Home TOP NEWS Η άμυνα δείχνει τον δρόμο!

Η άμυνα δείχνει τον δρόμο!


Από τον καιρό που κάθισε στον πάγκο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ο Χένινγκ Μπεργκ κατάφερε να φτιάξει ένα σπουδαίο και καλοδουλεμένο συνόλο. Ένα από τα πολλά πράγματα που κατάφερε να βελτιώσει ο Νορβηγός τεχνικός με την παρουσία του στο “Ηλίας Πούλλος” είναι και την αμυντική λειτουργία της ομάδας μας.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ τόσο την περσινή, όσο και την φετινή σεζόν δέχεται γκολ πραγματικά με το “σταγονόμετρο”, ενώ υπάρχουν και παιχνίδια που η ομάδα μας δεν δέχεται ούτε και ευκαιρίες από τους αντιπάλους.

Μιλώντας με αριθμούς λοιπόν η ΟΜΟΝΟΙΑ την περσινή σεζόν δέχθηκε 13 γκολ σε συνολικά 23 αγώνες που έγιναν στο πρωτάθλημα, ενώ φέτος σε 27 αγώνες δέχθηκε και πάλι 13, η ομάδα μας κατάφερε να κρατήσει απαραβιάστη την εστία της στα τελευταία πέντε παιχνίδια, ενώ αυτό έγινε συνολικά 16 φορές στο πρωτάθλημα.

Βλέποντας κανείς τους πιο πάνω αριθμούς αντιλαμβάνεται αμέσως το πόσο καλή δουλειά γίνεται από όλους στην ΟΜΟΝΟΙΑ όσον αφορά στο ανασταλτικό κομμάτι, μάλιστα τα μπράβο δεν πρέπει να πηγαίνουν μόνο στους αμυντικούς ή στους τερματοφύλακες, αλλά σε όλη την ομάδα η οποία συμπεριφέρεται εξαιρετικά εντός των τεσσάρων γραμμών.

Για την ιστορία απλά να σημειώσουμε ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ κατάφερε και την περσινή σεζόν να κρατήσει σε 5 σερί παιχνίδια απαραβιάστη την εστία της κι αν οι “πράσινοι” καταφέρουν να κρατήσουν κόντρα στην Ανόρθωση το Σαββάτο το μηδέν παθητικό, θα ξεπεράσουν την περσινή τους σπουδαία επίδοση.

Την περσινή σεζόν δεν δέχθηκε τέρμα στα πιο κάτω πέντε σερί ματς:

ΟΜΟΝΟΙΑ- ΑΕΛ 1-0
ΕΝΠ – ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2
ΟΜΟΝΟΙΑ – Αποέλ 0-0
ΟΜΟΝΟΙΑ – Δόξα 2-0
Νέα Σαλαμίνα – ΟΜΟΝΟΙΑ 3-0