Home SPORTS NEWS Καλύτεροι Μπενζεμά, Αλάμπα, Φεγκουλί

Καλύτεροι Μπενζεμά, Αλάμπα, Φεγκουλί


Τον τίτλο των κορυφαίων στις χώρες τους για το 2012 κατέκτησαν  Μπενζεμά, Αλάμπα και Φεγκουλί…

Ο διεθνής επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης, πήρε, λοιπόν, τον τίτλο του κορυφαίου Γάλλου ποδοσφαιριστή για το 2012, όπως ανακοίνωσε η ομάδα του.
«Είναι τιμή να λαμβάνω το βραβείο από τον Ζιντάν, αφού τον θεωρώ καλύτερο Γάλλο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών», υπογράμμισε ο Μπενζεμά, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ισπανικής ομάδας. Ο 24χρονος σέντερ φορ, που κατέκτησε για δεύτερη συνεχή χρονιά αυτή τη διάκριση, και όπως είπαμε, παρέλαβε το βραβείο του από τον Ζινεντίν Ζιντάν.
Το βραβείο απονέμει το γαλλικό περιοδικό «France Football». Στη σχετική ψηφοφορία για την ανάδειξη του καλύτερου ποδοσφαιριστή μετείχαν πρώην άσοι που επίσης είχαν τιμηθεί με τη συγκεκριμένη διάκριση (μεταξύ αυτών ο Ζιντάν), ενώ πίσω από τον επιθετικό της «βασίλισσας» στις προτιμήσεις ήταν ο Φρανκ Ριμπερί (Μπάγερν Μονάχου) και ο τερματοφύλακας της Τότεναμ, Ούγκο Λορίς.
Πέρυσι ο Μπενζεμά πέτυχε 21 γκολ στο ισπανικό πρωτάθλημα, με τη Ρεάλ να κατακτά τον τίτλο και άλλα 7 στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου οι Μαδριλένοι αποκλείστηκαν από την Μπάγερν Μονάχου στους ημιτελικούς. Φέτος δεν βρίσκεται στην ίδια κατάσταση και έχει πετύχει μόνο τρία γκολ στο πρωτάθλημα.

Ο Νταβίντ Αλάμπα αναδείχθηκε καλύτερος Αυστριακός ποδοσφαιριστής για δεύτερη συνεχή φορά. Ο 20χρονος μπακ της Μπάγερν κέρδισε τις περισσότερες προτιμήσεις στη σχετική ψηφοφορία που έγινε από τους προπονητές του αυστριακού πρωταθλήματος. Ακολούθησαν ο μπακ της Σάλκε και αρχηγός της εθνικής Αυστρίας, Κρίστιαν Φουχς, ενώ τρίτος ήταν ο επιθετικός της Αούστρια Βιέννης Φίλιπ Χόζινερ.

Επίσης, ο Σοφιάν Φεγκουλί αναδείχθηκε καλύτερος ποδοσφαιριστής της Αλγερίας.  Η «Le Buteur», η μεγαλύτερη εφημερίδα στην Αλγερία, διοργάνωσε τον διαγωνισμό και την εκδήλωση σε συνεργασία μεγάλης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. Στην ειδική εκδήλωση που έγινε στην αφρικανική χώρα και στην οποία έδωσε το «παρών» ο Γιόχαν Κρόιφ.

 Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr