Home SPORTS NEWS Λάσο: «Περιμένω καλύτερο Παναθηναϊκό»

Λάσο: «Περιμένω καλύτερο Παναθηναϊκό»


Η Ρεάλ Μαδρίτης θα πρέπει να προσέξει την κατοχή της μπάλας, τα ριμπάουντ, την άμυνα και τον ρυθμό της, εάν θέλει να νικήσει τον Παναθηναϊκό, δήλωσε ο τεχνικός της «βασίλισσας», Πάμπλο Λάσο.

“Κατά τη διάρκεια της σεζόν, οι ομάδες “μεγαλώνουν”. Στη Μαδρίτη, ήταν το πρώτο παιχνίδι της Ευρωλίγκας. Εμείς προερχόμασταν από δύο παιχνίδια στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου είχαμε δώσει δύο φιλικά παιχνίδια και λείπαμε από τη Μαδρίτη περισσότερο από μία εβδομάδα.

Ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι για εμάς, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά, επειδή ξέραμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι μία εξαιρετική ομάδα με καλούς παίκτες και είχαμε μεγάλη συγκέντρωση σε εκείνο το ματς. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι ομάδες πλέον είναι διαφορετικές. Έχουν αλλάξει πράγματα σε άμυνα κι επίθεση.

Η κατάσταση στον όμιλο δεν έχει ξεκαθαρίσει. Γνωρίζαμε ότι θα ήταν ένας δύσκολος όμιλος. Είναι μεγάλη πρόκληση για εμάς να παίζουμε κόντρα στον Παναθηναϊκό στην Αθήνα. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο παιχνίδι, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι για να κάνουμε το καλύτερό μας παιχνίδι”.

Για τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη: “Έχει μάθει να αντιδράει στην πιεστική άμυνα και γνωρίζει πως να κερδίζει χώρο για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του. Ωστόσο, πιστεύω ότι δεν αρκεί μόνο να σταματήσουμε το “Sofo”, θα πρέπει να σταματήσουμε τον Παναθηναϊκό σε ομαδικό επίπεδο, γιατί ακόμα κι αν περιορίσουμε τον Σχορτσανίτη, μπορεί να αναδειχθεί ο Διαμαντίδης, ή ο Μπράμος, ή ο Πάνκο. Είναι περισσότερο ομαδική δουλειά”.

Στη συνέχεια τόνισε πως ο Παναθηναϊκός χρειάζεται μία μεγάλη νίκη: “Είμαστε σε έναν όμιλο με 10 αγώνες, οπότε αν χάσεις ένα παιχνίδι δεν έχεις πολύ χρόνο για να το αναπληρώσεις, είναι αλήθεια.

Το ζήσαμε πέρσι στο Top-16 αλλά τώρα είναι η σειρά του Παναθηναϊκού που έχασε από την Χίμκι την περασμένη εβδομάδα. Ο όμιλος είναι πολύ κλειστός και δυστυχώς υπάρχουν θέσεις μόνο για 4 ομάδες. Ξέρω ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται μία μεγάλη νίκη γιατί ακόμα δεν έχει καταφέρει να προκριθεί.

Την ίδια στιγμή βλέποντας το παιχνίδι της περασμένης εβδομάδας, έλεγχε το παιχνίδι, αλλά όταν ξέφυγε η Χίμκι δεν επέστρεψε ξανά ο Παναθηναϊκός. Όταν παίζεις παιχνίδια στην Ευρωλίγκα πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και στα 40 λεπτά του αγώνα, ένα δίλεπτο αρκεί για να χάσεις τη νίκη”.

Που θα κριθεί ο αγώνας με τον ΠΑΟ: “Περιμένω τον καλύτερο Παναθηναϊκό την Πέμπτη. Είναι δύσκολο να πω πριν το παιχνίδι ποιο θα είναι το κλειδί της νίκης, γιατί το μπάσκετ είναι ένας είδος παιχνιδιού που δεν μπορείς να πεις από πριν ότι θα λάθη, ή η ευστοχία ή τα ριμπάουντ θα παίξουν ρόλο.

Είναι τόσα πολλά που μπορεί να είναι το κλειδί του αγώνα. Αυτό που μπορώ να είναι ότι θα πρέπει να προσέξουμε τα ριμπάουντ μας, τις κατοχές, την άμυνα μας και το ρυθμό. Θα είναι ένα είδος πνευματικής εξάσκησης για εμάς, για να αντιμετωπίσουμε ό,τι πάει λάθος κατά τη διάρκεια του αγώνα”.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr