Home TOP NEWS Αργυρίδης: «Must win το παιχνίδι σήμερα… η διαιτησία δεν βελτιώνεται με δηλώσεις»

Αργυρίδης: «Must win το παιχνίδι σήμερα… η διαιτησία δεν βελτιώνεται με δηλώσεις»


Ο πρόεδρος του Σωματείου της Ομόνοιας, Μάριος Αργυρίδης, μίλησε στον Super Sport FM 104,0 και την εκπομπή «Δώδεκα στα Σπορ» με την Κατερίνα Κυριάκου.

Αναλυτικά:

Για τον αγώνα με την Καραμπάχ: «Είναι must win το παιχνίδι σήμερα. Πρέπει να είναι πανέτοιμη η ομάδα. Η Ομόνοια έχει την ποιότητα των παικτών, μπορεί να μην ήρθαν τα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα όπως θέλαμε, όμως και πέρσι είχε συμβεί αυτό και πήραμε το πρωτάθλημα. Πιστεύω πως η ποιότητα της ομάδας είναι καλύτερη από πέρσι και περιμένουμε πολλά».

Για την ετοιμότητα των ομάδων: «Φαίνεται σε αρκετές ομάδες πως δεν είναι στο επίπεδο που θα περιμένανε να είναι. Συμβαίνει και στην Ομόνοια αυτό. Όμως στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια κάναμε καλές εμφανίσεις. Νομίζω πως αυτό θα πρέπει να κρατήσουμε, να βοηθήσουμε την ομάδα στο γήπεδο σήμερα και να πανηγυρίσουμε μία νίκη».

Για τον κόσμο: «Είμαι σίγουρος πως οι ποδοσφαιριστές θα μπουν με την στήριξη του κόσμου και να κυνηγήσουν το παιχνίδι. Νομίζω πως ο κόσμος περίμενε αυτή τη στιγμή, να μπει στο γήπεδο και να υποστηρίξει την ομάδα σε ένα ευρωπαϊκό όμιλο. Μας ταλαιπώρησε ο κορονοϊός, όμως σήμερα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει και να στηρίξει την ομάδα».

Για το πρωτάθλημα: «Είναι ξεκάθαρο πως είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Τα αποτελέσματα το αποδεικνύουν. Πρέπει να ανεβάσουμε την απόδοσή μας, έχουμε την ποιότητα όμως για να ανταπεξέλθουμε. Είχαμε και κάποια προβλήματα, κάποιους τραυματισμούς, ίσως και αναπάντεχους, που χρειάζονται περισσότερο χρόνο από όσο υπολογίζαμε. Όμως είμαι σίγουρος πως θα βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας στη συνέχεια».

Για το επόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: «Κάθε φορά πρέπει να βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι. Πρέπει να τελειώσει το αποψινό παιχνίδι και μετά να δούμε το επόμενο. Να δούμε τα λάθη μας και να προχωρούμε».

Για την διαιτησία: «Σίγουρα δεν θα βελτιωθεί η απόδοση της διαιτησίας με δηλώσεις. Συνηθίσαμε στην Κύπρο όταν γίνεται κάτι, να μην το βλέπουμε και ξαφνικά να το θυμόμαστε όταν αφορά εμάς. Είναι η πρώτη φορά που έγιναν δηλώσεις από ανθρώπους που αφορούν άλλες ομάδες. Δεν θυμάμαι να έγιναν τα ίδια όταν έγιναν παρόμοια στις δικές τους ομάδες. Πρέπει να δουλέψουμε στην διαιτησία, όπως και στις ομάδες. Μέσω ακαδημιών, μέσω εκπαίδευσης και να γίνει ανανέωση σωστά. Δεν γίνεται να έχουμε ανόμοιες αποφάσεις σε ίδιες φάσεις».

Πως θα λυθεί το πρόβλημα: «Αυτό που πρέπει να γίνει πρώτα, είναι να ασχοληθούν οι ειδικοί για να λύσουν το πρόβλημα. Από την άλλη, τα σωματεία επενδύουν λεφτά για να φέρουν παίκτες και να φτιάξουν ομάδες και από την άλλη η διαιτησία να μην κάνει τίποτα. Ο κόσμος θα αναγνωρίσει την σοβαρή διαιτησία και την διαιτησία που θα κάνει ανθρώπινο λάθος. Πρέπει να γίνει εκπαίδευση και να υπάρχουν και ποινές. Δεν γίνεται η Ομοσπονδία να ξοδεύει χρήματα και να μην αξιοποιούνται».

Για τους ξένους στο VAR: «Αν θα δούμε βελτίωση θα το στηρίξουμε. Θα βοηθήσει στην προκατάληψη. Πάω στο παιχνίδι το δικό μας με τη Δόξα. Συζητούμε για τρεις φάσεις που είναι ξεκάθαρες. Και συζητούμε για ένα φάουλ που αν το δείξουμε στο εξωτερικό, θα συμφωνήσουν. Ο τερματοφύλακας δεν διαμαρτυρήθηκε ούτε στο φάουλ, ούτε στο πέναλτι, ούτε όταν είδε την κόκκινη κάρτα».

Από sport-fm.com.cy