Home Uncategorized Έξω από τη Βουλή οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Έξω από τη Βουλή οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας


Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ετοιμάζουν και για σήμερα διάφορες ομάδες πολιτών που αντιτίθενται στο κούρεμα των καταθέσεων ή και στο μνημόνιο.


Οι ομάδες των πολιτών εξήγγειλαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο της Βουλής.

Χθες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο με τα αίματα να ανάβουν  στις οκτώ και μισή όταν έφτασε στο χώρο για να εισέλθει με το όχημα του στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης.

Οι διαμαρτυρόμενοι φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και χτυπώντας το αυτοκίνητο του κυρίου Στυλιανίδη, προσπάθησαν να εμποδίσουν την διέλευση του με αποτέλεσμα να παρέμβουν μέλη της ΜΑΑΔ της Μηχανοκίνητης Μονάδας και να τους απομακρύνουν.

Οι πολίτες, όπως ανέφεραν, συγκεντρώθηκαν αναμένοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αφιχθεί στο Προεδρικό για την προγραμματισμένη του συνάντηση με τους αρχηγούς των κομμάτων.

Ωστόσο, ο κύριος Αναστασιάδης μπήκε από διαφορετική είσοδο με τη βοήθεια αστυνομικών.

Νωρίτερα, οι πολίτες απέκοψαν για περίπου πέντε λεπτά την κυκλοφορία οχημάτων στην Λεωφόρο Προεδρικού Μεγάρου ζητώντας από τους διερχόμενους οδηγούς να συμμετάσχουν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Τόσο εντός όσο και εκτός του Προεδρικού Μεγάρου βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων.

Επέδωσαν ψήφισμα

Η ομάδα «Πολίτες ενάντια στο κούρεμα», που πραγματοποίησε  την εκδήλωση διαμαρτυρίας ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα, το οποίο αντιπροσωπεία εισήλθε στο Προεδρικό και επέδωσε.

«Καταδικάζουμε την πρωτοφανή ληστεία σε βάρος του κυπριακού λαού. Πρόκειται για μια κατάσταση που οδηγεί την οικονομία της χώρας και τελικά της Ευρώπης στη χρεοκοπία και το λαό στη φτωχοποίηση και τη μιζέρια», αναφέρεται στο ψήφισμα. «Απαιτούμε από την Κυβέρνηση όπως ανακαλέσει άμεσα την καταστροφική αυτή συμφωνία», προστίθεται.

Οπως ανέφεραν εκπρόσωποι της ομάδας «Πολίτες ενάντια στο κούρεμα», σήμερα στις 1030 θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, όπου στις 1130 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει τους βουλευτές για τη συμφωνία.
ant1iwo