Home TOP NEWS Post-Game: Νίκη στην οποία απαραιτήτως πρέπει να “χτίσουμε” πάνω της!

Post-Game: Νίκη στην οποία απαραιτήτως πρέπει να “χτίσουμε” πάνω της!

Στο κρίσιμο ραντεβού η ΟΜΟΝΟΙΑ φώναξε παρούσα και κατάφερε να πετύχει τη νίκη κόντρα στον Απόλλωνα, μια νίκη που την είχε πάρα πολύ ανάγκη.


Το σύνολο του Χένινγκ Μπεργκ είχε αδήριτη ανάγκη μια νίκη και μια επιτυχία κόντρα σε ένα μεγάλο αντίπαλο, σε μια περίοδο που έδειχνε να είναι σε ύφεση και παράλληλα σε συνεχή αμφισβήτηση από τον κόσμο της  ομάδας μας.

Στο χθεσινό αγώνα η ομάδα μας ήθελε με κάθε τρόπο την επιτυχία, όμως είχε μεγάλη ανάγκη να δείξει ότι είναι έτοιμη για το μεγάλο Restart. Πάντως μπορεί να μην είδαμε την φαντεζί εμφάνιση στο χθεσινό παιχνίδι, αλλά είδαμε να αλλάζει κάτι σε μεγάλο βαθμό προς το καλύτερο στο παιχνίδι της ομάδα μας.

Για να λέμε και του λόγου το αληθές υπήρχαν στιγμές που ο αντίπαλος ήταν καλύτερος μέσα στον αγωνιστικό χώρο από την ομάδα μας, όμως η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν ήταν στην χειρότερη βραδιά της όπως τις προηγούμενες φορές, κατάφερε να προηγηθεί νωρίς στο παιχνίδι και έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα να διαχειριστεί το υπέρ της προβάδισμα.

Ο Νορβηγός κόουτς ξεκίνησε τον αγώνα σε σχηματισμό 4-2-3-1, πραγματοποιώντας επτά αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ενώ στα αξιοσημείωτα είναι ότι χρησιμοποιήσε ποδοσφαιριστές που δεν έπαιξαν στις Εθνικές τους, στοιχείο το οποίο έδωσε φρεσκάδα στο παιχνίδι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Η λειτουργία της άμυνας:

Ένα από τα κομμάτια που είδαμε να αλλάζει στο χθεσινό παιχνίδι με τον Απόλλωνα ήταν η λειτουργία στην αμυντική γραμμή της ομάδας μας. Η πίεση της αμυντική γραμμής ξεκινούσε από ψηλά, ενώ όταν έκανε επιθέσεις ο αντίπαλος υπήρχαν πάντα σωστές αλληλοκαλύψεις σε όλα τα μήκη και πλάτη της αμυντικής γραμμής.

Το ξέσπασμα του Τσέποβιτς και οι άλλοι…

Πέραν της σωστής αμυντικής λειτουργίας κρατάμε την εξαιρετική εμφάνιση του Παναγιώτη Ζαχαρίου που έτρεχε ασταμάτητα σε όλη την γραμμή του και ήταν ο ποδοσφαιριστής που έδωσε την πάσα πάρε-βάλε στον Τσέποβιτς για να πετυχεί το νικητήριο γκολ.

Σημαντικό ήταν και το γκολ του Τσέποβιτς (το πρώτο του στο πρωτάθλημα), ο Σέρβος φορ μετά το γκολ του ξέσπασε στον πανηγυρισμό του, δείχνοντας πόσο πολύ ήθελε να πετύχει ένα γκολ, κάτι που ίσως λειτουργήσει σαν ένεση ψυχολογίας γι’ αυτόν ενόψει της συνέχειας.

Εξαιρετική εμφάνιση είχαν όλοι όσοι αγωνίστηκαν στην μεσαία γραμμή, οι Μπασίρου, Μιξ Ντίσκερουντ και ο Γιόρντι Γκόμεθ σύνδεσαν εξαιρέτικα την άμυνα με την επίθεση.

Ακολουθεί Ευρωπαϊκός αγώνας την ερχόμενη Πέμπτη με την Βασιλεία στην Ελβετία ενώ τη Δευτέρα υπάρχει το εκτός έδρας ματς με την ΠΑΕΕΚ στο Μακάρειο, παιχνίδια στα οποία θα θελεί ο Μπεργκ να δει ανάλογες εμφανίσεις από την ομάδα μας.