Home SPORTS NEWS Ασταμάτητη και χωρίς Σπανούλη!

Ασταμάτητη και χωρίς Σπανούλη!


Ασταμάτητη η Ελλάδα και χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη «πάτησε» την Τουρκία (84-61) με εξαιρετική ομαδική λειτουργία στο δεύτερο ημίχρονο!

Ο Γιάννης Μπουρούσης έκανε… πάρτι κάτω από τα καλάθια στην 100η συμμετοχή του στην «επίσημη αγαπημένη», ο Ζήσης καθοδήγησε άριστα την Ελλάδα μοιράζοντας 11 ασίστ, ο Περπέρογλου έκανε εκπληκτική δουλειά στην άμυνα και η «επίσημη αγαπημένη» με επιμέρους σκορ 43-26 στο δεύτερο μέρος έκανε με άνεση το «τρία στα τρία» στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

Η Ελλάδα με την σημερινή νίκη της εξασφάλισε την πρόκριση στην πρώτη δωδεκάδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και στους δύο αγώνες, που ακολουθούν με αντιπάλους την Ιταλία (αύριο, 8/9) και την Φινλανδία (μεθαύριο Δευτέρα, 9/9) θα προσπαθήσει να τελειώσει την πρώτη φάση με το απόλυτο των νικών, ώστε να πάει στην δεύτερη φάση με δύο νίκες από την πρώτη!

Η «επίσημη αγαπημένη» έστειλε στο… σπίτι της την Τουρκία, γιατί ήταν πραγματική ομάδα σε αντίθεση τον αντίπαλο της. Οι διακριθέντες απόψε δεν ήταν μόνο η τριάδα Μπουρούσης, Ζήσης, Περπέρογλου. Ο ΚώσταςΣλούκας ήταν εξαιρετικός σε άμυνα και επίθεση. Ο Κώστας Παπανικολάου… εξαφάνισε στον Χένταγιετ Τούρκογλου, που ήταν από τους καλύτερους παίκτες της ελληνικής ομάδας!.. Όλοι οι υπόλοιποι ακολούθησαν το ρόλο, που τους είχε ζητήσει ο Αντρέα Τρινκιέρι.

Η Ελλάδα ομάδα τελείωσε με προβάδισμα πέντε πόντων την πρώτη περίοδο (21-16), γιατί… χτύπησε στις αμυντικές αδυναμίες των Τούρκων, με τον Μπουρούση μέσα στην ρακέτα και με τον Παπανικολάου απέναντι στον Τούρκογλου, που έκανε τραγική εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση. Την Τουρκία… κράτησαν μέσα στο ματς τα πέντε επιθετικά ριμπάουντ, που πήρε στο πρώτο δεκάλεπτο.

Μέχρι το 18′ ο αγώνας στην δεύτερη περίοδο ήταν «κλειστός» με τους Ιλιάσοβα, Πρέλντζιτς και Αρσλάν να βελτιώνουν την εικόνα της Τουρκίας, αλλά την Ελλάδα να μην χάνει ποτέ το προβάδισμα. Στο τελευταίο δίλεπτο η «επίσημη αγαπημένη» ξέφυγε στο σκορ μέχρι και με εννέα πόντους (41-32) λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του πρώτου μέρους, χάρις στα τρία τρίποντα, που πέτυχαν σε αυτό το διάστημα οι Καϊμακόγλου, Μπουρούσης και Παπανικολάου.

«Μαγικό» δεύτερο ημίχρονο»

Η Ελλάδα έβαλε τις βάσεις της νίκης στην τρίτη περίοδο. Στο διάστημα, που έπαιξε εξαιρετική άμυνα, είχε πολύ καλές επιλογές και κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση. Ο Ζήσης ήταν υποδειγματικός στην οργάνωση και την καθοδήγηση της «επίσημης αγαπημένης». Ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν κυρίαρχος στις δύο ρακέτες. Απόρροια της ισορροπίας και της εξαιρετικής κυκλοφορίας της μπάλας ήταν το εκπληκτικό ποσοστό ευστοχίας έξω από τα 6,75 μέτρα, 8/11 μέχρι το τέλος του τρίτου δεκάλεπτου.

Η τρίτη περίοδος τελείωσε με την μέγιστη για την Ελλάδα διαφορά, των 15 πόντων (64-49), μετά από επιμέρους σκορ 23-14 στο δεκάλεπτο.

Στην τέταρτη περίοδο η «επίσημη αγαπημένη» δεν χαλάρωσε και με τον Κώστα Σλούκα να σκοράρει 8 πόντους με δύο τρίποντα η Ελλάδα… άνοιξε την διαφορά μέχρι τους 24 (84-60) στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 35-41, 49-64, 61-84.

ΤΟΥΡΚΙΑ (Τάνιεβιτς): Μπαλμπάϊ, Πρέλντζιτς 9 (1), Γκιουλέρ 6 (2), Ιλιασόβα 13, Ερντέν 5, Τσετίν 3 (1), Γκονλούμ 8, Αρσλάν 9, Ασίκ 6, Τούρκογλου 2.

ΕΛΛΑΔΑ (Τρινκέρι): Σλούκας 14 (2), Μπουρούσης 21 (1), Ζήσης 6, Περπέρογλου 12 (2), Φώτσης 3 (1), Παπανικολάου 11 (1), Καββαδάς, Μαυροκεφαλίδης 6, Καϊμακόγλου 5 (1), Μπράμος 6 (2), Πρίντεζης.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr