Home SPORTS NEWS Δεν του έγινε μάθημα…

Δεν του έγινε μάθημα…


Το πάθημα της Πόλης και η συντριβή από την Εφές δεν έγινε μάθημα στoν Ολυμπιακό, που γνώρισε δεύτερη συνεχόμενη «βαριά» ήττα στην Ευρωλίγκα, αυτή την φορά εντός έδρας από την Ζαλγκίρις Κάουνας (79-61).

Με απογοητευτική εμφάνιση στην επανάληψη σε άμυνα και επίθεση οι πρωταθλητές Ευρώπης… παραδόθηκαν στις ορέξεις της λιθουανικής ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 39-33 στο πρώτο μέρος, αλλά στο δεύτερο δεν… εμφανίστηκε στο παρκέ, με αποτέλεσμα το καλοδουλεμένο σύνολο της Ζαλγκίρις με τον Ιμπράημ Τζάαμπερ, που επέστρεψε μετά απο ενάμιση χρόνο στα γήπεδα, πολύ καλό στην καθοδήγηση να κάνει ότι θέλει απέναντι στους «ερυθρόλευκους», που έδειξαν για μια ακόμη φορά την φετινή σεζόν… αλαζονική διάθεση. Εκπληκτικός για τους νικητές ιδιαίτερα στο τρίτο δεκάλεπτο ο Πόποβιτς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το επιμέρους σκορ στο δεύτερο μέρος ήταν 46-22! Ο Ολυμπιακός τελείωσε το ματς με 20 λάθη, εκ των οποίων τα 12 έγιναν στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός άρχισε πολύ συγκεντρωμένος και αποτελεσματικός στην άμυνα το ματς και προηγήθηκε με 8-0 στο 3′. Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη. Η άμυνα χαλάρωσε, ενω στην επίθεση απέναντι σε οργανωμένη άμυνα έγιναν λάθη, με αποτέλεσμα η Ζαλγκίρις να προηγηθεί με 14-13 στο 8′. Με δύο βολές του Άντιτς και ένα καλάθι του Χάινς από επιθετικό ριμπάουντ ο Ολυμπιακός πήρε ξανά το προβάδισμα και τελείωσε το πρώτο δεκάλεπτο στο +3 (17-14).

Ο Ολυμπιακός ήταν στο δεύτερο μέρος αρκετά καλός επιθετικά, αλλά αμυντικά δεν ήταν συνεπής και δέχθηκε 33 πόντους από την Ζαλγκίρις, παρότι ήταν άστοχη από το τρίποντο (1/7), με συνέπεια να μην μπορέσει να ξεφύγει στο σκορ.

Παρά την συντριβή ο κόσμος της ομάδας του Πειραιά χειροκρότησε τους παίκτες μετά το τέλος.

Ο Κάιλ Χάινς ήταν ο μόνος, που… διασώθηκε από το ναυάγιο του Ολυμπιακού.

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 39-33, 49-59, 61-79.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 15, Λο 1, Άντιτς 5, Σπανούλης 10 (1), Περπέρογλου 2, Ντόρσεϊ, Σλούκας 2, Ντόρσεϊ, Σλούκας 2, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 12 (1), Παπανικολάου 3(1), Μάντζαρης 11 (2).

Ζαλγκίρις (Πλάθα): Ντάρντεν 8, Τζάμπερ 9 (1), Πόποβιτς 16 (3), Λαβρίνοβιτς 9 (1), Λιπκεβίτσιους, Γιανκούνας 3, Ντέλας 2, Κουζμίνσκας 4, Λαφαγιέτ 10 (2), Καουκένας 8, Φουτ 7, Λαβρίνοβιτς 3.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr