Home SPORTS NEWS Θριαβευτής ο Ράικονεν!

Θριαβευτής ο Ράικονεν!


Ο Κίμι Ράικονεν κατέκτησε το πρώτο γκραν πρι της σεζόν! Ο Φινλανδός ήταν εκπληκτικός στην Αυστραλία κρατώντας πίσω του τον Φερνάντο Αλόνσο και τον Σεμπάστιαν Φέτελ για να πανηγυρίσει τη δεύτερη νίκη του… down under, την πρώτη με τη Lotus και 20η της καριέρας του.

Με το πέσιμο των κόκκινων φώτων ο Σεμπάστιαν Φέτελ ξεκίνησε καλά, αλλά ιδανικότερα όλων οι δύο Ferrari με τους Μάσα και Αλόνσο να πετάγονται στη 2η και 4η θέση αντίστοιχα. Πολύ κακή εκκίνηση για Μαρκ Γουέμπερ που έχασε 5 θέσεις.

Τα ελαστικά όπως αναμενόταν έπαιξαν σπουδαίο ρόλο και αυτός ήταν ο κύριος παράγοντας που έδωσε τη νίκη στον Ράικονεν. Ο Φινλάνδός τα διαχειρίστηκε καλύτερα από όλους τους άλλους, έκανε περισσότερους γύρους με τα σετ του και κυρίως, ένα πιτ στοπ λιγότερο.

Χαρακτηριστικό ήταν ότι μέσα στον αγώνα είχαμε 7 διαφορετικούς οδηγούς που οδήγησαν έστω και για λίγο τον αγώνα. Η βροχή δεν έκανε την εμφάνισή της, παρά με ελάχιστες ψιχάλες, και όλα κίνησαν ομάλα για τη Lotus που κατακτά εναρκτήριο αγώνα ξανά μετά το 1978.

Δυνατές φάνηκαν οι δύο Ferrari ενώ ερωτηματικό αποτελεί η απόδοση του Φέτελ, που ολοκλήρωσε τρίτος με 22 δευτερόλεπτα διαφορά. Τέταρτος ο Μάσα, πέμπτος ο Χάμιλτον, έκτος ο Γουέμπερ, έβδομος ο Σούτιλ, όγδοος ο ντι Ρέστα. ένατος ο Μπάτον και δέκατος ο Γκροζάν.

Επόμενος αγώνας την ερχόμενη εβδομάδα στη Μαλαισία.

Ράικονεν: «Ήμουν σίγουρος»
Μια νίκη που ήρθε πολύ πιο εύκολα από ότι και ο ίδιος θα περίμενε, πανηγύρισε ο Κίμι Ράικονεν στην Αυστραλία. Ο Φινλανδός πιλότος φάνηκε ιδιαίτερα άνετος και σίγουρος για την επιτυχία του.

«Ήταν ένας πολύ ωραίος αγώνας, όχι ιδιαίτερα δύσκολος. Η στρατηγική των δύο πιτ στοπ ήταν σχεδιασμένη πριν τον αγώνα. Ήμουν σίγουρος ότι δεν θα είχα πρόβλημα με τα ελαστικά, είχα καλό μονοθέσιο όλο το τριήμερο συνεπώς πίστευα ότι δεν θα μου ήταν δύσκολο να το κάνω. Ωστόσο, είναι μόνο ένας αγώνας», δήλωσε ο Φινλανδός πιλότος.

 Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr