Home TOP NEWS Μάριους Στεπίνσκι: “Οταν είσαι στην OMONOIA θέλεις μόνο τη νίκη…” (Όλες οι...

Μάριους Στεπίνσκι: “Οταν είσαι στην OMONOIA θέλεις μόνο τη νίκη…” (Όλες οι τοποθετήσεις)

Ο Πολωνός επιθετικός της ομάδας μας, Μάριους Στεπίνσκι, ήταν φιλοξενούμενος στο 27ο επεισόδιο της εκπομπής “Total Green” και παραχώρησε μιας εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη γι’ αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα που βρίσκεται ήδη στην ΟΜΟΝΟΙΑ.


Οι τοποθετήσεις του:

Αν υπάρχει διαφορά όταν κυκλοφορεί στους δρόμους της Λεμεσού μετά την μεταγραφή του στην ΟΜΟΝΟΙΑ: “Ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι περισσότερος από τον Άρη και με αναγνωρίζουν περισσότερο πλέον”.

Πώς πάει για αυτόν η αλλαγή στην καριέρα του: “Προς το παρόν όλα είναι καλά. Είναι ωραία αλλαγή. Μου έλειπε αυτή η ατμόσφαιρα στο γήπεδο με πολλούς οπαδούς. Βλέπεις από την πρώτη μέρα πως η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι μια μεγάλη ομάδα, το νιώθεις. Έτσι από αυτή την άποψη είναι πολύ ωραίο…”

Για την προσαρμογή του στην ΟΜΟΝΟΙΑ και για την πίεση που υπάρχει: “Δεν θα έλεγα πως υπάρχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις γιατί όταν είσαι στην OMONOIA θέλεις μόνο τη νίκη γιατί για αυτό είναι φτιαγμένη η ομάδα αλλά και στον Άρη είχαμε τον ίδιο στόχο, να νικάμε πάντα, ίσως με όχι τόσους οπαδούς αλλά αυτός ήταν ο στόχος. Η πίεση μου αρέσει, δεν έχω πρόβλημα με αυτό και νομίζω ότι είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Υπάρχουν δουλειές όπου η πίεση είναι μεγαλύτερη, ως ποδοσφαιριστής πρέπει να τη χειρίζεσαι”.

Για το πως προέκυψε το ενδιαφέρον της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και πως πήγαν οι διαπραγματεύσεις: “Η αλήθεια είναι ότι για κάποιους μήνες δεν ήμουν χαρούμενος με την κατάσταση μου στον Άρη. Προσπαθούσα με τον ατζέντη μου να αλλάξουμε κάτι, να βρούμε μια νέα ευκαιρία. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν μία από τις επιλογές, με ήθελε και στο παρελθόν και είχα καλό προαίσθημα για αυτή την ομάδα, όταν ήρθα στο ΓΣΠ ως αντίπαλος με καλωσόριζαν θερμά, ένιωθα αγάπη από τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Το ένα ήταν να μείνω στην Κύπρο ή να πάω πίσω στην Ιταλία ή αλλού αλλά είμαι χαρούμενος με την επιλογή μου”.

Για τον τραυματισμό που είχε περάσει, το ότι επανήλθε σε καλή κατάσταση και τι να περιμένουν από αυτόν στη συνέχεια: “Βλέπω παιχνίδι με παιχνίδι. Ο κύριος στόχος είναι να κερδίζουμε ως ομάδα. Είμαι μόνο ένα μικρό μέρος των νικών και των επιτυχιών. Για μένα το πιο σημαντικό είναι να είμαι στο καλύτερο επίπεδο σωματικά και ψυχολογικά για να αποδίδω στο 100% και θα δούμε τι θα γίνει. Θέλω να κάνω όσα περισσότερα γίνεται”.

Με την προετοιμασία, να αναμένουμε καλύτερο τον Μάριους Στεπίνσκι: “Σίγουρα, ακόμη έχω πολλά πράγματα να βελτιώσω. Όπως είπατε τώρα βρίσκω τον ρυθμό των παιγνιδιών. Σχετικά με τον τραυματισμό μου και τώρα είμαι καλύτερα. Δουλεύουμε καλύτερα με την ομάδα, τον τρόπο παιχνιδιού. Όσο περισσότερο παίζεις με το ίδιο σύνολο γίνεσαι καλύτερος και καλύτερος”.

Για τον χώρο που του αρέσει να κινείται μέσα στο γήπεδο: “Προτιμώ να παίζω σαν target man στην περιοχή , να περιμένω μπαλιές και πάσες. Στην ΟΜΟΝΟΙΑ έχω αυτό το καλό του επιθετικού, γιατι έχω πολύ καλούς παίκτες γύρω μου και μπορώ να βρίσκομαι εκεί που πρέπει να για σκοράρω”.

Ο στόχος του για τα τέρματα: “Αν παίξεις από την αρχή μέχρι το τέλους, 15-20 τέρματα είναι πολύ καλός αριθμός. Εξαρτάτε πόσο παίζεις, βασικός, τραυματίας, τα λεπτά συμμετοχή”.

Για την είσοδο του στα αποδυτήρια και το κλίμα: “Ήρθα πολύ γρήγορα και δεν είχα χρόνο να προσαρμοστώ και έπρεπε να βοηθήσω την ομάδα από την αρχή ενώ το καλοκαίρι έχει περισσότερο χρόνο. Εδώ ήρθα Τέταρτη και Σάββατο έπαιζα βασικός”.

Για το παιχνίδι με το Αποέλ, το πρωτάθλημα: “Νομίζω όλοι ξέρουν όταν είσαι σε τέτοιο σύλλογο με την ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει να κερδίζεις. Αυτός είναι πάντα ο στόχος. Τίποτα δεν άλλαξε μετα το Αποέλ, όπως και με την ΑΕΚ όταν χάσαμε. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν πάνω κάτω. Να έχεις πίστη σε οτιδήποτε συμβεί, Παιχνίδι με παιχνίδι πρέπει να είσαι 100%”.

Τι βοήθησε την ΟΜΟΝΟΙΑ για να πάρει τη νίκη κόντρα στον Αποέλ: “Όλοι πίστευαν ότι μπορούμε ένα κερδίσουμε, ότι είμαστε καλύτεροι ομάδα από το Αποέλ. Σε ένα παιγνίδι όλα μπορούν να συμβούν αλλα το σημαντικό είναι να είσαι εκεί και να μην τα παρατάς και να έχει σωστά αποτελέσματα. Δεν υπάρχουν κάποιο μυστικό”.

Για το επερχόμενο παιχνίδι με Πάφο: «Θα έχουμε χρόνο να ξεκουραστούμε και να δουλέψουμε. Είναι πλεονέκτημα λόγω της διακοπής και θα είμαστε έτοιμοι».

Για το αν η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι μια καλή ευκαιρία να ξαναπάρει κλήση στην Εθνική Πολωνίας: “Ειλικρινά δεν το σκέφτομαι τώρα αυτό, αλλα προσωπικά για να γίνει η κλήση σε Εθνική πρέπει να παίξω στην Ευρώπη”.

Για τα παιχνίδια με τον Άρη στο κύπελλο: “Είνα παιχνίδια με ιδιαιτερότητες. Είναι δύο παιχνίδια κυπέλλου και ένα στο πρωτάθλημα στα οποία θα διεκδικήσουμε τη νίκη. Τώρα πλέον αγωνίζομαι στην ΟΜΟΝΟΙΑ, όμως θεωρώ ότι θα είναι πολύ ενδιαφέρον παιχνίδια για τον φίλαθλο κόσμο και ελπίζω οι φιλάθλοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θα το απολαύσουν λίγο περισσότερο που αυτό σημαίνει θα πάρουμε και τις νίκες σε αυτά τα παιχνίδια.”

Για τον πανηγυρισμό στο ντέρμπι: “Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνω αυτό τον πανηγυρισμό. Αν δεις τα προηγούμενα γκολ μου τον χρησιμοποίησα ξανά, ειδικά στο ΓΣΠ. Ήταν σωστή στιγμή και σωστό παιγνίδι για να το κάνω”.

Ένα μήνυμα προς τον κόσμο: “Θα είναι με τον κόσμο, να μας στηρίξουν , σε οτιδήποτε και να συμβεί να μας βοηθήσουν. Όλοι είμαστε ένα και θέλουμε να είμαστε μαζί για να πέτυχουμε σημαντικά πράγματα. Να έρθουν σε κάθε παιγνίδι και να μας σπρώξουν. Χάνουμε μαζί, κερδίζουμε μαζί”.