Home TOP NEWS «Ήμασταν οι καλύτεροι και θα συνεχίσουμε να είμαστε»

«Ήμασταν οι καλύτεροι και θα συνεχίσουμε να είμαστε»


Ήταν ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές των φετινών επιτυχιών της ομάδας μας. Ο Λοϊζος μέσα από την παρουσία του κέρδισε τον θαυμασμό ολόκληρης της ποδοσφαιρικής Κύπρου και θεωρείται σήμερα το… ‘’next big thing’’ του Κυπριακού ποδοσφαιρου.

Συνομιλήσαμε μαζί του και μας είπε αρκετά και ενδιαφέροντα. Αναφέρθηκε στη φετινή επιτυχία, στον προπονητή του και στους συμπαίκτες του, στα όνειρα που κάνει για το μέλλον αλλά και διάφορα τα οποία αφορούν τον ίδιο.

Η συνέντευξη:

Πρώτο σου πρωτάθλημα στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Ποιο το συναίσθημα σου;

«Πραγματικά είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα. Κατακτώ πρωτάθλημα με την ομάδα μου  την ΟΜΟΝΟΙΑ, την πιο μεγάλη ομάδα στην Κύπρο. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό που καταφέραμε αφού είμαι και γέννημα θρέμμα αυτής της ομάδας».

Πως έζησες τους πανηγυρισμούς του κόσμου την Τρίτη…

«Εμένα μου ήρθε κάπως απρόοπτο. Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα να πανηγυρίσουμε από την Τρίτη. Όμως ήρθε η επιτυχία και αυτό που ζήσαμε ήταν μοναδικό. Το να βρίσκεσαι σε ένα λεωφορείο και έξω από αυτό, καθ’ όλη τη διαδρομή από τη Λάρνακα μέχρι το Ηλίας Πούλλος να βλέπεις χιλιάδες ΟΜΟΝΟΙΑτες να γιορτάζουν μου προκάλεσε τεράστια συγκίνηση. Αυτός ο κόσμος αξίζει τα πάντα».

Οι επόμενες μέρες μετά το τίτλο πως ήταν για σένα;

«Ήταν κάπως δύσκολες (γέλιο) διότι έπρεπε να απαντήσω στα αμέτρητα μηνύματα που έλαβα. Με κάποιους ανθρώπους με τους οποίους συναντήθηκα είδα το σεβασμό, πήρα συγχαρητήρια».

Ήσουν βασικός στέλεχος της ομάδας φέτος. Το περίμενες ότι θα γίνει αυτό από τώρα, στα 17 σου. Να γίνει τόσο νωρίς εντεκαδάτος παίκτης;

«Ναι το περίμενα διότι δούλευα σκληρά στις προπονήσεις, έδινα τον καλύτερο μου εαυτό. Δεν ήταν κάτι που ήρθε απότομα για μένα».  

Το να έχεις καθοδηγητή τον Μπεργκ πως είναι;

«Ήταν σίγουρα πολύ σημαντικό για μένα. Ο κόουτς βοηθά τους πάντες στις προπονήσεις. Τους παίκτες, το προσωπικό, μιλά με όλους και ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας ανήκει σίγουρα σε αυτόν».

Όντας ο μικρός της ομάδας, πως σε αντιμετωπίζουν οι συμπαίκτες σου;

«Με ενθαρρύνουν συνεχώς και με συγχαίρουν όταν καταφέρνω κάτι. Ποτέ όμως δεν μου λένε μεγάλα λόγια. Προσπαθούν να με κρατήσουν προσγειωμένο για να συνεχίσω με τον ίδιο ζήλο, με την ίδια ένταση».

Το κλίμα στα αποδυτήρια πως είναι. Περίγραψε μας την καθημερινότητα σας.

«Οι σχέσεις μεταξύ μας είναι απίστευτες. Όλοι είμαστε μια παρέα, είμαστε φίλοι. Η κάθε δύσκολη στιγμή για τον κάθε ένα από εμάς, όχι μόνο αγωνιστική, είναι πρόβλημα όλων».

Πως φαντάζεσαι το μέλλον σου;

«Προς το παρόν χαίρομαι την επιτυχία μας. Είμαι πολύ χαρούμενος που αγωνίζομαι στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Το μόνο που σκέφτομαι τώρα είναι πως θα προσφέρω σε αυτήν. Τώρα αν υπάρξει κάτι στο μέλλον από το εξωτερικό, κάποια ενδιαφέρον ή κάποια πρόταση και μου κινήσει το ενδιαφέρον θα το σκεφτώ».

Πως διαχειρίζεσαι τη δημοσιότητα σου στο σχολείο σου;

«Το ότι είμαι γνωστός δεν σημαίνει τίποτα για μένα. Είναι όλα τα παιδιά στο σχολείο φίλοι μου, έτσι τους αντιμετωπίζω και έτσι με αντιμετωπίζουν».

Ιδιαίτερες σχέσεις στην ομάδα με ποιους έχεις;

«Έχω πολύ καλές σχέσεις με όλους αλλά λίγο περισσότερη παρέα κάνω με τον Ασάντε. Ο Άσα αγαπά πάρα πολύ την ομάδα. Βοηθά όλους τους νεαρούς, περισσότερο όμως οι βοήθειες του στην ομάδα είναι μέσα στο γήπεδο».

