Home TOP NEWS Το ”Who is Who” του Αλεξάντερ Φράνσον

Το ”Who is Who” του Αλεξάντερ Φράνσον


Ποδοσφαιριστής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι και επίσημα από σήμερα ο 29χρονος μέσος Αλεξάντερ Φράνσον. Έρχεται για να καλύψει τη θέση στο Νο’ 8 στο ρόστερ, να προσδώσει ποιότητα, εμπειρία αφόυ πρόκειται για ποδοσφαιριστή με παραστάσις σε διεθνές επίπεδο, αλλά και πρωταθλητή με τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε.

Ποιος έιναι όμως ο νεοφερμένος στην ΟΜΟΝΟΙΑ ποδοσφαιριστής;

Το who is who του Φράνσον:

Γεννημένος στις 2 Απριλίου 1994 ο Φράνσον μπήκε στο ποδόσφαιρο σε ηλικία 14 χρονών στις ακαδημίες της Σουηδικής Νόρκεπινγκ. Εκεί πήρε απέκτησε τις βάσεις του αθλήματος. Το 2013, σε ηλικία 19 χρονών έκανε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα. Είχε παίξε ένα χρόνο προηγουμένως και σε παιχνίδι κυπέλλου. Στα τρία χρόνια παρουσίας του στην πρώτη ομάδα της Νόρκεπινγκ πανηγύρισε το ντάμπλ τη χρονιά 2015.

Αλεξάντερ Φράνσον - Βικιπαίδεια

Κατέγραψε 197 συμμετοχές στην Σουηδική ομάδα και αποτέλεσε τον παίκτη κλειδί στις επιτυχίες της. Σκόραρε 17 φορές και μοίρασε 18 ασίστ.

Η πρώτη σημαντική μεταγραφή:

Τον Ιανουάριο του 2016 η Βασιλεία ενέταξε στο δυναμικό της τον Φράνσον. Από την αρχή αποτέλεσε ποδοσφαιριστή πρώτης γραμμής στην Ελβετική ομάδα και η εξαιρετικές του παρουσίες, έφεραν και τις πρώτες του κλήσεις στην Εθνική του ομάδα. Μάλιστα ο Φράνσον πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα Ελβετίας ενώ το 2017 κατέγραψε και το δεύτερο νταμπλ της καριέρας του, ύστερα από αυτό με την Νόρκεπινγκ στη Σουηδία. Τρία γκολ και 10 ασιστ ήταν ο απολογισμός του στη διετή παρουσία του στην Βασιλέια.

Alexander Fransson wechselt zu IFK Norrköping | FC Basel - Die offizielle  Website

Έμεινε στην Ελβετία για να μεταβεί στη Λωζάνη ως δανεικός για να πάιξει μισή σεζόν σε 12 αγώνες.

Επιστροφή στην πατρίδα και μετά… Ελλάδα

Το 2018 επαναπατρίστηκε. Πήρε μεταγραφή στην ομάδα στην νοποία ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά. Και μέχρι το καλοκαίρι του 201 ήταν ποδοσφαιριστής της Νόρκεπινγκ ξανά. Στα τρία χρόνια που ακολούθησαν εκεί κατέγραψε 113 συμμετοχές με την Νόρκεπινγκ να καταγράφει ένα δευτερίο, μία πέμπτη θέση, μία έκτη θέση και μία 7η θέση.

ALEXANDER FRANSSON < PLAYERS' PHOTOS | AEK F.C. Official Web Site

Το καλοκαίρι του 2021 η ΑΕΚ Αθηνών προχώρησε στην απόκτηση του. Δεν κατάφερε να βρει θέση βασικού στην ομάδα αφού κατέγραψε μόλις 7 συμμετοχές σε δύο χρόνια. Ήταν βέβαια στο ρόστερ μίας ομάδας η οποία κατέκτησε τίτλο και το περσινό πρωτάθλημα καταγράφηκε για αυτόν ως το 4ο της καριέρας του.

Τώρα η ΟΜΟΝΟΙΑ…

Ο Αλεξάντερ Φράνσον καλείται να πάρει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ΟΜΟΝΟΙΑ και να αποτελέσει ποδοσφαιριστή ηγέτη στον χώρο του κέντρου. Από μόνο του το γεγονός ότι είναι διεθνής με την Σουηδία λέει αρκετά για την ποίοτητα του.

 

Ως κεντρικός μέσος έπαιξε σε 129 παιχνίδια ενώ σε 96 ματς αγωνίστηκε ως αμυντικός μέσος. 18 φορές αγωνίστηκε στη θέση του επιτελικού μέσου.

Ευχόμαστε καλή επιτύχια στον Φράνσον στο νέο κεφάλαιο που ανοίγει στη καριέρα του και του ευχόμαστε πολλές επιτυχίες με το τριφύλλι στο στήθος.