Home SPORTS NEWS Τελειώνει το ευρωπαϊκό οδοιπορικό της ΑΕΛ

Τελειώνει το ευρωπαϊκό οδοιπορικό της ΑΕΛ

http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Photo/competitions/Comp_Matches/01/87/36/56/1873656_w1.jpg


Η ομάδα της Λεμεσού, μοναδική εκπρόσωπος της Κύπρου σε όμιλο Ευρωπαϊκής διοργάνωσης για τη σεζόν 2012-13, δίνει απόψε το τελευταίο της παιχνίδι στους ομίλους του Europa League, υποδεχόμενη στις 20:00 (ΡΙΚ) στο ΓΣΠ στη Μαρσέιγ.

Τόσο η ΑΕΛ όσο και η Μαρσέιγ είναι βαθμολογικά αδιάφορες, όμως, για την ΑΕΛ υπάρχουν κίνητρα, κάτι πού τόνισε στην χθεσινή Συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της ομάδας Ζόρζε Κόστα.

«Έχουμε πολλά πράγματα να κερδίσουμε από τον αγώνα με τη Μαρσέιγ. Ούτε εμείς, ούτε ο αντίπαλος μας  μπορούμε να προκριθούμε, όμως πρόκειται για έναν Ευρωπαϊκό αγώνα στον οποίο θα παίξουμε για το γόητρο μας, για τη βαθμολογική συγκομιδή της ομάδας μας στην Ευρώπη και για τα οικονομικά κίνητρα που υπάρχουν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις»

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε με προπόνηση που έγινε χθες το απόγευμα στο ΓΣΠ. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι ακόλουθοι 18 ποδοσφαιριστές:

Τζούνιορ, Πάρπας, Ορλάντο Σα, Αιρόσα, Ουόν, Βοού, Κυριάκου, Εντμάρ, Νικολάου, Χίντι, Καρλίτος, Ντεντε, Ντεγκρά, Ντίξον, Θεοφίλου, Μαϊκόν, Μοντέιρο, Σέρτζιο.

Σε πέντε αγώνες στους ομίλους του Europa League που έχει δώσει μέχρι τώρα η ΑΕΛ, πήρε ένα βαθμό, στην πρώτη αγωνιστική με την Γκλάντμπαχ. Στη συνέχεια, οι καλές της εμφανίσεις δεν είχαν το ανάλογο βαθμολογικό αντίκρισμα, με αποτέλεσμα η ομάδα να μείνει στην τελευταία θέση του ομίλου.

Στόχος στον αποψινό αγώνα, παρά τα σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα που υπάρχουν, είναι η πρώτη νίκη στη διοργάνωση, η οποία θα έχει σημαντικά ωφέλη για την ομάδα, αγωνιστικά και οικονομικά.

Τα αποτελέσματα της ΑΕΛ στους ομίλους του Europa League:

ΑΕΛ – Γκλάντμπαχ        0-0
Μαρσέιγ – ΑΕΛ               5-1
ΑΕΛ – Φενέρμπαχτσε    0-1
Φενέρμπαχτσε – ΑΕΛ    2-0
Γκλάντμπαχ – ΑΕΛ        2-0Η βαθμολογία του ομίλου: 
1.Φενέρμπαχτσε  10-4     13
2.Γκλάντμπαχ       8-6        8
3.Μαρσέιγ              9-8        5
4.ΑΕΛ                     1-10      1

πηγή: cfa