Home TOP NEWS Το ρόστερ η εμπειρία και… η παρουσία του Χένινγκ Μπεργκ στον πάγκο!

Το ρόστερ η εμπειρία και… η παρουσία του Χένινγκ Μπεργκ στον πάγκο!

Η πρωταθλήτρια Ομόνοια έχει ισχυροποιηθεί με τις μετεγγραφικές κινήσεις που έγιναν -έστω και αργά- και έχει κάθε δικαίωμα να διατηρεί ψηλά τον πήχη των στόχων της και για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ήδη ένας στόχος έχει επιτευχθεί. Η πρόκριση σε Ευρωπαϊκό όμιλο, γεγονός που επέρχεται για δεύτερη συνεχή σεζόν.


Είναι η Ομόνοια δυνάμει διεκδικήτρια τίτλων την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Με τις μετεγγραφές που έγιναν, με τον κορμό που υπάρχει, με την παρουσία των οπαδών της  πλέον, στο ΓΣΠ, τη δυναμική του στο γήπεδο τη συσπείρωση και την ενότητα που βγάζει ως σύλλογος.
Μέσα από τα ματς στην Ευρώπη και αυτό του Σουπερ Καπ η Ομόνοια δείχνει ετοιμότητα, εμπειρία και συνοχή ως ομάδα, ενώ το ρόστερ είναι πολύ καλό.

Η Ομόνοια ενδεχομένως να κάνει ακόμα μετεγγραφή, από τη στιγμή που ειδοποιήθηκε ο Μίκαλ Ντούρις πως θα πρέπει να βρει ομάδα. Η κατάληξη της περίπτωσης του Λοίζου Λοϊζου δε, είναι πιθανόν να αναγκάσει τη διοίκηση να προχωρήσει σε μια ακόμα μετεγγραφή.

Το ρόστερ, ανεξαρτήτως του αν υποστεί περεταίρω τροποποιήσεις, είναι από τα πιο πλήρη που διαθέτει η Ομόνοια τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα η εμπειρία και παρουσία του Χένινγκ Μπεργκ στον πάγκο, παρέχει «πνοή» και «ασφάλεια» στους παίκτες. Η ομάδα ξέρει τι να κάνει στο γήπεδο και αγωνίζεται πάντοτε με συγκεκριμένο πλάνο και προσαρμοζόμενη ανάλογα στον κάθε αντίπαλο και τις δυνατότητες που φέρει.

Το υλικό

Φαμπιάνο Ριμπέιρο (7 συμμετοχές , 690′): Όταν αναφερόμαστε στον καλύτερο τερματοφύλακα που έχει περάσει από την Κύπρο τότε κάθε τοποθέτηση καθίσταται περιττή. Ήδη τη φετινή χρονιά έχει συμβάλει με τις αποκρούσεις του στα πέναλτι σε τεράστιο ποσοστό, σε μια πρόκριση σε Ευρωπαϊκό όμιλο (Κόνφερενς Λιγκ και στην κατάκτηση ενός τίτλου (Σούπερ Καπ).

Πάρις Ψάλτης (5 συμμετοχές, 77′): Μπήκε από την αρχή στα βαθιά ο νεαρός νεοαποκτηθείς παίκτης, έχων κιόλας τέσσερις Ευρωπαϊκές συμμετοχές. Θετική η παρουσία του – δεν έδειξε να έχει βαρίδια λόγω απειρίας- και όπως όλα δείχνουν ο Χένινγκ Μπεργκ θα συνεχίσει να του δίνει ευκαιρίες. Στον ίδιο εναπόκειται η εκμετάλλευση τους.

Τόμας Χούμποτσαν (3 συμμετοχές, 270’): Έπαιξε σε μόνο δυο ματς στην Ευρώπη το «τείχος» λόγω τραυματισμού στην ωμοπλάτη ενώ όταν αποθεραπεύτηκε παρουσιάστηκε σοβαρό οικογενειακό θέμα. Εγγύηση στα μετόπισθεν ο πολύπειρος Σλοβάκος, ενώ θυμίζουμε ότι μπορεί να προσφέρει ως αμυντικός …τζόκερ, αφού παίζει στο κέντρο της γραμμής και στα δυο άκρα. Εκτιμάται ότι με την επιστροφή θα είναι βασικός. Δεν έκανε κανονική προετοιμασία λόγω Euro.

Κίκο (2 συμμετοχές 91′): Αγωνίστηκε στα δυο ματς με τη Φλόρα Ταλίν, ενώ στο ένα ξεκίνησε βασικός λόγω απουσίας του Γιαν Λέζιακς. Κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελεί και φέτος εφεδρεία στο αριστερό άκρο.

Γιαν Λέζιακς (6 συμμετοχές, 570′): Συνεχίζει φουριόζος ο Τσέχος παικταράς-η απουσία του λόγω του ότι νόσησε, τον φρέναρε κάπως- εκ των βασικότερων συντελεστών της αγωνιστικής αναγέννησης της Ομόνοιας κατά τα τελευταία δυόμισι χρόνια, άνκαι του λείπει ο …Τιάγκο για την ώρα. Μαζί με το Βραζιλιάνο αποτελούσαν ένα τέλειο δίδυμο στην αριστερή πλευρά που έπαιζαν με κλειστά μάτια! Όλοι περιμένουν και πάλι πολλά από αυτόν σε Κύπρο και Ευρώπη. Δεν έπαιξε μόνο στο ματς στο Ταλίν.

Ανταμ Λανγκ (7 συμμετοχές 690’):Βασικός σε ‘όλα τα Ευρωπαϊκά ματς, αποτελών δίδυμο είτε με το Τόμας Χούμποτσαν ή το Νικόλα Παναγιώτου. Δεν είναι στο τοπ της απόδοσης του μέχρι τώρα, αλλά αναμένεται ότι θα ανέβει. Δεν έκανε ούτε αυτός κανονική προετοιμασία λόγω Euro.

Εκτορ Γιούστε (2 συμμετοχές, 78′): Ηλθε το καλοκαίρι από τον Απόλλωνα ο έμπειρος Ισπανός αμυντικός αλλά ο τραυματισμός του από τη μία και η εξαιρετική παρουσία του Νικόλα Παναγιώτου δεν του …επέτρεψαν να παρει θέση βασικού. Όταν χρειαστεί θα το ρίξει στη μάχη ο Νορβηγός. Άλλωστε είναι πολλά τα ματς.

Νικόλας Παναγιώτου (4 συμμετοχές, 374’): Η πιο ευχάριστη μέχρι τώρα έκπληξη της σεζόν. Πήρε και αυτός ο νεαρός την ευκαιρία από το Χένινγκ Μπεργκ και την άδραξε. Έχει κάνει τέσσερα ματς στην Ευρώπη εκ των οποίων στα τρία ήταν βασικός. Εξαιρετική απόδοση- σωστές και γρήγορες τοποθετήσεις αποτελεσματικές αποκρούσεις και σερβιρίσματα – και περισσή ηρεμία και ωριμότητα στο παιχνίδι του για τη ηλικία του (είναι το 2000 γεννηθείς) . Παιχνίδι με παιχνίδι κτίζει τη αυτοπεποίθηση του. Κεφαλαιοποίησε τη θετική του παρουσία με τη κλήση του στην Εθνική Ανδρών.

Αμπντουλαχί Σεχού (7 συμμετοχές 666’): Παίκτης αξίας ο Νιγηριανός (έκανε πολύ αξιόλογη παρουσία πέρυσι) μας τα χάλασε κάπως στο εκτός έδρας ματς με την Αντβερπ όπου ήταν έξω από τα νερά του. Γενικά δεν είναι στα χάϊ του για την ώρα. Αναμένεται η βελτίωση του Αφρικανού, που για πολλούς του πάει καλύτερα η θέση στα χαφ. Ως δεξί μπακ-χαφ ανταποκρίνεται, αλλά στο επιθετικό κομμάτι υστερεί.

Γιάννης Κούσουλος (μια συμμετοχή, 90’): Η …μηχανή δεν πήρε ακόμη μπρος. Ένα πρόβλημα στο γόνατο το διατηρεί το διεθνή άσο για την ώρα παροπλισμένο. Έχει παίξει ένα μόνο ματς. Αυτό με τη Ντιναμ;o Ζάγκρεμπ

Ζιόρντι Γκόμεθ (7 συμμετοχές,  690’): Παρών για άλλη μια χρονιά –την τέταρτη – ο αρχηγός. Στα 36 του χρόνια εξακολουθεί να παραμένει ο ηγέτης της ομάδας στο χώρο του κέντρου. Δεν κάνει τη καλύτερη δυνατή αρχή –στα εντός έδρας ματς έχει μείνει κάπως πίσω σε απόδοση- αλλά η εκτίμηση είναι ότι θα ανέβει . Δεν έχει χάσει ούτε λεπτό μέχρι τώρα!

