Home SPORTS NEWS Απόδειξη ή τιμολόγιο; (videos+photos)

Απόδειξη ή τιμολόγιο; (videos+photos)


Μπορεί να μιλήσει κάποιος για…πελατειακή σχέση; Μπορεί αν πάρει ως δεδομένο το τι έχει συμβεί στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ντέρμπι του πλανήτη τις τελευταίες τέσσερις ημέρες. Μετά την θριαμβευτική πρόκριση στον τελικό του Copa del Rey και μάλιστα μέσα στο “Καμπ Νου”, η Ρεάλ Μαδρίτης έδειξε και σήμερα στον αγωνιστικό χώρο του “Σαντιάγκο Μπερναμπέου” ένα στοιχείο το οποίο της έλειπε σχεδόν στις περισσότερες “μοναμαχίες” με την Μπαρτσελόνα: Χαρακτήρα.

Στην “τιτανομαχία” για την 26η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν, οι ποδοσφαιριστές του Ζοσέ Μουρίνιο έδειξαν από νωρίς διάθεση να συνεχίσουν από εκεί που έμειναν την Τρίτη στη Βαρεκελώνη. Μόλις στο 6′ και με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να παρακολουθεί το ματς από τον πάγκο, οι Μαδριλένοι κατάφεραν να αιφινιδιάσουν τους Καταλανούς και να ανοίξουν το σκορ μετά την εκπληκτική ενέργεια και σέντρα του Μαρότα από τα αριστερά και την κοντινή προβολή του Καρίμ Μπενζεμά.

Η “Μπάρτσα” έδειξε να ξεπερνάει σχετικά γρήγορα το “σοκ”, πήρε την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 18′ κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια. Ο Μέσι πήρε την μπάλα στην πλάτη της άμυνας της Ρεάλ, απέφυγε τον Σέρχιο Ράμος με χαρακτηριστική ευκολία και με ιδανικό πλασέ νίκησε τον Λόπεθ για το 1-1.

Κόντρα στη ροή του αγώνα οι “μερένχες” έφτασαν μια ανάσα από το δεύτερο γκολ, όταν η κεφαλιά του Μαρότα από κοντά έπειτα από σέντρα του Μόντριτς από τα δεξιά, πέρασε μόλις δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βαλντές.

Στην επανάληψη οι “μπλαουγκράνα” έλεγχαν απόλυτα το ματς με την κατοχή να φτάνει ακόμα και στο 80%. Ο Ζοσέ Μουρίνιο αντιλήφθηκε έγκαιρα το πρόβλημα της ομάδας του κυρίως στην ανάπτυξή της και στο 57′ πέρασε στο ματς τον Κριστιάνο Ρονάλντο μαζί με τον Κεντίρα, οι οποίοι πήραν τις θέσεις των Μπενζεμά και Κακά.

Η εικόνα του ματς άλλαξε. Η Ρεάλ κέρδισε χώρους και πλησίαζε όλο και περισσότερο την περιοχή του Βαλντές. Στο 63′ ο τερματοφύλακας των “μπλαουγκράνα” αντέδρασε θετικά στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρονάλντο και 12 λεπτά αργότερα είπε “όχι” στον Μοράτα, ο οποίος σπατάλησε τη σημαντικότερη φάση της Ρεάλ στο ματς μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Οκτώ λεπτά όμως πριν τη συμπλήρωση των 90′, η Ρεάλ έδειξε ποιος είναι το “αφεντικό” και πήρε εκ νέου προβάδισμα όταν ο Σέρχιο Ράμος σηκώθηκε στον ουρανό μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μόντριτς, νίκησε τρεις παίκτες της Μπαρτσελόνα και έστελε την μπάλα με κεφαλιά στα δικτυα της εστίας του Βαλντές.

Στο 87′ ο ΑΚριστιάνο Ρονάλντο είδε την μπάλα μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ να χτυπάει στο “Γ” της εστία των “μπλαουγκράνα” και στις καθυστερήσεις λίγο έλειψε να “παγώσει” το “Μπερναμπέου” όταν ο διαιτητής δεν είδε την ανατροπή του Σέρχιο Ράμος στον Σάντσες μέσα στην περιοχή, φάση η οποία προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των ποδοσφαιριστών του Ρόουρα.

Τελικό αποτέλεσμα 2-1. Με ανεβασμένη ψυχολογία η Ρεάλ στη ρεβάνς με την Γιουνάιτεντ, ματς ζωής ή θανάτου για την Μπαρτσελόνα το ματς με τη Μίλαν.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr