Home SPORTS NEWS Αν νικήσει…ελπίζει!

Αν νικήσει…ελπίζει!


Κίνητρα; Υπάρχουν πολλά.Στόχος; Μόνο ένας: Η νίκη! Με φόρα από την καλύτερη φετινή του εμφάνιση και τη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει απόψε το βράδυ (20:00, ant1, pamesports.gr) να διατηρήσει “ζωντανές” τις ελπίδες του για συνέχιση της ευρωπαϊκής του περιπέτειας στο Europa League. Με τον “άνεμο” αλλαγής που έφερε ο ερχομός του Χουάν Ραμόν Ρότσα στον πάγκο της ομάδας, οι “πράσινοι” θα αντιμετωπίσουν την Μάριμπορ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και θέλουν να αποδείξουν ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η τελευταία εμφάνισή τους.

Ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης υπάρχουν για τον Παναθηναϊκό, όμως η ελληνική ομάδα θα πρέπει να κάνει δύο νίκες με Μάριμπορ και Τότεναμ στο Λονδίνο και να μην κερδίσουν οι Άγγλοι τη Λάτσιο στην Ιταλία. Η νίκη στο αποψινό ματς και φυσικά η πρόκριση δεν θα ανεβάσει μόνο το ηθικό της ομάδας αλλά θα προσφέρει φυσικά και οικονομικά οφέλη που τόσο χρειάζεται αυτή την περίοδο ο Παναθηναϊκός.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο τεχνικός του “τριφυλλιού” αναμένεται να παρατάξει την ενδεκάδα με δύο αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Στην “πράσινη” εστία θα βρεθεί ο Ορέστης Καρνέζης, στο δεξί άκρο της άμυνας ο Μαρίνος αντί του Γιούρκα Σεϊταρίδης, κεντρικό αμυντικό “δίδυμο” οι Βελάσκες και Βύντρα και αριστερά ο Νίκος Σπυρόπουλος. Αμυντικό χαφ θα είναι ο Βιτόλο ενώ δίπλα στον Πορτογάλο οι Ζέκα και Σισοκό. Την τριάδα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Μαυρίας, Κουίνσι και Πετρόπουλος, ο οποίος θα πάρει τη θέση του Τοτσέ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κοτσόλης, Τοτσέ, Σεϊταρίδης, Φουρλάνος, Λαγός, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος και Φορναρόλι.

Από την πλευρά του ο προπονητής των Σλοβένων, Ντάρκο Μίλανιτς θα παρατάξει σύστημα 4-5-1, το οποίο θα αποτελέσουν οι:  Χαντάνοβιτς στο τέρμα, δεξιά Μίλτες, αριστερά ο Μέγιατς και στο κέντρο της άμυνας οι  Ράγεβιτς και Άργκους. Αμυντικά χαφ θα είναι οι Φιλίποβιτς και Μερτέλι, έχοντας στα πλάγια τους Ιμπραΐμι και Τσβιτάνοβιτς. Ρόλο επιτελικού θα έχει ο Ταβάρες με τον Μπέριτς στην κορυφή της επίθεσης.
Την αποστολή συμπληρώνουν οι Πρίντιγκαρτ, Βίντοβιτς, Τραϊκόφσκι, Βίλερ, Ποτοκάρ, Κόμαζετς, Λέσιακ και Ντόντλεκ.

«Το παιχνίδι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ είναι παρελθόν. Το ματς Ευρώπης είναι τελείως διαφορετικό αλλά θα προσπαθήσουμε να τραβήξουμε στη γραμμή που χαράξαμε από την περασμένη Πέμπτη. Θέλει δουλειά, υπομονή και τίποτα άλλο», δήλωσε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα.

Από την πλευρά του ο Ντάρκο Μίλανιτς, τόνισε: «Είναι σαφές ότι η αλλαγή προπονητή φέρνει ένα θετικό σοκ. Οι παίκτες θέλουν να δείξουν τον καλύτερο εαυτό. Αλλά δεν ξέρω πόσο διαρκεί αυτό το σοκ. Περιμένω έναν σκληρό και επιθετικό Παναθηναϊκό, αλλά αυτό θα το δούμε».

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής

Παναθηναϊκός-Μάριμπορ (20:00)
Λάτσιο-Τότεναμ (20:00)

Η βαθμολογία

ΟμάδεςΑγώνεςΝίκεςΙσοπαλίεςΉττεςΓκολ+Γκολ-Βαθμοί
1.Λάτσιο4220518
2.Τότεναμ4130536
3.Μάριμπορ4112554
4.Παναθηναϊκός4022282

Η επόμενη αγωνιστική (06/12)

Τότεναμ-Παναθηναϊκός (22:05)
Μάριμπορ-Λάτσιο (22:05)

 

 Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr