Home SPORTS NEWS Νίκες για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Νίκες για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ


Με πολυτιμότερο τον Μαζουακού και τον «Τσόρι» να προσφέρει το γκολ της αγωνιστικής οι ερυθρόλευκοι νίκησαν 3-0 τον ΟΦΗ και «βλέπουν» Ατλέτικο!

Ο Ολυμπιακός επιστράτευσε μεγάλη διάθεση, υποχρεώνοντας την άμυνα του ΟΦΗ σε ολέθρια λάθη στο πρώτο μέρος. Κάπως έτσι καθάρισε την υπόθεση νίκη (3-0), ενώ έβγαλε ωραίες φάσεις, προιόν της πίεσης και της εξαιρετικής εφαρμογής του όβερλαπ στα άκρα. Πολυτιμότερος ο Μαζουακού, αλλά και σούπερ θεαματικό τέρμα από τον Ντομίνγκες! Ο Κασάμι ήταν εξαιρετικός στο δεύτερο ημίχρονο (δικαιούνταν ένα γκολ), ενώ υποσχέσεις άφησε ο Μιλιβόγιεβιτς. Ο Σέρβος έδειξε να προσαρμόζεται άμεσα, τα ανεβάσματά του ήταν κάτι παραπάνω από καλά, συνθέτοντας πολύ ποιοτικό τρίγωνο με Κασάμι και Ντομίνγκες .

Α’ Ημίχρονο: Με πολύ διάθεση και 4-3-3 άρχισαν οι ερυθρόλευκοι το ματς απέαντι στον ΟΦΗ (3-5-2). Αυτή η διάθεση μεταφράστηκε αρχικά σε πίεση ψηλά. Ο Ολυμπιακός δεν τελείωνε φάσεις, αλλά έσφιγγε όλο και περισσότερο την θηλιά στον λαιμό των κρητικών. Μοιραία άρχισαν τα λάθη. Στο πιο κραυγαλαίο από αυτά ο Μαζουακού σέντραρε και ο Αντελέγιε στην προσπάθεια να απομακρύνει έπιασε στραβοκλωτσιά, δίνοντας θεαματική τροχιά στην μπάλα που κατέληξε στα δίχτυα του Λόρια. Από εκεί και μετά ο Ολυμπιακός λύθηκε ακόμη περισσότερο. Με κύριο προσόν στο παιχνίδι τους αυτοματισμούς, την ταχύτητα στην εναλλαγή της μπάλας, αλλά και βασικό μειονέκτημα το κάθε άλλο παρά καλό τελείωμα των φάσεων οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν την επιχείρηση-στραγγαλισμός του ΟΦΗ. Καθοριστικό παράγοντα σε αυτό ήταν η “χωρίς ανάσα” πίεση (75-25 η κατοχή) και η είσοδος στην εξίσωση των άκρων. Με διαρκές όβερλαπ από Μαζουακού στην πλάτη του Αφελάι καιΣαλίνο στην πλάτη του Ντουρμάζ, ο Ολυμπιακός πλαγικόπησε τον ΟΦΗ και έψαξε τις προϋποθέσεις για ένα δεύτερο γκολ. Η κεφαλιά του Μιλιβόγιεβιτς αμέσως μετά το γκολ πέρασε άουτ, ενώ το σουτ του Ντομίνγκες από το γύρισμα του Μαζουακού κατέληξε στην αγκαλιά του Λόρια (30′). Στο 44′ η άμυνα του ΟΦΗ δικαιολόγησε ακόμα περισσότερο την κακή βραδιά της και …ευλόγησε ακόμα περισσότερο το εύκολο απόγευμα των ερυθρόλευκων που κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει για έλλειψη διάθεσης ή πλάνου. Ο Μαζουακού σέντραρε από αριστερά, ο Διαμαντάκος έκανε κίνηση που οδήγησε σε ολέθρια έξοδο τον όρια και ο Ντουρμάζ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με πλασέ στην κενή εστία. Οι ερυθρόλευκοι είχαν καθαρίσει τη νίκη πιέζοντας πολύ τον ΟΦΗ, ο οποίος αποδείχθηκε ιδιαίτερα εύθραστος. Συνολικά, σύμφωνα με την προσπάθεια που έκαναν μάλλον τους αδικεί ο τρόπος επίτευξης των γκολ, τα οποία προήλθαν από κραυγαλέα λάθη.

Β’ Ημίχρονο: Μέχρι το 50′ ο Κασάμι ανέλαβε δράση με φαρμακερά μακρινά σουτ, όμως ο Λόρια έδειξε αντανακλαστικά. Στο 48′ ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ έδιωξε το σουτ του Κασάμι, ενώ στο 50 έπραξε το ίδιο σε πολύ θεαματική λόμπα του Κασάμι. Πάντως, το Καραϊσκάκη στο πόδι σήκωσε άλλος. Στο 54′ ο Ντομίνγκες σήκωσε το κεφάλι και ζωγράφισε απίστευτο σουτ στο “γάμα” του Λόρια. Απίστευτο γκολ από τον Αργεντινό, ο οποίος αμέσως μετά έδωσε στη θέση του στον Μπενίτες . Μαζί με τον Παραγουανό θέση στο γήπεδο πήρε και οΜήτρογλου (55′ Διαμαντάκος). Στο 63′ ο Μπενίτες έκανε ωραία ντρίμπλα στον Αντελέγιε αλλά στάθηκε άτυχος στο πλασέ, η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι. Εκμεταλλευόμενος την σχετική χαλάρωση του Ολυμπιακού, ο ΟΦΗ επιχείρησε κάποια σουτ που δεν ήταν δυνατόν να ανησυχήσουν τον Ρομπέρτο. Από την άλλη ο Λόρια είχε βρει το φάρμακο μόνο για τα σουτ του Κασάμι και έβγαλε άλλο ένα στο 73′. Μετά το 60′ ήταν λογικό οι ερυθρόλευκοι να κατεβάσουν ταχύτητα ενόψει του μεγάλου ματς της Τρίτης εναντίον της Ατλέτικο. Απείλησαν κυρίως με σουτ μέχρι το τέλος του ματς. Εξαίρεση οι δύο φάσεις του Μήτρογλου, μία με κεφαλιά από σέντρα του Κασάμι και άλλη μία σε κάθετη ανάπτυξη με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Αμφότερες οδήγησαν στις καλύτερες επεμβάσεις του Λόρια στο ματς.
Που κρίθηκε: Στην μεγάλη πίεση που άσκησε ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος. Χωρίς ανάσα έπαιξε τον ΟΦΗ και τον οδήγησε σε καίρια λάθη για να σημειωθούν τα πρώτα γκολ. Γενικά η ποιοτική διαφορά των δύο ομάδων ήταν η μέρα με τη νύχτα.

Παίκτης από χρυσάφι: Ο Μαζουακού ήταν μέσα στα δύο πρώτα γκολ και γενικά είχε συμμετοχή στις περισσότερες φάσεις των ερυθρόλευκων από τα άκρα. Έπαιξε εξαιρετικά το όβερλαπ στην πλάτη του Αφελάι και ξεχώρισε.

Η σφυρίχτρα: Χωρίς προβλήματα ο Σιδηρόπουλος στο ματς. Πήρε άριστα στον πειθαρχικό έλεγχο. Ελέγχεται ενδεχομένως για μία φάση σε χέρι αμυντικού του ΟΦΗ μέσα στην περιοχή από σέντρα του ΜΑζουακού. Ομολογούμένως δύσκολη φάση και εξ επαφής.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Αυλωνίτης, Αμπιντάλ, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Ντουρμάζ, Αφελάι (68′ Μπουχαλάκης), Ντομίνγκες (57′ Μπενίτες), Διαμαντάκος (55′ Μήτρογλου).

ΟΦΗ (Γκατούζο): Λόρια, Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Μπανούσης (62′ Κάλαϊτζιτς), Μονιάκης, Κλέιτον (61′ Φερούζ), Λαμπρόπουλος, Μεϊτέ, Περογαμβράκης (79′ Ροβίθης), Στάθης, Μακρής.

Γκολ : 22′ αυτ. Αντελέγιε, 44′ Ντουρμάζ, 54′ Ντομίνγκες

Κάρτες: 40′ Διαμαντάκος / 12′ Μπανούσης, 40′ Αντελέγιε

 

«Κρύα» Τούμπα, «ζεστός» ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ με περισσότερες από 20 τελικές προσπάθειες δείχνει να μπαίνει σε καλό δρόμο. Δημιουργία, ταχύτητα, καλή κυκλοφορία συνέθεσαν το 3-0 απέναντι στη Νίκη Βόλου. Αθανασιάδης, Περέιρα και Μακ οι σκόρερ για την ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη. Πλήγμα με Τζαβέλλα, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας λίγο πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου. 

1ο ημίχρονο: Μπροστά σε άδειες κερκίδες λόγω της τιμωρίας της έδρας, οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ μπήκαν με… άγριες διαθέσεις στο χορτάρι της Τούμπας. Έδειξαν από νωρίς στους παίκτες της Νίκης Βόλου ότι αυτοί είναι το αφεντικό του ματς και δεν άφησαν σε καμία περίπτωση τους φιλοξενούμενους να πιστέψουν πως μπορούν να φύγουν με αποτέλεσμα από τη Θεσσαλονίκη. Μέχρι το πρώτο εικοσάλεπτο ο ‘Δικέφαλος” είχε δημιουργήσει ήδη πέντε σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ και να κάνει ακόμα πιο εύκολη τη συνέχεια. Στο 3’ απείλησε με την κεφαλιά του Περέιρα και δύο λεπτά αργότερα ο Σαλπιγγίδης δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Ταμπάκη. Στο 9’ οι “ασπρόμαυροι” έφτασαν πιο κοντά από ποτέ στο 1-0 όταν ο Μακ σέντραρε ιδανικά από τα δεξιά όμως, ο Αθανασιάδης δεν κατάφερε να βρει την μπάλα όπως θα ήθελε και η φάση πέρασε. Ο… ασπρόμαυρος καταιγισμός συνεχίστηκε στο 12’ με την κεφαλιά του εξαιρετικού και απόψε Περέιρα και την απόκρουση του τερματοφύλακα της Νίκης με τα πόδια.

Η υπεροχή του ΠΑΟΚ αποτυπώθηκε και στο ποσοστό της κατοχής, το οποίο ξεπέρασε και το 70%. Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη είχε μετατρέψει το ματς σε… διπλό στο μισό γήπεδο και το γκολ ήταν απλά ζήτημα χρόνου. Κι αφού στο 18’ ο Κλάους δεν κατάφερε κάνει την προβολή, τέσσερα λεπτά αργότερα (22’) ο διεθνής επιθετικός ξεκίνησε την… απόσβεση του νέου συμβολαίου του όταν με δυνατό πλασέ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-0.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να “χτυπούν” από τα πλάγια κυρίως με Μακ και Περέιρα και η γρήγορη αλλαγή του Φλουτ με τον Μαχλελή στη θέση του Σωτηράκου δεν άλλαξε κατά πολύ την κακή εικόνα των Θεσσαλών. Είναι χαρακτηριστικό πως οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πατήσουν για πρώτη φορά στην περιοχή του ΠΑΟΚ και να απειλήσουν τον… θεατή Γλύκο στο 45’ με το πλασέ του Μουζακίτη, το οποίο εξουδετέρωσε ο διεθνής τερματοφύλακας.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Τζαβέλλας τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα και αποχώρησε με φορείο χωρίς να μπορεί να συνεχίσει στο ματς.

