Home TOP NEWS To ”Who is Who” του Γουίλι Σεμέδο

To ”Who is Who” του Γουίλι Σεμέδο


Η δεύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού είναι ο ποδοσφαιριστής από το Πράσινο Ακρωτήρι, Γουίλι Σεμέδο. Γεννημένος στις 27 του Απρίλη στη Γαλλία, ο Σεμέδο είναι έτοιμος να καταγράψει την τρίτη του θητεία στη χώρα μας.

Πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα στη Κύπρο

Στην Αλκή έπαιξε για πρώτη φορά ποδόσφαιρο. Η πρώτη του παρουσία πάει πίσω στο 2014 όταν η ομάδα της Λάρνακας έπρεπε να ξεκινήσει τον αγώνα της για να ανέβει από την 4η κατηγορία. Και με τον Σεμέσο στο ρόστερ της ανέβηκε διαδοχικά κατηγορίες για να φτάσει το 2017-18 στην πρώτη κατηγορία.

Στο Κυπριακό κοινο συστήθηκε ουσιαστικά τη χρονιά 2017-18 παίζοντας στην πρώτη κατηγορία. Εκείνη τη σεζόν έπαιξε σε 20 παιχνίδια σκοράροντας 5 γκολ, μοιράζοντας και δύο ασίστ η μία σε παιχνίδι με την ΟΜΟΝΟΙΑ. Συνολικά με τη φανέλα της Αλκής έπαιξε σε 100 περίπου παιχνίδια σε 4η,3η,2η και 1η κατηγορία.

Ξεχώρισε και έφυγε από Κύπρο

Το καλοκαίρι του 2018 ήρθε το ενδιαφέρον από τη Σαρλερουά Βελγίου. Σε ηλικία 24 χρονών έκανε ένα καλό βήμα στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Η ομάδα του Βελγίου πληρωσε 130 χιλιάδες Ευρώ για να τον κάνει δικό της.Prêté par Charleroi, Willy Semedo fixe ses objectifs à Roulers - Tout le  foot | Walfoot.be

Δεν στέριωσε όμως στη Σαρλερουά, παραχωρήθηκε δανεικός την πρώτη χρονιά στη Ρούζελαρ. Δεν του έκατσε γενικώς το Βέλγιο αφού κατέγραψε μόλις 13 συμμετοχές εκεί.

Στη συνέχεια ήρθε το ενδιαφέρον από Ρουμανία. Το καλοκαίρι του 2019 ήρθε πρόταση από την Πολιτέκνικα Ιάσι με την οποία κατέγραψε 11 συμετοχές. Και μπορεί τα… νούμερα του να μην έλεγαν κάτι ωγστόσο η ποιότητα του ήταν εμφανής.

Δύο γεμάτες σεζόν στη Γαλλία

Η Γαλλική Γκρενομπλ η οποία έπαιζε στη δεύτερη κατηγορία τον επέλεξε και τον ενέταξε στο ρόστερ της. Εκεί έπαιξε για δύο χρόνια και κατάφερε να γίνει βασικότατο μέλος της ομάδας του.FOOTBALL. Ligue 2 : Grenoble engage Willy Semedo

Την ποδοσφαιρική χρονιά 2018/19 κατέγραψε 20 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, σημείωσε 2 τέρματα με την ομάδα του να τερματίζει 9η. Η επόμενη χρονιά ήταν η καλύτερη του μέχρι εκείνη τη στιγμή. Έπαιξε σε 36 παιχνίδια στο πρωτάθλημα, σκόραρε 6 φορές, μοίρασε 2 ασίστ και για λίγο η Γκρενόμπλ έχασε την άνοδο της στην πρώτη κατηγορία.

Στα δύο χρόνια στο Βέλγιο σκόραρε 11 φορές, μοίρασε 4 ασίστ.

Η επιστροφή στην Κύπρο και τα πετροδόλαρα 

Στην καλύτερη φάση της καριέρας του η Πάφος τον επέλεξε για να τον φέρει ξανά στην Κύπρο. Πέρυσι ο Σεμέδο ήταν πρωταγωνιστής στην προσπάθεια της Πάφου, η οποία εξασφάλισε για πρώτη φορά είσοδο στην πρώτη εξάδα. Αγωνίστηκε 26 φορές και μοίρασε 4 ασίστ.Πάφος FC: Οριστικό το deal για πώληση του Σεμέδο – Ιστορικό χρηματικό  ώφελος - Super Sport FM | Η κορυφαία παγκύπρια αθλητική συχνότητα

Στο πρωτάλθημα που ολοκληρώθηκε φέτος ο Σεμέδο πρόλαβε να αγωνιστεί σε 18 αγώνες, σκόραρε 4 τέρματα ενώ έφυγε με τον εντυπωσιακό αριθμό των 8 ασίστ.

Τον περασμένο Ιανουάριο ήρθε πρόταση ύψους 1,2 εκατομμυρίων Ευρώ από την Αλ Φαϊσάλι για την αγορά του.الفيصلي يعيد سلسلة 2021 | صحيفة الرياضية

Η Πάφος αποδέχθηκε την πρόταση, ο Σεμέδο υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας. Προτού ωστόσο εκπνεύσει το συμβόλαιο, η ΟΜΟΝΟΙΑ καταφέρνει να φέρει ξανά στην Κύπρο τον Σεμέδο και ενισχύεται σημαντικά.

Και τώρα ΟΜΟΝΟΙΑ

Ο Σεμέδο εντάσσεται στην ομάδα μας για να καλύψει μία θέση στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής. Τον γνωρίζουν πολύ καλά Σωφρόνης και Σίμος Ταραπουλούζης, ασφαλώς και η μεταγραφή έγινε με τη σύμφωνο γνώμη του Γιάνσον και υπάρχει η πεποίθηση ότι θα καταφέρει ο νεοφερμένος ποδοσφαιριστής της ομάδας μας να προσδόσει με τα στοιχεία του, το κάτι διαφορετικό.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον Σεμέδο με την ομάδα μας.