Home SPORTS NEWS Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Πιστόριους

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Πιστόριους


Το δικαστήριο της Πρετόριας αποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημα του Όσκαρ Πιστόριους, να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση. Έτσι ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης δεν θα παραμείνει έγκλειστος μέχρι να ξεκινήσει η δίκη του.

Ο δικαστής Ντέσμοντ Νέιρ ξεκαθάρισε πως αρμοδιότητά του ήταν να κρίνει αν και κατά πόσο θα έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση ο κατηγορούμενος, μέχρι να ξεκινήσει η δίκη του και όχι να εξετάσει το αν διέπραξε φόνο εκ προμελέτης.

Λαμβάνοντας υπόψιν τις καταθέσεις της υπεράσπισης, της Αστυνομίας αλλά και τις προτάσεις του εισαγγελέα Γκάρι Νελ, ο δικαστής έκρινε ότι ο Όσκαρ Πιστόριους πληροί τις προϋποθέσεις ώστε να παραμείνει ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μέχρι να ξεκινήσει η δίκη του.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο Ντέσμοντ Νέιρ: “Η εγγύηση εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, επειδή μειώνει τον αριθμό των κρατουμένων σε ένα ήδη υπερπλήρες σύστημα και μειώνει τον αριθμό των οικογενειών που στερούνται τον προστάτη τους“.

 Οι υποχρεώσεις του Πιστόριους
Με βάση την απόφαση του δικαστηρίου να κάνει δεκτό το αίτημα του Πιστόριους για να παραμείνει ελεύθερος με εγγύηση, τίθενται και ορισμένες προϋποθέσεις.

Ο Νοτιοαφρικανός θα πρέπει να καταβάλει χρηματική εγγύηση ύψους 1 εκατομμυρίου ραντ (περίπου 85.000 ευρώ). Υποχρεώνεται επίσης να παραδώσει το διαβατήριό του, να αποφύγει τις επαφές με μάρτυρες της υπόθεσης και να μην επιστρέψει στο σπίτι του, τον τόπο του εγκλήματος. Θα πρέπει να εμφανίζεται δύο φορές την εβδομάδα σε αστυνομικό τμήμα, να παραδώσει όλα τα όπλα που έχει στην κατοχή του και να μην καταναλώνει αλκοόλ.

Ο δικαστής πάντως έκρινε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος φυγής του Πιστόριους στο εξωτερικό, δεδομένου ότι είναι πολύ γνωστό πρόσωπο και επιπλέον δεν θα μπορούσε να ζήσει ως φυγάς.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr