Home TOP NEWS Η σημαντική αλλαγή σε Γιουρόπα και Κόνφερενς Λιγκ, μετά τους ομίλους

Η σημαντική αλλαγή σε Γιουρόπα και Κόνφερενς Λιγκ, μετά τους ομίλους


Είμαστε ήδη στη διαδικασία των πλέυ οφ σε όλες τις διοργανώσεις. Σε μία εβδομάδα θα είναι κλειστές όλες οι θέσεις για τους ομίλους των τριών διοργανώσεων και η ομάδα μας θα έχει και φέτος υποχρεώσεις, τουλάχιστον μέχρι το Δεκέμβρη στην Ευρώπη.

Όπως και στη φάση των προκριματικών, όπου ομάδες οι οποίες αποκλείονται από Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν στην αμέσως επομενη διοργάνωση, έτσι γίνεται και με τις ομάδες που τερματίζουν τρίτες στους ομίλους σε αυτές τις διοργώσεις.

Δηλαδή η ομάδα που καταλαμβάνει την τρίτη θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ, μπαίνει στο Γιουρόπα, και η ομάδα που καταλαμβάνει την τρίτη θέση στο Γιουρόπα Λιγκ μπαίνει στο Κόνφερενς.

Ποια όμως είναι η σημαντική αλλαγή που θα ισχύσει από φέτος;

Η ομάδα που θα τερματίσει 3η στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν μπαίνει απευθείας στη φάση των 16 του Γιουρόπα Λιγκ. Θα δώσει πρώτα παιχνίδια νοκ-άουτ με ομάδα η οποία τερμάτισε 2η στο Γιουρόπα.

Το ίδιο ισχύει και για το Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα που θα τερματίσει 3η σε όμιλο της συγκεκριμένης διοργάνωσης θα δώσει παιχνίδια νοκ-άουτ με ομάδα που τερμάτισε 2η στο κόνφερενς.

Έτσι από φέτος, προτού μπούμε στη φάση των 16 σε Γιουρόπα Λιγκ και Κόνφερενς θα δούμε πρώτα παιχνίδια νοκ-άουτ. Αυτά τα ματς θα γίνουν στο δεύτερο δεκαπενθήμερο Φεβρουαρίου και μέσα στον Μάρτη θα μπούμε στη φάση των 16 των τριών Ευρωπαϊκών διοργανώσεων.