝΟΙΑ που εκ των πραγμάτων δεν μπορούσαν να έχουν το βάθος που έχουν άλλες ευρωπαικές ομάδες με χρόνια στην πλάτη τους στα ευρωπαικά σαλόνια και πολύ μεγαλύτερο μπατζετ. Παιχνίδια που φέρνουν κούραση και που αν γίνει και η στραβή και έρθει ένα κακό αποτέλεσμα (ήττα από PSV) χτυπάνε και στην ψυχολογία του συνόλου.

Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε σε αυτή τη νέα πραγματικότητα και να στηρίζουμε την ομάδα και τους παίκτες μας. Αυτό όμως που άλλαξε φέτος είναι τα οικονομικά δεδομένα. Η ομάδα με τις επιτυχίες της έφερε στα ταμεία πολλά εκατομμύρια. Χρήματα που πρέπει να επενδυθούν στην ομάδα. Για να φέρουν κι άλλα. Και φέτος και του χρόνου. Διότι αν τον Ιανουάριο δεν έρθουν παίκτες ποιότητας που να καλύψουν τις φανερές ανάγκες στην επίθεση και την δημιουργικότητα που φωνάζει η ομάδα πως έχει, αλλά και άλλη μια ποιοτική επιλογή στην άμυνα, τότε όσα πετύχαμε φέτος μέχρι σήμερα θα είναι μια τρύπα στο νερό…