Home ΚΥΠΡΟΣ «Φκάρτε τες φανέλλες ρε σκουλούτζια»

«Φκάρτε τες φανέλλες ρε σκουλούτζια»


Τα όσα εφιαλτικά έζησαν το βράδυ της Κυριακής στο σωματείο ΠΑΟ Προσφύγων στην περιοχή του Αγίου Αντωνίου μετά το λεμεσιανό ντέρμπι, περιέγραψαν σε καταθέσεις τους οι δύο τραυματίες οπαδοί της ΑΕΛ οι οποίοι χωρίς λόγο και αιτία, δέχθηκαν επίθεση από 20 κουκουλοφόρους.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο κατά τη διαδικασία προσωποκράτησης των δύο υπόπτων, οι δύο τραυματίες όπως ανέφεραν σε γραπτή κατάθεσή τους, ενώ καθόντουσαν και συνέτρωγαν με παρέα φορώντας φανέλες της ΑΕΛ, ομάδα είκοσι κουκουλοφόρων είσβαλε στο υποστατικό κρατώντας ρόπαλα και τους φώναξαν «φκάρτε τις φανέλες ρε σκουλούτζια». Ακολούθως τους επιτέθηκαν και τους χτύπησαν σε διάφορα μέρη του σώματός τους μέχρι που σωριάστηκαν στο έδαφος.

Σε ό,τι αφορά στις έρευνες, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς ενώ μέχρι στιγμής για την υπόθεση έχουν συλληφθεί τρία πρόσωπα. Πρόκειται για 20χρονο ο οποίος τελεί ήδη υπό 8ήμερη προσωποκράτηση και άλλα δύο πρόσωπα 23 και 27 ετών αντίστοιχα οι οποίοι οδηγήθηκαν χθες στο δικαστήριο για αίτημα προσωποκράτησης. Το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας και διέταξε όπως οι δύο ύποπτοι, τεθούν υπό κράτηση για περίοδο έξι ημερών. Σε ό,τι αφορά τον 31χρονο που συνελήφθη την Τρίτη, αυτός αφέθηκε ελεύθερος, αφού δεν προέκυψε οτιδήποτε εναντίον του.

Οι δύο ύποπτοι ανακρινόμενοι αρνούνται ανάμειξη στην υπόθεση. Ο ένας τοποθετεί τον εαυτό του στη σκηνή ωστόσο αρνείται ότι επιτέθηκε στους δύο οπαδούς.

Σύμφωνα με μαρτυρία που εξασφάλισαν οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού, ο ένας εκ των υπόπτων μαζί με άλλα τέσσερα πρόσωπα μετέβησαν τα μεσάνυκτα της Κυριακής, σε ιδιωτική κλινική στη Λεμεσό όπου έτυχαν περίθαλψης λόγω των τραυμάτων που υπέστησαν. Εναντίον όλων διερευνώνται τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, οχλαγωγίας, κακόβουλης ζημιάς, κλοπής, πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, επίθεσης με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης και οπλοφορίας προς διέγερση τρόμου.

Οι ανακριτές της υπόθεσης αναμένεται να λάβουν άλλες 20 καταθέσεις και να εξετάσουν το υλικό που παραλήφθηκε από τα κλειστά κυκλώματα της ευρύτερης περιοχής. Επίσης, αναμένεται να γίνουν δύο αναγνωριστικές παρατάξεις ενώ για την υπόθεση καταζητείται ακόμη ένα πρόσωπο.

Πηγή: philenews