2ο ημίχρονο: Το δεύτερο ημίχρονο στην Τούμπα ξεκίνησε με αναγκαστική αλλαγή και… γκολ. Ο Αναστασιάδης πέρασε στο ματς τον Κατσικά στη θέση του τραυματία Τζαβέλλα και ο Έλληνας τεχνικός είδε στο 47’ τους παίκτες του να “κλειδώνουν” το τρίποντο. Σε μία από τις πολλές πλαγιοκοπήσεις, ο Σκόνδρας σέντραρε από τα δεξιά και ο Περέιρα “τσίμπησε” την μπάλα για να “γράψει” το 2-0.

Μετά το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ το ματς απέκτησε… τρελό ρυθμό με τις ευκαιρίες να διαδέχονται η μία την άλλη. Στο 50’ ο Σαλπιγγίδης σούταρε άουτ και στο 54’ ο Περέιρα επιχείρησε να νικήσει στο τετ α τετ με “λόμπα” τον Ταμπάκη όμως, ο νεαρός πορτιέρο δεν… ψάρωσε. Οι Θεσσαλοί αποφάσισαν να βγουν από το καβούκι τους και στο 55’ έχασαν τεράστια ευκαιρία όταν ο Σκούρτης νικήθηκε από τον Γλύκο.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα οι γηπεδούχοι έριξαν ταχύτητα. Η Νίκη βρήκε περισσότερους χώρους αλλά δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να αγχώσει τους παίκτες του Αναστασιάδη. Για να φτάσουμε στη φάση του 79’ όταν ο Ίβενς κράτησε τον Αθανασιάδη μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής Κύζας έδειξε το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση της ανέλαβε ο Μακ, ο οποίος ευστόχησε και διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα και δεύτερη συνολικά. Αντίθετα, η Νίκη υπέστη την τρίτη ήττα της σε ισάριθμα ματς.

Που κρίθηκε: Πολύ απλά στην καθολική ανωτερότητα του ΠΑΟΚ και στη διάθεση των ποδοσφαιριστών του να τρέξουν, να δημιουργήσουν και να σκοράρουν.

Παίκτης από “χρυσάφι”: Σ’ ένα ακόμα ματς του ΠΑΟΚ ο Ρόμπερτ Μακ ήταν ο κινητήριος μοχλός του “Δικεφάλου” και η… μηχανή παραγωγής ευκαιριών. Το γκολ που σημείωσε ο Σλοβάκος με πέναλτι αποτέλεσε το επιστέγασμα μιας ακόμα εξαιρετικής εμφάνισής του.

Η “σφυρίχτρα”: Σχεδόν… απαρατήρητος ο Γιώργος Κύζας. Στη φάση του πέναλτι που κέρδισε ο ΠΑΟΚ, υπάρχει όντως κράτημα του Ίβενς στον Αθανασιάδη μέσα στην περιοχή.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Γλύκος, Τζαβέλλας (46’ λ.τρ. Κατσικάς), Βίτορ, Σκόνδρας, Ρατς, Τζιόλης (76’ Μάρτενς), Κάτσε, Σαλπιγγίδης (64’ Τζανδάρης), Μακ, Περέιρα, Αθανασιάδης.

Στον πάγκο: Γιακουμής, Σπυρόπουλος, Παπαδόπουλος, Κουλούρης .

Νίκη Βόλου (Βίλιαν Φλουτ): Ταμπάκης, Μαρινάκης, Σωτηράκος (24’ λ.τρ. Μαχλελής), Αργύρης, Ίβενς, Μέτσε, Λάουξ, Κοτσαρίδης, Μουζακίτης, Γιαννιτσάνης (51’ Σταμπολζίεφ), Σκούρτης (83′ Κορέτα).

Στον πάγκο: Ταΐρης, Καρασαλίδης, Κυζιρίδης, Ροτζέριο.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr