Home TOP NEWS Οι τοποθετήσεις του Σταύρου Παπασταύρου στο “Total Green”

Οι τοποθετήσεις του Σταύρου Παπασταύρου στο “Total Green”

Ο Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Σταύρος Παπασταύρου ήταν φιλοξενούμενος στην αποψινή εκπομπή της Primetel “Total Green” με τον ισχυρό άνδρα της ομάδας μας να απαντάει στα σε ερωτημάτα και να σχολιάζει τα “καυτά” ζητήματα που αφορούν την ομάδα μας.


Οι τοποθετήσεις του Σταύρου Παπασταύρου:

Για την λύση της συνεργασίας με τον Νεόφυτο Λάρκου:“Πρέπει να ευχαριστήσω τον Νεόφυτο για τη συνεισφορά του. Στην ΟΜΟΝΟΙΑ υπάρχει πάντα η αξιολόγηση όλων όσων δουλεύουν στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Ήταν δική μου απόφαση να σταματήσουμε τη συνεργασία για τους λόγους που ξέρω. Ήταν δική μου απόφαση, δεν θέλω να αναφερθώ στους λόγους”.

Για το μοντέλο με το οποίο θα συνεχίσει η ΟΜΟΝΟΙΑ: “Μέχρι τέλος της σέζον η ΟΜΟΝΟΙΑ θα μείνει όπως είναι. Μόλις τελειώσει η σεζόν αυτή, θα συζητηθεί με το τεχνικό επιτελείο και θα αποφασιστεί πιο είναι το καλύτερο σύστημα για να συνεχίσει η ομάδα την επόμενη χρονιά. Ακόμη δεν βγήκε απόφαση, αλλά όταν πάρουμε την απόφαση θα ενημερώσουμε τον κόσμο”.

Αν θα αντιδράσει η ΟΜΟΝΟΙΑ για τα διαιτητικά λάθη: “Η διαιτησία παίζει ένα πρωταγωνιστικό ρόλο και σίγουρα δεν ήταν αυτό που ελπιζαμε. Και κάποτε βλέπουμε φανερά λάθη από το VAR. Ελπίζουμε ότι η ΚΟΠ θα κάνει τις κινήσει για να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τη διαιτησία”.

Για το ότι επικρατεί η άποψη ότι εξοικονόμησε λεφτά: “Είπαμε ότι το μπάτζετ είναι πιο ψηλό από πέρσι. Εάν κατανοώ τα λάθη που έγιναν, σίγουρα κάθε χρόνο κάποιες αποφάσεις, κάποιοι παίκτες δεν θα βγουν ή κάποιοι που δεν υπολογίζαμε να είναι ενδεκαδάτοι να βοηθούν παραπάνω. Δεν ήταν σκοπός μας να γλιτώσουμε λεφτά και τα νούμερα το δείχνουν. Γιατί νομίζει ο φίλος ότι εξοικονόμησα λεφτά, δεν ξέρω”.

Για το ότι με τρεις μετεγγραφές ποιοτικές η ΟΜΟΝΟΙΑ μπορούσε να ανέβει επίπεδο: “Δεν θέλω να υποτιμώ τους παίκτες που έχουμε ούτε να κοιτάζω πίσω. Όταν ξεκίνησε η σεζόν νιώθαμε ότι έχουμε 22 παίκτες που μπορούν να παίξουν στην ΟΜΟΝΟΙΑ και σε οποιαδήποτε ομάδα. Σίγουρα η θέση μας στη βαθμολογία δεν μας ικανοποιεί, συμφωνώ ότι κάτι που είχαμε πέρσι και δεν το έχουμε φέτος, αλλά δεν νομίζω ότι είναι η ποιότητα των παικτών. Όλοι τους μπορούν να αγωνιστούν σε οποιαδήποτε ομάδα στην Κύπρο”.

Για το ότι στις 23/8 είπε για τον Λοΐζου πως η ΟΜΟΝΟΙΑ θα πουλήσει παίκτη μόνο αν ικανοποιηθεί κι αν είναι ικανοποιημένοι για Τζιωνή: “Οι διαδικασίες που έχουμε είναι ίδιες για όλους. Δύο όροι που έχουμε, αν ο παίκτης θέλει να πάει στην ομάδα που έκανε την προσφορά κι αν θα ικανοποιηθεί η ομάδα. Αν αυτά τα δύο συμφωνηθούν τότε προχωράμε για την πώληση και του Λοΐζου και οποιουδήποτε άλλου. Για αυτό παραχωρήθηκε ο Τζιωνής και όχι ο Λοΐζος. Όταν έρχεται προσφορά συζητούμε με το τεχνικό τιμ και λέμε την αξία του παίκτη. Αν δεν ικανοποιηθούμε, δεν παίρνουμε ένα νούμερο από τον αέρα και λέμε αυτά θέλουμε. Και για τον Λοΐζο αν υπάρχει ικανοποιητική πρόταση και θέλει, θα πάει”.

Για το μπάτζετ και τα λάθη του καλοκαιριού: “Το φετινό μπάτζετ είναι ψηλότερο από το περσινό. Σίγουρα κάθε χρόνο θα έρθουν κάποιοι παίκτες που δεν θα μας βγουν. Σίγουρα δεν ήταν ο σκοπός μας να γλιτώσουμε λεφτά και τα νούμερα το δείχνουν. Σίγουρα η θέση μας στη βαθμολογία δεν μας ικανοποιεί. Κάτι που είχαμε πέρσι δεν το έχουμε φέτος όμως δεν νομίζω ότι είναι η ποιότητα. Σίγουρα είχαμε πάρα πολλά προβλήματα φέτος. Όλα αυτά και μπορεί και κάποια λάθη που έγιναν το καλοκαίρι, δημιούργησαν αυτή την κατάσταση που έχουμε σήμερα”.

Για τον Χένινγκ Μπεργκ: “Πέρσι συμφωνήσαμε ότι θα κάναμε επέκταση ένα χρόνο. Θα περιμένουμε το τέλος της σεζόν για να δούμε τι θα γίνει”.

Αν έχει σχέδια να παραμείνει στην ΟΜΟΝΟΙΑ: “Δεν έχω σχέδια για να φύγω από την ΟΜΟΝΟΙΑ σήμερα”.

Για τον Τζον Χριστουδούλου: “Αυτή η ιστορία με τον Τζον Χριστοδούλου μας έκανε κάποια ζημιά σίγουρα. Εάν έρθει κάποιος που θέλει να αναλάβει την προεδρία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι δύσκολο. Το ένα το γκρουπ είναι αυτοί που θέλουν την προεδρία και δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια, το 2ο γκρουπ είναι αυτοί που έχουν την ευχέρεια και δεν θέλουν. Το τρίτο γκρουπ είναι αυτοί που λένε ότι θέλουν και μετά φεύγουν”.

Για τις μεταγραφές: “Για τις μεταγραφές πρέπει να συμφωνήσουν οι ειδικοί. Όταν συμφωνήσουν θα φέρουμε. Εγώ δεν μπορώ να κάνω σκάουτινγκ και ούτε θέλω. Τους είπα ότι μπορούμε να κάνουμε υπέρβαση αν χρειαστεί. Αν βρούμε ένα παίκτη που έχει αξία 30 χιλιάδων, μπορούμε να τον φέρουμε. Ο λόγος που δεν βρήκα παίκτη για να έρθουν φέτος, είναι πρώτο γιατί ο Γενάρης είναι πολύ δύσκολη εποχή για να κάνεις μεταγραφές. Είδαμε πάνω από 200 βιογραφικά. Είναι 4-5 που αποφασίσαμε ότι μπορούν να μας βοηθήσουν. Πολλοί από αυτούς περιμένουν τις τελευταίες μέρες της μεταγραφικής περιόδου για να αποφασίσουν που θα πάνε. Αν κάποιος έχει αξία 30.000 ή 40.000 έχουν την έγκριση να το κάνουν. Ο λόγος που από ότι ακουώ δεν βρήκαμε ακόμα είναι ότι ο Γενάρης είναι δύσκολος για μετεγγραφές, οι επιλογές είναι πολύ λίγες και ειδικά όταν θέλεις κάτι καλύτερο από αυτό που θες. Και όταν πιστεύουμε ότι το επίπεδο πυο έχουμε, η ποιότητα, είναι ψηλά, γίνεται πιο δύσκολο. Ξέρω ότι καθημερινά μιλάμε με πολλούς, θέλουμε έτοιμους που θα παίξουν αμέσως αλλά δεν θα φέρουμε παίκτες απλά για να φέρουμε”.

