Home TOP NEWS Ο απολογισμός της 23ης αγωνιστικής (Στιγμιότυπα – Βαθμολογία – πρόγραμμα)

Ο απολογισμός της 23ης αγωνιστικής (Στιγμιότυπα – Βαθμολογία – πρόγραμμα)

Με τα δύο παιχνίδια που έγιναν χθες Σάββατο (11/2) στο “Τάσσος Μάρκου” και στο Το Στάδιο Κατωκοπιά Επιστροφή “Γλαύκος Κληρίδης” έπεσε η αυλαία της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος CYTA.


Στην βαθμολογία δεν είχαμε κάποια αλλαγή σε θέσεις με τις πρώτες επτά ομάδες να μένουν σταθερές, το μόνο που άλλαξε είναι ότι ο Αποέλ, η Πάφος και ο Άρης πλησιάσαν την ΑΕΚ που είχε ανέλπιστες απώλειες κόντρα στον Ακρίτα Χλώρακας.

Πάφος – ΑΕΛ (1-0)

Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 23ης αγωνιστικής, η Πάφος FC με το στενό σκορ 1-0 κατάφερε να επικρατήσει της ΑΕΛ στο “Στέλιος Κυριακίδης” και διατηρήθηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Η αγωνιστικής δράση στο πρωτάθλημα συνεχίστηκε την Πέμπτη(9/2) με άλλες δύο αναμετρήσεις οι οποίες έγινα στο “Αμμόχωστος” και στο Στάδιο “Άλφαμέγα”.

Νέα Σαλαμίνα – Ανόρθωση (0-1)

Το Βαρωσιώτικο ντέρμπι “βάφτηκε” κυανόλευκο. Η Ανόρθωση με ένα γκολ του Μραζ κατάφερε να πανηγυρίσει την δεύτερη διαδοχική της νίκη με την οποία κατάφερε να μειώσει τις αποστάσεις από την πρώτη εξάδα, ενώ στο πρόγραμμα παραμένουν άλλα τρία παιχνίδια.

Απόλλωνας – Καρμιώτισσα (3-4)

Μετά από ένα σπουδαίο παιχνίδι που έγινε στο Στάδιο “Άλφαμέγα” η Καρμιώτισσα μετά από ανατροπή κατάφερε να επικρατήσει του Απόλλωνα μέσα στο “σπίτι” του με 3-4. Με την ήττα αυτή οι “κυανόλευκοι” της Λεμεσού έμειναν στην 7η θέση και έχασαν την ευκαιρία να προσπεράσουν την Νέα Σαλαμίνα και την ΟΜΟΝΟΙΑ στην βαθμολογία και να πλασαριστούν στην πρώτη εξάδα. Απ’ την άλλη η Καρμιώτισσα άνοιξε κι άλλο την ψαλίδα από την επικίνδυνη θέση.

Η αγωνιστική δράση συνεχίστηκε την Παρασκευή με δύο αναμετρήσεις οι οποίες έγιναν στο “ΑΕΚ Αρένα” και στο ΓΣΠ.

ΑΕΚ – Ακρίτας 1-1

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της ημέρας η ΑΕΚ εξήλθε ισόπαλη με 1-1 κόντρα στον Ακρίτα, έχοντας απρόσμενες απώλειες. Ο Τόρες άνοιξε το σκορ για την Παφιακή ομάδα, ενώ ο Τρισκόφσκι στην επιστροφή του στην αγωνιστική δράση κατάφερε στην εκπνοή να σώσει το βαθμό για τους Λαρνακείς, οι οποίοι παρέμενειναν στην 1η θέση.

ΟΜΟΝΟΙΑ – Άρης (1-2)

Στο παιχνίδι που έγινε στο ΓΣΠ ο Άρης επικράτησε της ομάδας μας με 1-2. Ο Λεμεσιανός σύλλογος ήταν αυτός που πήρε προβάδισμα με 0-2, το μόνο που κατάφερε η ομάδα μας ήταν να μειώσει ένα δεκάλεπτο πριν το 90 με εύστοχο πέναλτι του Ανσαριφάρντ. Η ΟΜΟΝΟΙΑ με την ήττα αυτή έχασε μοναδική ευκαιρία αφού δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις απώλειες της Νέας Σαλαμίνας και του Απόλλωνα. Ο Άρης από την πλευρά του ¨”κλείδωσε” θέση στην πρώτη εξάδα.

Η αγωνιστικής της 23ης αγωνιστικής έπεσε το βράδυ του Σαββάτου με τις αναμέτρησεις του Αποέλ κόντρα στην ΕΝΠ και του Ολυμπιακού με την Δόξα.

ΕΝΠ – Αποέλ (1-2)

Στο παιχνίδι που έγινε στο “Τάσσος Μάρκου” ο Αποέλ πήρε τη νίκη με 1-2 μειώνοντας τις αποστάσεις από την κορυφή και την ΑΕΚ στους δύο βαθμούς. Ο Μακέντα και ο Μπεν έδωσε προβάδισμα στον Αποέλ με δύο γκολ, η ΕΝΠ κατάφερε να μειώσει με τον Μέιρα ενώ είχε ευκαιρίες να πάρει ακόμη και τον βαθμό.

Δόξα – Ολυμπιακός (0-0)

Στο τελευταίο παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής η Δόξα και Ολυμπιακός έμειναν στο “στείρο” 0-0, αποτέλεσμα που καμία ομάδα δεν αφήνει ευχαριστημένη. Οι δύο ομάδες βρίσκονται στα χαμηλά της βαθμολογία στην 12η και 13η θέση αντίστοιχα.

Η βαθμολογία:

Η συνέχεια:

24η αγωνιστική

Παρασκευή 17.02.2023
19:00 Καρμιώτισσα Πολεμιδιών – ΕΝ Παραλιμνίου
Σάββατο 18.02.2023
16:00 Άρης – Νέα Σαλαμίνα
19:00 Ακρίτας Χλώρακας – Απόλλων
Κυριακή 19.02.2023
15:30 ΑΕΛ – ΑΕΚ
18:00 ΑΠΟΕΛ – Δόξα Κατωκοπιάς
Δευτέρα 20.02.2023
19:00 Ολυμπιακός – Ομόνοια
19:00 Ανόρθωση – Πάφος FC