Home TOP NEWS Τα οφέλη που θα καρπωθεί η ΟΜΟΝΟΙΑ από την κατάκτηση κυπέλλου!

Τα οφέλη που θα καρπωθεί η ΟΜΟΝΟΙΑ από την κατάκτηση κυπέλλου!

Η στήριξη στον νέο προπονητή πρέπει να υπάρξει, ακόμα κι αν χαθεί ο μεγάλος στόχος της κατάκτησης του κυπέλλου. Κι αυτό γιατί σε περίπτωση που δεν έρθει το κύπελλο, δεν θα ευθύνεται τόσο ο Βορειοϊρλανδός, αφού βρίσκεται λίγο καιρό στην Ομόνοια. Έχει τα εχέγγυα για να πετύχει, αλλά ακόμα κι αν δεν τα καταφέρει δεν πρέπει να «πέσουν όλοι να τον φάνε».


Από τη στιγμή που ο μοναδικός ουσιαστικός στόχος τη φετινή σεζόν είναι η έξοδος στην Ευρώπη, μέσω του κυπέλλου, αποτελεί καίριο ζήτημα που επηρεάζει και την επόμενη χρονιά. Είναι εύκολα αντιληπτό το γιατί επηρεάζει. Η κατάκτηση του εν λόγω τροπαίου, δίνει γόητρο και έναν τίτλο σε μια κάκιστη χρονιά για την ομάδα.

Το κυριότερο όμως, είναι πως παίρνει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Με αυτό, θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί στους ομίλους για τρία συναπτά έτη και να προσδώσει κι άλλο πρεστίζ στην ομάδα. Επίσης θα μπορέσει να προσελκύσει παίκτες που υπό άλλες προϋποθέσεις μπορεί να μην έρχονταν στην Κύπρο.

Τέλος ο τρόπος που θα κλείσει τη σεζόν το «τριφύλλι» θα επηρεάσει οικονομικά την ομάδα. Εάν κατακτηθεί το κύπελλο, τότε η Ομόνοια θα έχει την άνεση στο μεταγραφικό παζάρι να κάνει τις καλύτερες δυνατές επιλογές. Αντίθετα εάν δεν βγει Ευρώπη μέσω του κυπέλλου, μπορεί να μειωθεί το μπάτζετ. Άρα το κύπελλο μπορεί να κρίνει σε σημαντικό βαθμό πως θα πορευτεί η ομάδα του χρόνου και πως θα οριοθετούν οι στόχοι της επόμενης σεζόν.

ΒΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΕΣ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ

Κάθε βαθμός, νίκη και πρόκριση στην Ευρώπη, εκτός από χρήματα προσφέρει και βαθμούς στην κατάταξη της UEFA. Οι βαθμοί είναι σημαντικοί, καθώς όσους περισσότερους έχει η Ομόνοια, τόσο πιο ψηλά ανεβαίνει στην κατάταξη, που σημαίνει πως στο μέλλον θα έχει ευνοϊκότερες κληρώσεις και πιο βατούς αντιπάλους. Θέλει μεγάλη προσπάθεια για να γίνει αυτό. Αλλά στο ενδεχόμενο που το «τριφύλλι» δεν βγει καν στην Ευρώπη, τότε σίγουρα θα χάσει θέσεις, που σημαίνει πως στις επόμενες κληρώσεις, θα έχει δυνατότερες ομάδες να αντιμετωπίσει. Είναι κι αυτός ένας ακόμη λόγος για την κατάκτηση του κυπέλλου.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΣΟΔΑ

Ίσως ο σημαντικότερος παράγοντας στο σύγχρονο ποδόσφαιρο να είναι τα χρήματα και δη τα έσοδα μιας ομάδας. Χωρίς αυτά είναι δύσκολο να πρωταγωνιστήσει μια ομάδα. Φυσικά πρέπει να αξιοποιηθούν σωστά για να υπάρξει καλό αποτέλεσμα. Αλλά πρέπει πρώτα να υπάρχουν λεφτά στα ταμεία. Η έξοδος στην Ευρώπη πέραν του πρεστίζ, χαρίζει μπόλικα εκατομμύρια. Οι σερί χρονιές της Ομόνοιας στους ομίλους, της έδωσαν πολλά έσοδα. Ο μοναδικός τρόπος για να βάλει φέτος, λεφτά στα ταμεία της μέσω της Ευρώπης είναι να πάρει το κύπελλο. Κι αυτό είναι το πρώτο από τα κέρδη σε περίπτωση κατάκτησης.

ΔΙΝΕΙ ΓΟΗΤΡΟ ΚΑΙ ΠΡΕΣΤΙΖ Η ΕΥΡΩΠΗ

Το γεγονός πως τα δύο τελευταία χρόνια η Ομόνοια βρέθηκε σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αποτελεί τεράστια επιτυχία. Δεν είναι καθόλου εύκολο ειδικά για μια κυπριακή ομάδα να το καταφέρει. Όταν όμως υπάρχει η ευκαιρία να μπει ξανά σε ομίλους, δεν πρέπει να χαθεί. Κι ο λόγος είναι πως η μη είσοδος στους ομίλους, αλλά πιο πολύ η μη έξοδος στην Ευρώπη θα αποτελέσει πλήγμα και πισωγύρισμα για την ομάδα. Είναι σημαντικό για το «τριφύλλι» να έχει τουλάχιστον την ευκαιρία να διεκδικήσει και να προσπαθήσει να βρεθεί σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Κι αυτό θα γίνει μόνο με το κύπελλο.

ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΞΕΝΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Για να πει το «ναι» σε μεταγραφή κάποιος παίκτης, προϋποθέτει ορισμένα κριτήρια. Το ένα εννοείται πως είναι το οικονομικό κομμάτι. Το άλλο κριτήριο είναι ποιος προπονητής βρίσκεται στην ομάδα αλλά και σε ποιες διοργανώσεις συμμετέχει. Είναι διαφορετικό για έναν παίκτη να ξέρει πως εκεί που θα πάει θα μπορεί να παίξει στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης ή έστω να διεκδικήσει να μπει. Αλλιώς θα είναι για τον Λένον να προσελκύσει και να πείσει έναν παίκτη να έρθει στην Ομόνοια, εάν δεν έχει το «όπλο» που ονομάζεται Ευρώπη. Οπότε το κύπελλο είναι σημαντικό και για αυτό τον λόγο.

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΑΛΕΝΤΩΝ

Η Ομόνοια διαθέτει αρκετά ταλέντα στις τάξεις της. Κάποια εξ αυτών ήδη έδειξαν ένα μέρος των δυνατοτήτων τους, ενώ άλλα έρχονται «από πίσω». Δηλαδή θα βγουν στο προσκήνιο σύντομα. Ο Τζιωνής αποτελεί το τέλειο παράδειγμα. Βγήκε από τις ακαδημίες, καθιερώθηκε και πουλήθηκε. Σε αυτό βοήθησε αρκετά πως ο νεαρός έπαιζε και σε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Εκεί υπάρχουν περισσότεροι ξένοι σκάουτερ, περισσότερα «μάτια» να τον παρακολουθήσουν, που αυτόματα σημαίνει πως κεντρίζει το ενδιαφέρον παραπάνω ομάδων. Γίνεται αντιληπτό πως η ανάδειξη των παικτών πολλαπλασιάζεται μέσω της εξόδου στην Ευρώπη.

ΜΕΓΑΛΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΑ ΤΡΟΠΑΙΑ

Για αρκετά χρόνια η Ομόνοια έμεινε μακριά από τους τίτλους. Έβαλε μεν πέρσι τέλος στην έλλειψη των τροπαίων, αλλά κανείς στην ομάδα δεν θα έλεγε όχι σε ακόμα ένα. Άλλωστε όταν θες να λογίζεσαι μεγάλη ομάδα, οφείλεις να παίρνεις ό,τι διαθέσιμο τίτλο υπάρχει. Το κύπελλο δεν ήταν ο πρώτιστος στόχος των πράσινων, αλλά από τη στιγμή που χάθηκε το πρωτάθλημα, αποτελεί την έσχατη λύση. Άλλωστε είναι ένα τρόπαιο που λείπει από την τροπαιοθήκη της Ομόνοιας εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια. Από το 2012 και έπειτα δεν το έχει κατακτήσει. Είναι κι αυτό ένα μεγάλο κίνητρο.

Πηγή:sport-fm.com.cy