Αν πρότεινε παίκτες ο προπονητής και είπε η διοίκηση όχι: “Όχι”

Για το θέμα με τις μετοχές στον κόσμο: «Είναι κάτι που συζητήσαμε. Ο λόγος που νομίζω είναι λάθος να δώοσυμε μετοχές είναι γιατί σήμερα μπορεί να θέλει ο κόσμος να αγοράσει αλλά αύριο, του χρόνου, μπορεί να μην θέλει, να αλλάξει η οικονομική του κατάσταση. Ο κόσμος μπορεί να συμμετέχει στην ομάδα, κάθε βδομάδα έχουμε παιχνίδι, να έρχεται, να εκδηλώνεται, αυτό κάνουν οι φιλάθλοι παγκόσμια. Όταν ήρθα στην Ομόνοια δεν ήθελα να ρισκάρω με λεφτά του κόσμου. Αν πριν 4 χρόνια δεχόμουν να αγοράσει ο κόσμος καταλαβαίνετε τι θα γινόταν σήμερα. Αν του ζητούσαμε να βάλει κι άλλα λεφτά, πού θα ήμασταν σήμερα. Σήμερα η ομάδα δεν πάει καλά, ο κόσμος είναι θυμωμένος, θέλει αλλαγές, δικαιολογημένα, αλλά αν υπήρχαν και λεφτά του κόσμου και να νιώθει ότι τα έδωσαν άδικα, θα ήταν παραπάνω τα προβλήματα».

 Για τα 18 εκατομμύρια που έβαλε στην ομάδα: “Όταν είπα ότι έβαλα 18 εκατομμύρια και ρώτησαν πόσα πήρα, νόμιζα ότι ήταν εύκολο να καταλάβει ο κόσμος. Είναι το έλλειμμα τα 18. Δεν είναι ότι έβαλα 18 και πήρα τα λεφτά από την Ευρώπη. Μεγάλο ποσοστό από τα 18 πήγαν ή στο σωματείο, ή σε φορολογίες, ή σε προεισπραχθέντα, περίπου οκτώ εκατομμύρια. Ναι, είμαι από κάτω 18 εκατομμύρια. Αυτό χρειάζεται για να κάνει πρωταθλητισμό η ΟΜΟΝΟΙΑ”.

Για τις σχέσεις με το σωματείο: “Οι σχέσεις μας είναι πολύ καλές, δεν έχουμε προβλήματα, υπάρχει σεβασμός αλλά πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές στη συμφωνία. Πρέπει να το δούμε μαζί, εκτός από τις μετοχές υπάροχυν κάποιες άλλες αλλαγές και πρέπει να το δούμε μαζί”.

Για το «Ηλίας Πούλλος»: “Με το Ηλίας Πούλλος προχωρούμε, ότι μπορούσαμε να κάνουμε το κάναμε. Χρειαζόταν μια εγγυητική 30.000 στον δήμο για να προχωρήσει για τις άδειες και περιμένουμε. Ότι μας ζητούν, όποτε μας το ζητήσουν, το προχωρούμε. Περιμένουμε”.

Για το θέμα με την Τράπεζα: “Νομίζω παρεξηγήθηκε αυτό με την τράπεζα. Η ανησυχία μου όταν υπογράψαμε τα συμβόλαια, είναι ότι μπορεί να μην αρέσει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι είμαι αναμιγμένος στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Μέχρι σήμερα δεν έχω οποιεσδήποτε πληροφορίες που να λένε ότι είναι πρόβλημα. Αν υπάρξει πρόβλημα θα κοιτάξουμε να βρούμε λύσεις”.

