Home SPORTS NEWS Θα ακούει Βόλο και θα…παραιτείται!

Θα ακούει Βόλο και θα…παραιτείται!

ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΣΟΠΕΛΑ


Για τέταρτη φορά στην καριέρα του στα Ελληνικά γήπεδα, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, γνωρίζει την απόλυση ή την παραίτηση στο μέσον της σεζόν έχοντας σε όλες τις περιπτώσεις περιπετειώδη αποχώρηση.
Ο Ντούσκο ήρθε στην Ελλάδα ως προπονητής το καλοκαίρι του 1988 μετά από συμφωνία με τον τότε πρόεδρο της ΑΕΚ, Στράτο Γιδόπουλο. Στο παλαιό Καραϊσκάκη όπου χρησιμοποίησε εκτάκτως ως έδρα ο Πανιώνιος έκανε το ντεμπούτο του στις 11 Σεπτεμβρίου αποχωρώντας ηττημένος με 1-0 από γκολ του επανακάμψαντα τότε από την Ιταλική περιπέτεια, Νίκου Αναστόπουλου.
Από εκείνο το απόγευμα έως το βράδυ της περασμένης Κυριακής, ο Ντούσκο κάθισε στον πάγκο Ελληνικών ομάδων  σε 648 αγώνες πρωταθλήματος,  169 κυπέλλου συν 117 Ευρωπαϊκών αγώνων.

1999: Η πρώτη απόλυση
Αρχές Νοεμβρίου του 1999. Ο Μπάγεβιτς διανύει την τέταρτη σεζόν του στον Ολυμπιακό όταν γνωρίζει τον αποκλεισμό από την συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ εξαιτίας της αδύναμης  Νορβηγικής Μόλντε. Στον όμιλο του μετείχαν ακόμη η Ρεάλ και η Πόρτο. Οι υποχρεώσεις τελειώνουν στις 3/11 και πέντε μέρες αργότερα ο Ολυμπιακός μετά από εκπληκτική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο σαρώνει τον ΠΑΟΚ με 4-1 στο ΟΑΚΑ (όλα τα γκολ στο πρώτο 45λεπτο). Προς γενική κατάπληξη, ο τότε πρόεδρος των ερυθρόλευκων, Σωκράτης Κόκκαλης τον απολύει και παίρνει στην θέση του, τον Ιταλό Αλμπερτίνο Μπιγκόν. Η επίσημη δικαιολογία ήταν ότι δεν είχε καταφέρει Ευρωπαϊκή διάκριση με τον Ολυμπιακό!
Στην φωτογραφία ο Ντούσκο παρακολουθεί ήρεμος τις τελευταίες στιγμές του ματς με τους συνεργάτες του, Περσία και Δάρα, χωρίς να ξέρει τι τον περίμενε τις επόμενες ώρες.


2004: Στα Λιόσια, μέσα στα χιόνια!

25 Ιανουαρίου του 2004 στα Άνω Λιόσια, στο γήπεδο του Ακράτητου. Η “ξεριζωμένη” ΑΕΚ χρησιμοποιεί ως έδρα το γήπεδο αυτό με αντίπαλο τον Ηρακλή. Η Αθήνα πλήττεται από σπάνια χιονόπτωση και το ματς γίνεται κάτω από αντίξοες συνθήκες. Παρόλα αυτά η κόντρα του Ντούσκο με τους οργανωμένους οπαδούς της Ένωσης δεν έχει σταματημό. Διαρκή συνθήματα σε βάρος του, τον αναγκάζουν να εγκαταλείψει την ώρα του αγώνα τον πάγκο και να φύγει από το γήπεδο παρά τις προσπάθειες που έγιναν από τους ανθρώπους της ΑΕΚ ώστε να μεταπειστεί και να επιστρέψει στον πάγκο.

Στην φωτογραφία είναι η στιγμή της αποχώρησης στο ημίχρονο για τα αποδυτήρια μαζί με τον Νίκο Κωστένογλου. Λίγη ώρα αργότερα θα ξεσπάσει και θα εγκαταλείψει το γήπεδο.

2010 & 2012 Από τον Βόλο…στον Βόλο

Οι δύο επόμενες απομακρύνσεις του είχαν να κάνουν με παραίτηση, στις δύο τελευταίες φορές που αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό Βόλου που μόνο γούρι δεν του φέρνει. Στις 26/9 του 2010, η ΑΕΚ μετά από τραγική εμφάνιση χάνει με 3-1 στο Πανθεσσαλικό από τον εντυπωσιακό εκείνο το βράδυ, τοπικό Ολυμπιακό του Σάκη Τσιώλη. Αμέσως μετά ο Ντούσκο παρατείται.  Η παραίτηση του έγινε δεκτή όπως δεκτή έγινε και την Δευτέρα το πρωί από τον ιδιοκτήτη του Ατρομήτου, Γιώργου Σπανού, μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό από τον…Ολυμπιακό Βόλου στο κύπελλο.

Στον πάγκο του Πανθεσσαλικού μαζί με τους Γεωργαμλή και Μπουρουτζίκα στο τελευταίο του ματς στον πάγκο της ΑΕΚ.

 Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr