Home TOP NEWS Ο Παπαδάκης για την προσέγγιση Μπεργκ την εποχή των χαμένων βαθμών και...

Ο Παπαδάκης για την προσέγγιση Μπεργκ την εποχή των χαμένων βαθμών και το κομπιουτεράκι


Ενδιαφέρουσες αναφορές έκανε ο Λεωνίδας Παπαδάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι ‘’HPO Sports’’ στο youtube και στον Νίκο Χαραλαμπίδη, πρώην υπέυθυνος στρατηγικού σχεδιασμού στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

Ο Λεωνίδας Παπαδάκης, αναχώρησε ήδη για Ελλάδα καθώς τερματίστηκε η συνεργασία του με την ομάδα μας και είχε αρκετά να πει.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο σημείο το οποίο αποτέλεσε καμπή για την ομάδα φέτος: «Μετά από πάρα πολλά παιχνίδια είχαμε ξεκινήσει από νωρίς και μπήκαμε στα βαθιά πολύ γρήγορα, είχε φτάσει σε ένα σημείο και η ΟΜΟΝΟΙΑ να έχει πιεστεί νοητικά. Αυτό ήθελε, να το πούμε διαφορετικά, να σηκώσεις λίγο το καπάκι για να φύγει αυτή η πίεση, να ηρεμήσει η ομάδα και να ξαναμπει σε θετικά αποτελέσματα.

Είχαμε κάνει πολλές συζητήσεις με τον coach σε αυτό το κομμάτι και επειδή είναι ένας σύγχρονος προπονητής ο οποίος έχει τέτοιου είδους προσεγγίσεις, δηλαδή να παίζει με το μεντάλιτι της ομάδας, και να προσπαθεί να την αποφορτίζει και να τη φορτίζει σε σημεία στα οποία το χρειάζεται, ακολουθήσαμε μία τέτοια τακτική η οποία μας βγήκε στο 100 τοις εκατό.

Θα μου μείνει αξέχαστη μία ομιλία του, έκαναν μάλιστα λάθος που δεν την «έκλεψα» με το κινητό τη στιγμή που την έδινε, αφού ήταν ένα κορυφαίο motivation speech από όσα έχω ακούσει, ακόμα και στο διαδίκτυο.

Στην περίοδο που δεν είχαμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, δεν ήμασταν πρώτοι και παλεύαμε σε δύο διοργανώσεις και με κακουχίες και προβλήματα μεγάλα, με τον Κορονοϊό να μας δημιουργεί προβλήματα μεγάλα. Πετούσαμε στη μία το βράδυ της Παρασκευής, μπαίναμε στα σπίτια μας το πρωί και την Κυριακή δίναμε αγώνα. Είχαμε μία μέρα προπόνησης για να πάμε στο παιχνίδι πρωταθλήματος. Όταν λοιπόν δεν έρχονταν τα αποτελέσματα καθίσαμε και βάλαμε κάτω όλες τις παραμέτρους απόδοσης μαζί με τον προπονητή και είδαμε ότι δεν οφειλόταν στην προσέγγιση των αγώνων αλλά εάν συνεχίζαμε με το ίδιο στυλ νοητικό και αγωνιστικό τότε θα φτάναμε στα καλά αποτελέσματα.

Μάζεψε λοιπόν όλο το σταφ, είπε… «εγώ είμαι εδώ», αυτό μου άρεσε πάρα πολύ, διότι αν εγώ ως head of performance είμαι εκεί για να αναλαμβάνω μία μεγάλη ευθύνη και αυτός αναλαμβάνει μία ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη και την ανέλαβε. Είπε… προχωράμε έτσι όπως αρχίσαμε, θα έρθουν τα αποτελέσματα και κάπου εκεί ήρθε και η αξιομνημόνευτη δημοσιογραφική στην οποία έβγαλε το κομπιουτεράκι, είδε τους βαθμούς, τις αγωνιστικές, για να πει στους δημοσιογράφους… προλαβαίνουμε!»