Για την ολοκλήρωση της συνεργασίας τον Λεωνίδα Παπαδάκη: “Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να λέω τους λόγους όταν φεύγει κάποιος. Ήταν μια συλλογική απόφαση και αυτό ήταν”.

Η σκέψη του για την ΟΜΟΝΟΙΑ: “Όπως είναι ο κόσμος απογοητευμένος είμαστε κι εμείς. Είμαστε σε δύσκολη θέση αλλά δεν τελειώσαμε. Υπάρχει και το κύπελλο. Είμαστε πίσω αλλά μαθηματικά δεν τελειώσαμε, δεν θέλω να μηδενίσω τη σεζόν πριν την ώρα της. Να νικήσουμε τα επόμενα παιχνίδια και να πάρουμε κάτι καλύτερο από ό,τι υπολογίζουμε σήμερα”.

Για τη συνεργασία του με τον Γρηγόρη κι αν αυτός τραβήχτηκε πίσω μετά την επίθεση που δέχθηκε: “Σίγουρα η επίθεση στο σπίτι του είναι κάτι πολύ λυπηρό, και για το κυπριακό ποδόσφαιρο και για την πολιτεία. Έγινε σχεδόν κάθε μήνα να υπάρχουν τέτοια γεγονότα και κανένας δεν έκανε τίποτα. Δεν κατάφεραν να βρουν κανέναν μετά από τόσες επιθέσεις. Είναι πολύ παράξενο για μένα που ζω σε άλλη χώρα, δεν μπορούν να τιμωρήσουν έναν από τόσους. Ο Δημήτρης βάζει πολύ παραπάνω ώρες τώρα από ότι πριν όπως είπα για μένα. Μιλούμε καθημερινά, πολλές φορές την ημέρα. Μου λέει τι γίνεται, ό,τι χρειάζεται να ξέρω. Είναι λυπηρό γιατί πολλοί του κάνουν επιθέσεις, τέσσερα χρόνια βάζει αμέτρητες ώρες για την ΟΜΟΝΟΙΑ και πολλοί τον κατηγορούν για βλακείες. Είναι κάποιοι ανθρώποι… δεν θα τους αλλάξουμε εμείς, αυτά ξέρουν αυτά κάνουν”.

Αν νοιώθει απογοητευμένος από τη σκληρή κριτική μικρής μερίδας του κόσμου: “Ναι και όχι. Όταν δουν τι κάναμε τα τελευταία 4 χρόνια και πόσα λεφτά βάλαμε και επειδή είμαστε 4οι τα μηδενίζουν όλα, για ποιο λόγο ναε ίμαι πικραμένος. Ούτε πρόκειται να ασχοληθώ με αυτούς τους ανθρώπους. Αυτοί που μηδενίζουν τα πάντα είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό. Οι αποφάσεις παίρνουμε δεν βασίζονται στο τι θα πουν αυτοί οι 50 στα σοσιαλ. Προσωπικά ξέρω τι κάνω”.

Για την κατάθεση που έδωσε στις αρχές: “Ότι μπορούσα να κάνω το έκανα. Θα καταθέσει το πόρισμα τους στην επιτροπή ο λειτουργός. Από εκεί και πέρα είναι ευθύνη του κράτους να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει”.

Για τις καταγγελίες της Δόξας για χειραγώγηση: “Για μας ήταν φανερό ότι κάποιοι ήθελαν να κάνουν πανηγύρια και δυστυχώς η επιτροπή δέχτηκε να το κοιτάξει. Εμείς δεν είχαμε καμία αμφιβολία, ούτε μας ανησύχησε, ούτε νιώθαμε ότι θα έβρισκαν τίποτα γιατί δεν υπάρχε τίποτα να βρουν, όχι μόνο σε εκείνο το παιχνίδι αλλά σε όλα. Ποτέ δεν προσπαθήσαμε να επηρεάσουμε οποιονδήποτε. Η επιτροπή το πήρε ένα βήμα παρακάτω που κατά τη γνώμη μου ήταν λάθος και είπε ότι υπήρχε αλλοίωση αποτελέσματος. Πολλές φορές υπήρχε εναντίον της Ομόνοιας κι αν νιώθουν ότι θέλουν να ασχοληθούν με αλλοιωμένα αποτελέσματα κάπου θα πάμε λάθος και θα χαθεί ο λόγος που υπάρχει η επιτροπή”.

Αν παίζει η επιστροφή του Ακιντόλα: “Μόνο στα social media παίζει του Ακιντόλα”.

Αν επηρέασε την ομάδα το θέμα που είχε δημιουργηθεί με το ΓΣΠ: “Δεν είναι μυστικό ότι υπάρχουν κάποιες δυσκολίες με το ΓΣΠ και προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα. Όλοι στο Ηλίας Πούλλος ήξεραν ότι είχαμε παραπάνω από μια λύση”.

Αν υπάρχουν σχέδια για ιδιόκτητο γήπεδο: “Προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια για ιδιόκτητο γήπεδο. Εάν βγει απόφαση και αν υπάρχουν κάποιες ευκαιρίες θα το ξεκινήσουμε αλλά προς το παρόν η προτεραιότητα μας είναι τα έργα στο προπονητικό”.

Για τον προγραμματισμό του καλοκαιριού: “Νοιώθαμε ότι ο προγραμματισμός του καλοκαιριού θα μας βοηθούσε και στην Ευρώπη και στο πρωτάθλημα. Νοιώθαμε ότι με 22 ενδεκαδάτους παίκτες θα μπορούσαμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε”.

Για το που περιμένει να τερματίσει η ΟΜΟΝΟΙΑ στο πρωτάθλημα: “Όσο πιο ψηλά μπορούμε. Ελπίζουμε για το καλύτερο”.

Για τις μεταγραφές: “Ελπίζουμε ότι μέχρι το τέλος του μήνα να υπάρξουν κάποιες ποιοτικές μεταγραφές που θέλουμε”.

Αν θεωρεί ότι η εμπλοκή του στην ΟΜΟΝΟΙΑ είναι επιχειρηματικό λάθος από τη στιγμή που έβαλε 18 εκατομμύρια χωρίς κέρδος: “Το ποδόσφαιρο δεν είναι επιχείρηση. Για να κάνεις πρωταθλητισμό στην Κύπρο δεν πρέπει να περιμένεις ότι θα κάνεις λεφτά. Δεν το βλέπω σαν επιχείρηση, το βλέπω σαν κάτι που αποφάσισα να κάνω. Σίγουρα δεν μου αρέσει να βάζω συνέχεια λεφτά και η προσπάθεια είναι να μην χάνω αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο”.

Τι θα κάνει αν προκύψει ενδιαφερόμενος για τις μετοχές στο μέλλον: “Νωρίτερα είχα πει για τρία γκρουπ. Εξαρτάται σε ποιο γκρουπ θα είναι αυτός και βλέπουμε”.

“Για να μην χάσουμε λεφτά πρέπει να μπούμε ομίλους. Ο σκοπός είναι να κάνουμε πρωταθλητισμό και να πηγαίνουν Ευρώπη κάθε χρόνο”.

Για τον Κούσουλο: “Του μίλησα χτες. Ελπίζουμε ότι με την αρχή της νέας σεζόν θα είναι έτοιμος να βοηθήσει”.

Για το τι σημαίνει η ΟΜΟΝΟΙΑ για τον Σταύρο Παπασταύρου: “Αγάπησα την ΟΜΟΝΟΙΑ και περισσότερο τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, εκτός του 50(γέλια). Όχι μόνο εγώ αλλά και η οικογένεια μου. Η ΟΜΟΝΟΙΑ για μένα είναι ο κόσμος της”.