Home SPORTS NEWS Φουριόζα η Παρί (vid)

Φουριόζα η Παρί (vid)


Η Παρί Σεν Ζερμέν, αντίπαλος του Ολυμπιακού την Τρίτη στη πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, πέρασε από το «Σαμπάν Νταλμάς», καθώς κέρδισε με 2-0 τη Μπορντό για την 4η αγωνιστική του Σαμπιονά! Με τον Λοράν Μπλαν να κρατά στον πάγκο τον Έντινσον Καβάνι, καθώς ο Ουρουγουανός άσος επέστρεψε αργοπορημένος από την πατρίδα του, όπου είχε υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα. Εκτός ήταν ακόμα ο Παστόρε και ο Μενέζ, όπως και ο Λαβέτσι… Η Παρί Σεν Ζερμέν ήταν σοβαρή και κατάφερε να… χτυπήσει την αντίπαλό της και από τα πλάγια, δημιουργώντας και άλλες φάσεις για γκολ.

Η πρωταθλήτρια Γαλλίας βρήκε λύσεις από τους παίκτες που αγωνίστηκαν, και έφτασε στην επιτυχία με γκολ από τον Ματουΐντί στο 30’ και τον Λούκας στο 64’… Αυτή ήταν η 3η σερί για την Παρί, η οποία είναι αήττητη, μετά και τις δυο ισοπαλίες στην αρχή (3-2-0), και πέρασε στην κορυφή και στο +1 από τη Μονακό. Οι «γιρονδίνοι» έμειναν στους τάσσεις πόντους.

Ο Λοράν Μπλαν κατέβασε την Παρί με 4-3-3. Ο Σιριγκού ήταν στο τέρμα, ενώ ο Άλεξ και ο Τιάγκο Σίλβα έπαιξαν στο κέντρο της άμυνας, έχοντας δεξιά τον Φαν ντερ Βιλ και αριστερά τον Ντινιέ. Κεντρικό χαφ ήταν ο Τιάγκο Μότα με τον Βεράτι στα δεξιά του και τον Ματουϊντί αριστερά. Στην επίθεση ξεκίνησε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, παίρνοντας βοήθειες από τα πλάγια από τον Λούκας (έβγαινε από τη μεσαία γραμμή προς τα δεξιά) και τον 18άχρονο Ονγκεντά…

Η Παρί κατάφερε και προηγήθηκε στο 30’ με τον Ματουΐντί, γκολ που απελευθέρωσε τους πρωτευουσιάνους. Η φιλοξενούμενη παρουσιάστηκε με πειθαρχημένο πρόσωπο, όπως είχε ζητήσει ο Λοράν Μπλαν (σκότωσε… την πρώην ομάδα του) και τελικά έφτασε και σε δεύτερο γκολ με τον Βραζιλιάνο Λούκας στο 64’, μετά από πάσα του Βεράτι… Το σκορ θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο, καθώς οι παίκτες της Παρί κατάφεραν να δημιουργούν… ρήγματα με κάθετες μπαλιές στους πλάγιους, που… έκοβαν μέσα! Μετά το 2-0 ο  Γάλλος τεχνικός έκανε πάντως τις αλλαγές του, βάζοντας και τον Καβάνι στο 81’ στη θέση του Ιμπραΐμοβιτς…

Πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα ανακηρύχθηκε ο Λούκας…

Οι συνθέσεις

ΜΠΟΡΝΤΟ: Καρασό, Μαριάνο, Ενρίκε, Σανέ, Ορμπάν, Μπιγιογκό Ποκό, Ν’Γκιέμο, Ομπράνιακ, Ρολάν (65′ Μπελάι), Σεβέ (75′ Ζουσιέ), Ντιαμπατέ (74′ Σακό).

ΠΑΡΙ ΣΖ: Σίριγκου, Φαν ντερ Βιλ, Άλεξ, Τιάγκο Σίλβα, Ντιν, Τιάγκο Μότα, Βεράτι, Ματουιντί, Ονζέντα (72′ Ραμπιό), Λούκας Μόουρα (82′ Κομάν), Ιμπραχίμοβιτς (81′ Καβάνι).

 

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr