Home TOP NEWS «Asa»: Η πορεία του γκανέζικου διαμαντιού στην ΟΜΟΝΟΙΑ

«Asa»: Η πορεία του γκανέζικου διαμαντιού στην ΟΜΟΝΟΙΑ

Δυστυχώς τα νέα που ήρθαν το βράδυ της Δευτέρας(12/4) από την ΟΜΟΝΟΙΑ για τον Ερνέστ Ασάντε δεν ήταν και τα πιο ευχάριστα.


Ο Γκανέζος μεσοεπιθετικός της ομάδας μας σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου των “πρασίνων” υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και μηνίσκου, τραυματισμός ο οποίος θα του στερήσει το υπόλοιπο της σεζόν και μεγάλο μέρος της επόμενης σεζόν.

Το μίνι αφιέρωμα του OmonoiaNews στον Γκανέζο ποδοσφαιριστή:

Ο Ερνέστ Ασάντε ήρθε στην ομάδα μας το καλοκαίρι του 2020. Ο Γκανέζος ως γνωστόν άφησε τα γήπεδα της Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για να δοκιμάσει ξανά την τύχη του σε αυτά της Ευρώπης φορώντας την φανέλα ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Με το “τριφύλλι” στο στήθος αγωνίστηκε σε 30 παιχνίδια σε Κύπρο και Ευρώπη πετυχαίνοντας 8 γκολ.

Η πρώτη γεύση στην Πολωνία:

Την πρώτη γεύση από τον Ερνέστ Ασάντε την πήραμε στις 26 Αυγούστου και στο παιχνίδι με την Λέγκια Βαρσοβίας στην Πολωνία. Ο ποδοσφαιριστής μας στον συγκεκριμένο αγώνα πέρασε στο παιχνίδι ως αλλαγή και έβαλε το λιθαράκι του σε ένα από τα δύο γκολ που πέτυχε η ΟΜΟΝΟΙΑ.

Κατά την διάρκεια της σεζόν ακολούθησαν κι άλλες εμφανίσεις από τον Ασάντε τόσο στην Ευρώπη, όσο και στο πρωτάθλημα. Ο Γκανέζος στα παιχνίδια που αγωνίστηκε προσπάθησε με την ταχύτητα του, η οποία είναι το κύριο του χαρακτηριστικό να δώσει άλλες ταχύτητες στην επιθετική γραμμή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Συστήθηκε με γκολ στο Κυπριακό κοινό στο παιχνίδι με την ΑΕΛ:

Την πρώτη επαφή του με τα Κυπριακά δίχτυα ο Ασάντε την είχε στο παιχνίδι με την ΑΕΛ. Ο μεσοεπιθετικός της ομάδας μας βρέθηκε στο σωστό σημείο, στον σωστό χρόνο και εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Λέτσιακς ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο για τη νίκη κόντρα στον Λεμεσιανό σύλλογο.

Το πρώτο του γκολ στην Ευρώπη κόντρα στην Γρανάδα στο Νουέβο Λος Κάρμενες:

Επόμενο του γκολ ήταν στο παιχνίδι των ομίλων του Europa League κόντρα στην Γρανάδα, ανοίγοντας έτσι ουσιαστικά λογαριασμό και στα παιχνίδια της Ευρώπης.

Από winger ο Μπεργκ τον έκανε σέντερ φορ και σκόραρε 5 γκολ σε τρία ματς:

Στα τελευταιά παιχνίδια του 2020 ο Χένινγκ Μπεργκ έδωσε ένα νέο ρόλο στον Ασάντε ρίχνοντας τον ουσιαστικά στην κορυφή της επίθεσης και όχι στα “φτερά” κάτι που τον βοήθησε και εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα του κατάφερε να πετύχει σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια συνολικά πέντε γκολ. Σκόραρε κόντρα στην Καρμιώτισσα ένα γκολ και από δύο απέναντι σε ΑΕΚ και Ανόρθωση.

Σίγησε για λίγο ωστόσο επέστρεψε στα γκολ στα τελευταία παιχνίδια της Α’ φάσης:

Ο μεσοεπιθετικός μας μετά τα πέντε γκολ “σίγησε” για λίγο και για να δει ξανά δίχτυα έπρεπε να φτάσουμε στα δύο τελευταία παιχνίδι της Α’ φάσης του πρωταθλήματος. Ο Ασάντε κατάφερε να σκοράρει απέναντι στον Ερμή και στον Αποέλ. Κόντρα στους “φτεροπόδαρους” ήταν αυτός που “κλείδωσε” τη νίκη, ενώ με τους “γαλαζοκίτρινους” με το γκολ του χάρισε το τρίποντο στην ομάδα μας.

Παρών σε όλα τα παιχνίδια των πλέι – οφ:

Ο Ασάντε στα παιχνίδια των πλέι – οφ στα οποία αξίζει να σημειωθεί αγωνίστηκε σε όλα ανεξαιρετώς μπορεί να μην κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ όμως βοήθησε στα μέγιστα  με την παρουσία του για να κρατηθεί η ομάδα μας στο ψηλότερο σκαλοπάτι της βαθμολογίας.

Εδώ οι οκτώ φορές που “γονάτισε” τους αντιπάλους με τα γκολ του:

Το τελευταίο παιχνίδι για τον Ασάντε έμελλε να είναι αυτό με τον Ολυμπιακό στο ΓΣΠ. Σε μια ανείπωπτη φάση ο Γκανέζος τραυματίστηκε και σύμφωνα με την ιατρική διάγνωση δυστυχώς θα χάσει άδοξα το υπόλοιπο σημαντικό της σεζόν αλλά και αρκετά μεγάλο μέρος από την επόμενη σεζόν.

Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε στον Ασάντε περαστικά και να επιστρέψει πίσω στα γήπεδα σιδερένιος και να… γονατίσει ξανά τους αντιπάλους με τα γκολ του.

Φωτορεπορτάζ: