Home TOP NEWS Post Game: Έκλεισε θέση για Ευρώπη και… τώρα φουλ για κύπελλο!

Post Game: Έκλεισε θέση για Ευρώπη και… τώρα φουλ για κύπελλο!

Το γκολ του Βέλικο Σίμιτς στο 69ο λεπτό ήταν αυτό που έκανε την διαφορά στο χθεσινό “αιώνιο” ντέρμπι, με το οποίο η ομάδα μας κατάφερε να φύγει με ακόμη μια νίκη (τρίτη την φετινή σεζόν) απέναντι στον Αποέλ, η οποία ήρθε να δώσει τεράστια χαρά και ικανοποιήση στον ΠΡΑΣΙΝΟ ΛΑΟ και την ίδια ώρα ψυχολογία στους ποδοσφαιριστές ενόψει του τελικού κυπέλλου.


Ο Γιάννης Αναστασίου στις τοποθετήσεις του μετά το παιχνίδι, εστιάστηκε στην μεγάλη προσπάθεια που έκαναν οι ποδοσφαιριστές του κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ δήλωσε περήφανος γι’ αυτούς, αφού έδειξαν πόσο πολύ πίστεψαν και ήθελαν να πάρουν το τρίποντο κόντρα στον Αποέλ.

Όσον αφορά την εικόνα του ντέρμπι, στο πρώτο ημιώρο ο Αποέλ μπήκε με περισσότερες απαιτήσεις στο τερέν, ενώ μέσα σε εκείνο το διάστημα έχασε και μια μεγάλη φάση με τον Κβιλιτάια για να ανοίξει το σκορ, ωστόσο στην συνέχεια η ΟΜΟΝΟΙΑ ισορρόπησε το παιχνίδι και έδειξε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Στην ανάπαυλα, ο Γιάννης Αναστασίου και οι συνεργάτες του, φρόντισαν να δώσουν την ώθηση στους ποδοσφαιριστές τους κάτι που φάνηκε να πετυχαίνει καθώς στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας παρουσιάστηκε με πολύ καλύτερο πρόσωπο, δεν επέτρεψε στον Αποέλ να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός και την ίδια ώρα η κάθε αντεπίθεση που έβγαζε δημιουργούσε πονοκεφάλους στην άμυνα των “γαλαζοκιτρίνων”.

Ο Σίμιτς τελικά στο 69ο λεπτό με το τρίτο του εφετινό γκολ και το δεύτερο σε παιχνίδι με τον Αποέλ την φετινή σεζόν κατάφερε να χαρίσει στην ΟΜΟΝΟΙΑ το τρίποντο με το οποίο σφράγισε την Ευρώπη και ξέγνοιασε ενόψει και του τελικού κυπέλλου.

Η επιστροφή του Κουλιμπαλί στην αρχική ενδεκάδα έφερε ξανά την σταθερότητα στην άμυνα και μαζί με τους άλλους τρεις Παναγιώτου, Χαμάς και Μίλετιτς κατάφεραν να περιορίσουν σε μεγάλο βαθμό τα ατού του Αποέλ και βοήθησαν στο να διατηρηθεί το μηδέν στα μετόπισθεν.

Το δίδυμο στον κεντρικό αξόνα Χάμπος – Κούσουλος έκαναν άλλο ένα σπουδαίο παιχνίδι, έδωσαν μπόλικες “μάχες”, έτρεξαν αρκετά και ήταν και οι δύο καθοριστικοί στην εξέλιξη του ντέρμπι.

Στην επιθετική γραμμή ο Κακουλλής προσπάθησε αλλά δεν έφτασαν πολλές μπάλες σε αυτόν, ενώ τα δύο “φτερά” Σεμέδο και Αλιούμ ήταν μόνιμα πηγή κινδύνου για την αντίπαλη άμυνα, μάλιστα ο Διεθνής από το Πράσινο Ακρωτήρι ήταν αυτός που δημιούργησε την κατάσταση για να έρθει το γκολ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό και οι αλλαγές του κ. Αναστασίου, οι οποίες έδωσαν μια φρεσκάδα και άλλαξαν κάπως την εικόνα στο παιχνίδι.

Πλέον η ΟΜΟΝΟΙΑ πάει στην διακοπή για τις γιορτές του Πάσχα με ηρεμία και με τεράστια ψυχολογία και με την επιστροφή θα κοιτάξει αποκλειστικά τον τελικό κυπέλλου, καθώς το τελευταίο παιχνίδι με την Πάφο στο πρωτάθλημα απλά είναι τυπικής διαδικασίας μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα.