Home TOP NEWS Το θανατηφόρο «ναι μεν…αλλά», η ανυπαρξία της πολιτείας και ο Παπασταύρου που...

Το θανατηφόρο «ναι μεν…αλλά», η ανυπαρξία της πολιτείας και ο Παπασταύρου που δεν είναι προφήτης


Είμαστε σήμερα στη δυσάρεστη θέση να προσευχόμαστε για να μείνει στη ζωή ένας νέος ανθρώπος, ο οποίος χθες έπεσε θύμα του χουλιγκανισμού. Χωρίς λόγο και αιτία, άλλαξε μέσα σε μία στιγμή η ζωή του, αυτού και των αγαπημένων του.

Διαβάστε: Έκαψαν με μολότοφ 20χρονο παιδί έξω από το «Αντώνης Παπαδόπουλος» – Δίνει μάχη για τη ζωή του

Θα ανατρέξουμε σε ένα περιστατικό… προχθεσινό!

Ήταν τέλη του περασμένου Ιανουαρίου όταν η ΟΜΟΝΟΙΑ πήγε στο Αντώνης Παπαδόπουλος για το παιχνίδι με την Ανόρθωση. Μετά τον αγώνα συνέβησαν ασχήμιες από κάποιους οπαδούς της γηπεδούχου ομάδας που ήταν στο εξωτερικό χώρο του γηπέδου (δεν είχαν μπει στις εξέδρες να δουν τον αγώνα). Είχαν επιτεθεί κτυπώντας ποδοσφαιριστές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Τότε η ομάδα μας είχε κάνει καταγγελία ενώ στην τοποθέτηση του ο Πρόεδρος Παπασταύρου είχε πει, μεταξύ άλλων,  τότε…

Παραθέτουμε αποσπάσματα από την ανάρτηση του κ. Παπασταύρου την επομενη των επεισοδίων:

 «-Το ψεσινό πλάνο δράσης της Αστυνομίας απέτυχε και η Πολιτεία επιβάλλεται να αποδώσει ευθύνες. Είναι ένα πολύ σοβαρό περιστατικό και θα μπορούσε να εξελισσόταν πολύ χειρότερα…»

-«Σε ανάλογα ή και χειρότερα περιστατικά κατά το παρελθόν, πόσοι έχουν συλληφθεί και ποια ποινή τους επιβλήθηκε, ώστε να λειτουργήσει αποτρεπτικά για όσους αρέσκονται να δρουν με τέτοιο τρόπο; Το ίδιο απροστάτευτοι καταγγέλλουν πως ένιωσαν και οι φίλαθλοι μας, καθώς δέχτηκαν επίθεση από την ίδια μερίδα οπαδών της Ανόρθωσης, τόσο κατά την άφιξή τους στο γήπεδο, όσο και κατά την αποχώρησή τους. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες και τα γεγονότα, ούτε σε αυτήν την περίπτωση η Αστυνομία κατάφερε να λειτουργήσει προληπτικά και απέτυχε να προσφέρει ασφάλεια στους πολίτες, οι οποίοι τέθηκαν σε άμεσο κίνδυνο…»

-«Επειδή παρατηρείται το φαινόμενο η κοινωνία, τα ΜΜΕ και ευρύτερα ο κυβερνητικός μηχανισμός να ασχολούνται με ένα θέμα όταν είναι στην επικαιρότητα και έπειτα ξεχνιέται, απαιτούμε και αναμένουμε τις ενέργειες της Πολιτείας και της Αστυνομίας και θα υπενθυμίζουμε το θέμα μέχρι να έχουμε τα αποτελέσματα που πρέπει».

Ο Σταύρος Παπασταύρου δεν είναι κάποιος προφήτης κύριοι. Έβλεπε αυτό που συμβαίνει και θέλησε να επιστήσει την προσοχή για να γλυτώσουμε τα χειρότερα. Τελικά όμως, τίποτα! 

Η αστυνομία χθες ήταν για ακόμα μία φορά απούσα και περιμένουμε να ακούσουμε τη θέση της και στο κατά πόσο αναλαμβάνει ευθύνη για το τραγικό περιστατικό. Ένας νέος 20 χρονών κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του. Δεν φταίει κανείς για αυτό; 

Είχε δηλώσει στις 30 Ιανουαρίου η αστυνομία μετά την καταγγελία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Όσον αφορά ισχυρισμούς των ποδοσφαιριστών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και ενός μέλους της προπονητικής ομάδας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ότι δέχθηκαν επίθεση από οπαδούς της αντίπαλης ομάδας, το περιστατικό βρίσκεται υπό διερεύνηση από το ΤΑΕ Λάρνακας. Σύμφωνα με την μέχρι στιγμής ενημέρωση, τα εν λόγω πρόσωπα φαίνεται, χωρίς να ενημερώσουν την Αστυνομία, να αποχώρησαν από άλλη έξοδο από την συμφωνημένη με την Αστυνομία.

Ήταν η απόλυτη ταύτιση θέσης με το εκείνο το «ναι μεν αλλά» της Ανόρθωσης. Και ναί. Έχουν σοβαρότατη ευθύνη και οι ίδιοι οι παράγοντες των ομάδων. Αυτοί που αντί να τραβήξουν αφτιά και να αποβάλουν τα εγκληματικά στοιχεία από τις ομάδες τους, όχι μόνο δεν πράττουν έτσι αλλά, κατά την Κυπριακήν, αππώννουν τους.

Τελικά σήμερα ευχόμαστε, αυτή η γελοία τοποθέτηση να μην αποδειχθεί… θανατηφόρα!