Την ίδια μέρα που τραυματίστηκες εσύ τραυματίστηκε και ο Ασάντε…

«Ναι δεν ήταν και η πιο τυχερή μας μέρα. Αυτό που έπαθε ο Ασάντε είναι σίγουρα πολύ πιο σοβαρό από τον δικό μου τραυματισμό.  Στεναχωρήθηκα πολύ, αρχικά για το φίλο μου, και μετά για το γεγονός πως έχασε η ομάδα έναν πολύ σημαντικό παίκτη».

Για το γεγονός ότι η ομάδα πλαισιώνεται από παίκτες με μεγάλη προσωπικότητα…

«Ναι είναι γεγονός. Όταν παίζεις με την εμπειρία του Χούμπο πίσω, του Φάμπι, του Γκόμεθ και των άλλων σπουδαίων προσωπικοτήτων δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Η εντεκάδα μας ξεκινούσε με όλες αυτές τις δυνατές προσωπικότητες και στο τέλος της ημέρας ήταν ένα στοιχείο που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να καταφέρουμε όλα αυτά φέτος».

Ο Γκόμεθ ως αρχηγός πως είναι;

«Είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων, αλλά στο γήπεδο ειδικά με εμάς τους μικρούς, επειδή ξέρει ποιες είναι οι δυνατότητες μας, δεν δέχεται να μας βλέπει να κάνουμε λάθη. Όπως αυτός έχει για τον εαυτό του τον πήχη ψηλά, έτσι τοποθετεί και για εμάς τον πήχη ψηλά».

Η οικογένεια σου πως είναι μαζί σου;

«Είχα πάντοτε τη στήριξη τους. Πάντα για αυτούς ήμουν ο καλύτερος. Τους οφείλω τα».

Και τώρα μπροστά μας η Ευρωπαϊκή πρόκληση. Πέρσι ζήσαμε τους ομίλους, φέτος τι να περιμένουμε;

«Θα μιλήσω για μένα. Έχοντας πλέον και την περσινή εμπειρία, θα κάνω την προσπάθεια μου, θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για ακόμη περισσότερα πράγματα. Είμαι βέβαιος ότι και η ομάδα θα είναι φέτος ακόμη καλύτερη, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στο πρωτάθλημα».

Στο νέο πρωτάθλημα η ΟΜΟΝΟΙΑ θα μπει ως το πρώτο φαβορί. Το δέχεσαι;

«Για μένα και φέτος ήμασταν πρώτο φαβορί. Σίγουρα η νέα χρονιά θα αρχίσει με την ΟΜΟΝΟΙΑ να έχει και πάλι τον πρώτο λόγο για τον τίτλο».

Μήπως αυτό δημιουργεί ένα επιπλέον βάρος; Μία παραπάνω ευθύνη;

«Όχι σε καμία περίπτωση γιατί ξέρουμε ότι ήμασταν οι καλύτεροι και θα συνεχίσουμε να είμαστε».

Για τους Κύπριους της ομάδας…

«Όλοι δουλεύουμε καθημερινά. Επειδή παίζουμε με έμπειρους παίκτες παίρνουμε πολλά από αυτούς. Αν θα έπρεπε να μιλήσω για τον κάθε ένα ξεχωριστά θα έλεγα πως ο Μαρίνος είναι χρυσό παιδί, του αρέσει πολύ να δουλεύει στις προπονήσεις. Φάνηκε άλλωστε η δουλειά του και στο γήπεδο. Είναι παίκτης εκρηκτικός, με πολύ καλή τεχνική, έχει το γκολ ακόμα και σε στιγμές που η μπάλα καίει. Ο Ανδρόνικος είναι ποδοσφαιριστής με σπουδαιότερο προσόν του την τρομερή του ταχύτητα και τα πολύ καλά τελειώματα. Ο Χαράλαμπος έχει απίστευτη τεχνική κατάρτιση και στο χώρο που κινείται στο γήπεδο μπορεί να κάνει πάρα πολλά πράγματα στο μέλλον. Είναι και ο Νικόλας ο οποίος είναι πολύ καλός αμυντικός, δεν κάνει εύκολα λάθη, είναι πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι και είναι από τους αγαπημένους μου παίκτες στην ομάδα.  Ο Κυριακίδης απέδειξε στο γήπεδο την αξία του και το γεγονός ότι έχει δίπλα του έναν τόσο σπουδαίο τερματοφύλακα σίγουρα θα τον βοηθήσει να γίνει ακόμα καλύτερος. Είναι κι άλλα παιδιά που έρχονται προπονήσεις με την πρώτη ομάδα, ήδη δείχνουν πως μπορούν να αντεπεξέλθουν και με πολλή δουλειά θα μπορέσουν κι αυτοί να δώσουν στο μέλλον πράγματα στην ομάδα».

Αγαπημένος σου παίκτης… Ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Είναι ο απόλυτος εκτελεστής.

Τηλεόραση βλέπεις… Όχι καθόλου

Χόμπι… Μου αρέσει να περνώ τον χρόνο μου με τους φίλους μου. Αυτούς με τους οποίους είμαι μαζί από μικρός.

Είσαι καλός μαθητής… Ναι. Προσπαθώ να είμαι όσο μπορώ πιο συνεπής και με αυτή μου την υποχρέωση.

Αγαπημένος αριθμός… Το 10. Θα ήθελα σε κάποια στιγμή να το φορέσω.