Φουάντ Μπασιρού (2 συμμετοχές, 201′): Άργησε να έλθει ο Γάλλος στη καταγωγή που ήλθε μετά από πολλή επιμονή του Χένινγκ Μπεργκ. Η Νότιγχαμ δυσκόλευε τα πράγματα αλλά τελικά ο παίκτης φόρεσε τα πράσινα. Ανκαι δεν έκανε προετοιμασία με την ομάδα ο νεοφερμένος στα δυο ματς με τηn Αντβερπ έδειξε στοιχεία ενός καλού αμυντικού χαφ. Έκλινε χώρους μάρκαρε καλά αμύνθηκε καλά και έτρεχε συνεχώς . Όταν εγκλιματιστεί εντελώς θα δούμε ακόμη περισσότερα πράγματα

Μιξ Ντίσκερουντ (6 συμμετοχές 507′): Ο Αμερικανονορβηγός χαφ ήλθε και μπήκε σχεδόν αμέσως στο πνεύμα της ομάδας. Παίκτης έμπειρος με σύνολο δυνατοτήτων ανασταλτικών και δημιουργικών. Κρατά μπάλα όταν χρειάζεται έχει καλή μεταβίβαση –βλέπει γήπεδο γενικότερα- ενώ κάνει και κλεψίματα. Δείχνει παραγωγικότερος και πιο χρήσιμος για την ομάδα όταν αγωνίζεται στο κέντρο παρά στο αριστερό άκρο.

Έρικ Μποτεάκ (5συμμετοχές 398’) : Ο Γάλλος ξεκίνησε καλά τη φετινή χρονιά και οι προοπτικές έδειχναν ευοίωνες. Τραυματίστηκε σε μια άτυχη στιγμή που δεν πάτησε καλά στον αγώνα με την Φλόρα στο Ταλίν (10.8). Υπέστη κάκωση έσω πλάγιου συνδέσμου. Εκτιμάται ότι θα παραμείνει συνολικά εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου 4-6 βδομάδες. Με την αποθεραπεία του ο δεξιός μεσοεπιθετικός θα επανέλθει για να προσδώσει ισχύ, προσωπικότητα και φυσικά εμπειρία στην ομάδα.

Λοΐζος Λοΐζου (6 συμμετοχές, 387′): Το πιο HOT όνομα αυτή τη στιγμή στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Ο νεαρός διεθνής έχει αρχίσει με φόρα και τούτη τη χρονιά με αποκορύφωμα τη σχεδόν τέλεια εμφάνιση στο εντός έδρας ματς με την Αντβερπ και το διπλό σκοράρισμα στο ματς στο ΓΣΠ Αρκετές Ευρωπαϊκές ομάδες έχουν ρίξει το βλέμμα τους στο μικρό με την Ομόνοια να λέει .. «κοπιάστε αλλά φέρτε και τρία εκατομμύρια». Ο 18χρονος Λοΐζος Λοΐζου έχει άπειρα προσόντα –με κυριότερο την άριστη τεχνική κατάρτιση- που δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε και αν συνεχίσει τη σκληρή δουλεία θα παίξει δε καλύτερο πρωτάθλημα. Για τη ώρα η Ομόνοια είναι τυχερή που τον έχει στις τάξεις της.

Μαρίνος Τζιωνής (6 συμμετοχές, 384′): Άλλος ένας πιτσιρικάς (αυτός είναι στα 20 του) που ολοένα και ανεβαίνει και δεν θα αργήσει η στιγμή που θα του δοθεί η ευκαιρία για το μεγάλο βήμα. Εκρηκτ8ικος γρήγορος με κάθετο παίξιμο και άμεση ικανότητα προώθησης με την υποδοχή της μπάλας μπορεί να εξουδετερώσει την αντίπαλη αμυντική διάταξη, ενώ έχει και καλή σχέση με τα δίκτυα. (Έχει σκοράρει το γκολ της νίκης στο ματς με τη Φλόρα).

