Home TOP NEWS Βγάζει οριστικά τη φανέλα ο Τόμας – Θα τιμήσει το συμβόλαιο του...

Βγάζει οριστικά τη φανέλα ο Τόμας – Θα τιμήσει το συμβόλαιο του στην ΟΜΟΝΟΙΑ


«Περίμενε να βάλω λίγο γάλα στον καφέ μου και να μιλήσουμε» ανέφερε στον Σλοβάκο Αθλητικό Συντακτη Μίροσλαβ Αντόν, της αθλητικής ιστοσελίδας sport.aktuality.sk, ο Τόμας Χούμποτσαν. Ήταν σε πάρα πολύ καλή διάθεση. Η μεγαλύτερη ευτυχία του σήμερα είναι να απολαμβάνει την οικογένεια του και οι ώρες που περνάει με τον γιο του Όλιβερ.

Όπως ανέφερε ο Τόμας, μπαίνει οριστικό τέλος στο δικό του κεφάλαιο στην Εθνική ομάδα. Ο τελευταίος του αγώνας ήταν αυτός κόντρα στην Ισπανία.

Τον περασμένο Νοέμβριο δεν συμπεριλήφθηκες στις κλήσεις του Τάρκοβιτς ο οποίος επικαλέστηκε για σένα, οικογενειακούς λόγους. Ήταν μήπως ένα σημάδι ότι αποφάσισες να πεις οριστικά αντίο;

Ναι. Τα πάντα είναι πλέον ξεκάθαρα. Τα χρόνια περνούν, η περίοδος μου στην Εθνική ομάδα ήταν υπέροχη και ήρθε η στιγμή να πω αντίο. Ο κόουτς έλεγε τότε την αλήθεια. Η οικογένεια είναι πάντα πίσω από τις αποφάσεις μου. Θέλω περισσότερο χρόνο με αυτούς που αγαπώ. Έλειψα αρκετά για χρόνια ενώ μέσα στο 2021 δεν είχα καθόλου περίοδο ξεκούρασης. Είχα πάντα υποχρεώσεις είτε με την ομάδα μου είτε με την Εθνική. Ο τρίτος μου γιος γεννήθηκε στις αρχές του χρόνου, οπότε όταν δεν είμαι σπίτι, η γυναίκα μου έχει να κάνει με τρία παιδιά. Είναι πολύ δύσκολο. Για αυτό έλειψα και από την κλήση Νοεμβρίου. Και κάπου εκεί κατάλαβα ότι πλέον δεν μπορώ να τα συνδυάζω όλα. Σίγουρα όμως παίζει ρόλο και η ηλικία μου.

Πρόσφατα ο συμπαίκτης σου Μίχαλ Ντούρις είπε πως θα είσαι ο πρώτο παίκτης στην ιστορία που θα τερματήσει την καριέρα του στους συλλόγους πριν από την Εθνική του. Τελικά όμως δεν έγινε έτσι.

Ναί ήταν κάτι που ήρθε στην αντίληψη μας. Έχω συμβόλαιο με την ΟΜΟΝΟΙΑ μέχρι το τέλος της σεζόν και θα το τιμήσω.

Τι θα κάνεις μετά; Θα τελειώσει η καριέρα σου μέσα στο 2022;

Προς το παρόν το αφήνω απλά να κυλήσει. Ζω το τώρα και δεν σκέφτομαι τι θα γίνει στο προσεχές μέλλον. Αποφασίζω από κοινού με την οικογένεια. Ούτε καν σκέφτηκα τι θα κάνω μόλις ολοκληρωθεί η καριέρα μου.

Το 2019 αποχαιρέτησε την Εθνική μαζί με τους Σκρτελ και Άνταμ Νέμετς. Λίγους μήνες αργότερα ο Τάρκοβιτς μίλησε για την επιστροφή σου και έτσι έγινε. Μετάνιωσες που επέστρεψες στην Εθνική;

Ποιος θα μετάνιωνε; Σίγουρα όχι. Αυτό αποφασίστηκε τότε όταν ο προπονητής με κάλεσε ξανά. Έπαιξα άλλωστε στο Γιούρο. Όλοι οι παίκτες θέλουν να βρίσκονται σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση.

Είπε για την Ευρωπαϊκή παρουσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο Κόνφερενς: Είμαστε καινούργια ομάδα στην Ευρώπη. Η φετινή ήταν μόλις η δεύτερη μας χρονιά στους ομίλους.

Για τη μάχη του τίτλου: Αργήσαμε λίγο να πάρουμε μπρος στο πρωτάθλημα και τώρα προσπαθούμε να προλάβουμε τους προπορευόμενους. Θέλουμε να υπερασπιστούμε τον τίτλο. Είναι εφικτό.

Με το τέλος της συζήτησης με τον δημοσιογράφο ευχαρίστησε τον προπονητή του στην Εθνική Σλοβακίας Στέφαν Τάρκοβιτς, όχι μόνο για το γεγονός ότι τον κάλεσε ξανά στην Εθνική ομάδα αλλά και για το γεγονός ότι έδειξε κατανόηση στην κατάσταση του πριν τα παιχνίδια Νοεμβρίου.