Home TOP NEWS Φερέρα: «Αλλάζουμε για να γινόμαστε καλύτεροι και θα τα πάμε καλά»

Φερέρα: «Αλλάζουμε για να γινόμαστε καλύτεροι και θα τα πάμε καλά»


Δείτε και διαβάστε όλα όσα είπε ο προπονητής μας ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό…

Εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό. Πώς περιμένετε αυτό το παιχνίδι;
«Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το παιχνίδι πάρα πολύ σοβαρά. Παρατηρήσαμε ότι τους προηγούμενους μήνες η ομάδα δυσκολεύεται απέναντι στις θεωρητικά μικρότερες ομάδες. Πρέπει οπωσδήποτε να το λάβουμε σοβαρά υπόψη μας. Χρειάζεται να βγάζουμε την ίδια ένταση απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι ή εύκολα παιχνίδια για εμάς. Πρέπει να είμαστε παρόντες».

Σε ποιους τομείς χρειάζεται να εστιάσουμε έτσι ώστε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς;
«Πρέπει να βελτιωθούμε στην τελική μας απόφαση. Κυρίως στο τελευταίο τρίτο. Είχαμε κάποιες ευκαιρίες, αλλά θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ακόμη περισσότερες αν η τελική μας απόφαση ήταν καλύτερη στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Αυτό είναι σίγουρα ένας τομέας που χρειάζεται βελτίωση».

Τι κρατάτε από τον αγώνα απέναντι στον Άρη και τι χρειάζεται να βελτιώσουμε;
«Έχω ήδη πει τι χρειάζεται βελτίωση, αλλά αυτό που μπορούμε να κρατήσουμε είναι ότι θέλαμε να παίξουμε με τον δικό μας τρόπο απέναντι σε μία ομάδα που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Βρισκόμασταν πίσω στο σκορ με 1-0 στο πρώτο ημίχρονο, αλλά παλέψαμε με το δικό μας τρόπο για να μπούμε ξανά στο παιχνίδι. Αυτό είναι θετικό. Γνωρίζω ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει να σκέφτεται πως όταν θα αγωνιστώ με τον Άρη πρέπει να νικήσω. Και θέλαμε να κερδίσουμε. Όμως για ακόμη μία φορά λέω πώς η ομάδα έρχεται από… μακριά. Αλλάζουμε για να γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα και θα τα πάμε καλά».

Η εμφάνιση του Ουζόχο ήταν εξαιρετική απέναντι στον Άρη, ενώ ο Χούπερ πέτυχε το πρώτο του γκολ. Ένα σχόλιο για αυτούς;
«Είναι καλό το γεγονός ότι ο τερματοφύλακας σου έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Κυρίως κάνει ένα εξαιρετικό παιχνίδι όταν ο αντίπαλος κάνει πολλά σουτ ή φτιάξει πολλές φάσεις. Δεν είναι πάντα το καλύτερο συναίσθημα. Όμως, είμαι χαρούμενος για αυτόν, έκανε εξαιρετική εμφάνιση και μας κράτησε στο παιχνίδι όταν το σκορ ήταν στο 1-0. Ακόμη και μετά το 1-1 δεχθήκαμε κάποιες φάσεις και μπόρεσε να κρατήσει τον βαθμό για εμάς. Αυτό ήταν καλό. Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Γκάρι. Δουλεύει πολύ καλά στην προπόνηση, παίζει ως αλλαγή κυρίως. Τώρα αγωνίστηκε περισσότερο από ότι αγωνιζόταν συνήθως και μπορούμε να δούμε την αξία και την ποιότητα του. Βοήθησε πολύ σε αυτό το παιχνίδι και είναι καλό το ότι μπορούμε να στηριζόμαστε σε πολλούς παίκτες. Είναι θετικό για την ομάδα γιατί θέλουμε όλοι να σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο».

Ποιες είναι οι πρώτες σας εντυπώσεις από τις πρώτες σας ημέρες στην ΟΜΟΝΟΙΑ και ποιες οι πρώτες σας σκέψεις από το κυπριακό πρωτάθλημα;
«Το πρωτάθλημα είναι πολύ καλύτερο από ότι πιστεύει ο περισσότερος κόσμος. Στην Κεντρική ή Δυτική Ευρώπη δεν καταλαβαίνουμε ότι αυτό το πρωτάθλημα είναι πολύ καλό για την ακρίβεια. Πολύ καλοί παίκτες και προπονητές και αυτό ανεβάζει το επίπεδο. Στον Σύλλογο με υποδέχθηκαν πολύ θερμά οι φίλαθλοι, οι άνθρωποι της ομάδας και οι παίκτες. Νιώθω πολύ καλά στην Κύπρο και στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Ελπίζω ότι αυτή η περιπέτεια θα κρατήσει πολύ και θα είναι όμορφη».

Οι φίλαθλοι μας είναι πολύ απαιτητικοί από την ομάδα. Θέλουν πιο ψηλή θέση στον βαθμολογικό πίνακα. Ποιο είναι το μήνυμα σας προς αυτούς;
«Όλοι το θέλουμε αυτό και σίγουρα πρέπει να είναι απαιτητικοί. Έχουν το δικαίωμα να είναι. Για ακόμη μία φορά επαναλαμβάνω τον εαυτό μου, δουλεύουμε κάθε μέρα για να γίνουμε καλύτεροι. Είναι φυσιολογικό κάποιες φορές να έχεις καλές εμφανίσεις και μετά το επόμενο παιχνίδι να μην είναι τόσο καλό. Αυτό συμβαίνει στη διαδικασία αλλαγής. Δεν θα πηγαίνεις μόνο πάνω. Κάποιες φορές θα πας πάνω, μετά κάτω και θα πρέπει να παλέψεις για να πας πάνω ξανά. Είναι φυσιολογική η διαδικασία αυτή. Δεν θα ήταν φυσιολογικό να πηγαίναμε από το 0 στο 100. Χρειαζόμαστε κάποια βήματα και κάνουμε αυτά τα βήματα κάθε μέρα».