Μάρκο Τσέποβιτς (4 συμμετοχές, 342′): Ο Σέρβος φορ ξεκίνησε πολύ καλά τη χρονιά σκοράροντας δις στο φιλικό με τον Απόλλωνα. Μετά υποχώρησε και στη συνέχεια τραυματίστηκε στην προθέρμανση του εκτός έδρας αγώνα με την Φλόρα(10. 8) Ταλαιπωρείται από θλάση στον οπίσθιο μηριαίο και θα ακολουθεί πρόγραμμα αποκατάστασης που με βάση τηn επίσημη ανακοίνωση διαρκεί για περίπου 3-4 βδομάδες.Οι ικανότητες του υψηλόσωμου κυνηγού δεν αμφισβητούνται αφού πέρυσι από τον Ιανουάριο που ήλθε π;eτυχε 8 γκολ. Είναι θέμα να βρει φόρμα και ρυθμό.

Ανδρόνικος Κακουλής (7 συμμετοχές, 254′): Μπήκε στηn αρχική ενδεκάδα στο ματς στο Ταλίν μετά τον τραυματισμό του Μάρκο Τσέποβιτς και έκανε πολύ καλή εμφάνιση συνοδευόμενη απ0ό εν α γκολ. Ξανασκ;oραρε στο ματς με τηn Αντβερπ. Γενικότερα δείχνει ανεβασμένος και πολύ βελτιωμένος στις τοποθετήσεις του και στην τελική προσπάθεια. Καλείται ο νεαρός φορ να συνεχίσει το ίδιο καλά και ακόμη καλύτερα γιατί έχει και αυτός μπόλικο ταλέντο και θα πρέπει να το εκμεταλλευτεί.

Φώτης Παπουλής (6 συμμετοχές, 323′): Ξεκίνησε θετικά τη χρονιά ο αειθαλής Ελλαδίτης μεσοεπιθετικός, που διανύει το 36ο έτος της ηλικίας του Η καλύτερη του εμφάνιση ήταν αυτή στο ματς με την Αντβερπ στο ΓΣΠ που έπαιξε για πρώτη φορά στην αρχική ενδεκάδα. Η εμπειρία του, η διεισδυτικότητα του, η καλή τροφοδότηση, η δημιουργία χώρων για τους συμπαίκτες του είναι τα πολύ χρήσιμα στοιχεία του παιχνιδιού του για την ομάδα.

Ιγιάγι Αντιεμγουέν (3 συμμετοχές, 106′): Εντάχθηκε και αυτός αργά στ ομάδα αλλά μέχρι τώρα δείχνει ότι θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες Έχει ήδη σκοράρει μια φορά με πέναλτι στο ματς με την Αντβερπ στο ΓΣΠ. Πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος. Μέχρι τώρα τον είδαμε στο κέντρο της επίθεσης κινούμενος σε μεγάλο χώρο . Είναι δυνατός κρατά μπάλα επιτίθεται στην εστία και τοποθετείται σωστά στην περιοχή

Παναγιώτης Ζαχαρίου (2 συμμετοχές, 47′): Το σήριαλ το καλοκαιριού είχε για τον παίκτη και την Ομόνοια. Ο νεαρός ακραίος έστω και αργά ήλθε στο τριφύλλι και θέλει να δείξει την αξία του και στη δημοφιλέστερη ομάδα του τόπου. Γρήγορος, διεισδυτικός και δημιουργικός. Ήδη ο Χένινγκ Μπεργκ του έδωσε χρόνο συμμετοχής στα ματς με τη Βελγική ομάδα.

Μίκαλ Ντούρις (4 συμμετοχές, 182’): Παρά την προσπάθεια του και παρά την επιμονή του Μπεργκ να του δίνει ευκαιρίες δεν έχει καταφέρει να γίνει χρήσιμος για την ομάδα ο Σλοβάκος φορ. Οι πληροφορίες τον θέλουν να οδεύει προς αποχώρηση μετά από επιθυμία της Ομόνοιας.

Στο δυναμικό υπάρχουν και οι νεαροί Χαράλαμπος Χαραλάμπους, Κωνσταντίνος Βενιζέλος, Ανδρέας Ασημένος, Ανδρέας Σάββα, Ανδρέας Ευαγγέλου, o παροπλισμένος Ερνστ Ασάντε και ο τερματοφύλακες Κωνσταντίνος Παναγή, Χαράλαμπος Κυριακίδης και Κάσπερ Χοράtσκα.

Του Πέτρου Παπαγιώργη (24sports.com.cy)